ΕΠΟ

Γραμμένος: "Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα συμβεί Grexit"

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Γραμμένος EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, εγγυήθηκε προσωπικά για την αποφυγή του Grexit, ενώ χαρακτήρισε καταδικαστέα την ενέργεια εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στην τηλεοπτική εκπομπή, "Δίκη", του ΣΚΑΪ ήταν προσκεκλημένος ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εγγυήθηκε προσωπικά ότι θα αποφευχθεί το Grexit, δήλωσε υπέρμαχος της χρήσης του VAR, χαρακτήρισε καταδικαστέα την ενέργεια εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χρήση του VAR: "Το VAR δεν σου λύνει 100 % το πρόβλημα του ανθρώπινου λάθους. Πρέπει να σταθμίσουμε τι απαιτήσεις έχουμε από τη διαιτησία. Που γέρνει το ισοζύγιο με τη χρήση του VAR;

Το VAR είναι αναγκαιότητα

Κανείς δεν θέλει την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, είναι παιχνίδι των λαθών, έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων. Με το VAR αυτά θα συρρικνώνονται. Που γέρνει η πλάστιγγα; Άποψή μου -και γι αυτό είμαι υπέρμαχος του VAR - είναι ότι αποτελεί μια αναγκαιότητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο διαιτητής δεν βλέπει την οθόνη στο γήπεδο. η τελική απόφαση ανήκει στο διαιτητή του ματς. Ο διαιτητής ειδοποιείται για να δει στη δική του οθόνη ένα πιθανό σφάλμα. Δεν θα είναι μόνο ο Κουκουλάκης, αλλά θα έχει και συνεργάτες".

Για τη σφαίρα με γράμμα απειλητικού περιεχομένου που δέχθηκε στο γραφείο του: "Το αίσθημα εκείνης της ημέρας με τη σφαίρα ήταν πικρό. Δεν είναι και το καλύτερο. Η επιστολή έγραφε διάφορα. Ήταν απειλητική. Δεν άλλαξε τη στάση μου και ούτε πρόκειται να την αλλάξει.

Είναι ζήτημα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ, είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση. Με ανθρώπους που μεριμνούν για την ασφάλειά μου.

Δεν έχω μετανιώσει, να φτιάξει το ποδόσφαιρο.

Δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Μπορεί όλα αυτά να δυσκολεύουν τη ζωή σου, δεν έχεις τη δυνατότητα της ελεύθερης κίνησης, είμαι εξωστρεφής, ζούσα με παρέες... Δυστυχώς αυτά τα έχω στερηθεί. Παρά αυτές τις ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο. Να φτιάξει το ποδόσφαιρο".

Για την ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα: "Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που κάνει δηλώσεις ή παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ. Όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα, συζήτησα ξανά. Ο Σαββίδης έκανε μια ενέργεια καταδικαστέα, είναι μια εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου. Όλο το ποδόσφαιρο το ελληνικό βρίσκεται υπό την εποπτεία και την επιτήρηση, δεν παρουσιάζει καλή εικόνα".

Για την πιθανότητα Grexit: "Θα το πω ξεκαθάρα. Αυτή η διοίκηση θα κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει και το Grexit δεν πρόκειται να συμβεί. Εγγυώμαι προσωπικά. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτά έγιναν το τελευταίο διάστημα; Το ποδόσφαιρο είχε αγγίξει εδώ και καιρό ένα τέλμα ανυποληψίας

Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα συμβεί Grexit.

Οι διεθνείς ομοσπονδίες εστιάζουν σε αυτό, στην κακή εικόνα του ποδοσφαίρου. Όταν αδίκως σου κουνούν το δάχτυλο, έχεις αντεπιχειρήματα. Είναι και σοβαρά, μάλιστα. Θα τα πάρουν εντός των ημερών. Υπάρχει κανείς σοβαρός που να επέλθει το Grexit και να κάθεται στη θέση του; Δεν μου αρέσουν οι υποθετικές ερωτήσεις".

Για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εναντίον του: "Σεβαστή η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης να κάνει αυτό που πρέπει και να φθάσει σε αποτέλεσμα εάν μπορεί. Ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και στην αρχή ο Αλαφούζος στήριξαν τη δική μου υποψήφια ομάδα. Αυτό απαγορεύεται; Κι αυτοί εδώ κι ένα χρόνο έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Αν ο Βίκτωρ Μητρόπουλος έχει αυτά τα στοιχεία, ας τα προσκομίσει".

Γιατί το δικαστήριο επιλέγεται από την ΕΠΟ κι όχι από το Πρωτοδικείο: "Υπάρχει προβληματισμός. Είχα εκπλαγεί κι εγώ στη Γ.Σ. Με τι κριτήρια θα τον επιλέξω; Είναι καλός ή κακός ο δικαστής; Το ζητούμενο είναι ότι δεν τιμά το χώρο της δικαιοσύνης. Οι δικαστές πρέπει να απολαμβάνουν από όλους εμπιστοσύνη. Υπάρχουν καλοί και κακοί δικαστές; Δεν το κατανοώ. Ποδοσφαιριστές είναι να είναι καλοί ή κακοί;".

Για τον έλεγχο από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Σκουτέρη τα μεσάνυχτα για το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: "Είναι πειθαρχική διαδικασία. Μπορεί να κάνει ο,τι θέλει η δικαιοσύνη. Διενεργείται μια πειθαρχική διαδικασία. Να μην τη σεβαστούμε; Και τι σχόλιο θέλετε από μένα; Καλώς ή κακώς για έναν δικαστή, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Τέρμα οι αναβολές από τη νέα σεζόν. Μία και για σοβαρό λόγο.

Τέρμα οι αναβολές από τη νέα περίοδο. Μία και για σπουδαίο λόγο. Το Διαιτητικό είναι ένα ζήτημα, δηλαδή ο τρίτος βαθμός απονομής δικαιοσύνης. Αποφάσεις θα ληφθούν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά".

Για την αλλαγή κανονισμού σε περίπτωση που η ομάδα δεν έχει αδειοδότηση: "Λάθος κάνετε, δεν υπάρχει αλλαγή κανονισμού μεσούσης της περιόδου. Τώρα συζητείται. Δεν αλλάζουν οι κανονισμοί που εγκρίθηκαν το καλοκαίρι. Το ζήτημα αλλαγής, είχε αποφασιστεί από τη Λίγκα. Αυτό δεν είναι κανονισμός. Αφήστε τη Λίγκα να αποφασίσει. Η Λίγκα αποφασίζει και μετά έρχεται στην ΕΠΟ. Είναι στην επιτροπή Δεοντολογίας και δεν σχολιάζω τίποτα".

Για τη χειραγώγηση ποδοσφαιρικών ματς με στόχο το στοιχηματισμό: "Προφανώς και υπάρχουν στημένα. Υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Το θεσμικό πλαίσιο είναι ικανό να δώσει ικανότητα στο φυσικό δικαστή; Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να πατήσει ο δικαστής, να έχει τα εργαλεία".

Υπάρχουν και παραϋπάρχουν στημένα

Γιατί δεν έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη στις εμπρηστικές δηλώσεις: "Θα σας πω το εξής, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Όταν ξεκίνησε η έκρηξη με τις δηλώσεις, παρά τις παραινέσεις συναδέλφων μου να πάμε στης δεοντολογία, είπα όχι θα πάμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι έκανα ένα λάθος.

Απολογούμαι, παίρνω την ευθύνη. Πίστευα ότι μέσα από ένα γόνιμο διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Ναι, θα αλλάξει. Ναι, θα παραπέμπονται στην επιτροπή δεοντολογίας. Ίσως λίγοι το ξέρουν, αλλά για μια παρατυπία στην ΕΠΣ Χ, παρεμβαίνει η επιτροπή δεοντολογίας. Στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσοι κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις.

Όταν μικραίνει ο αριθμός των ομάδων δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες

Γιατί η δίκη κάρτας υγείας διεξάγεται χωρίς μάρτυρες: "Είναι σοβαρό ζήτημα. Δεν έχει να κάνει με την ποινική, αλλά και με την ηθική διάσταση. Εδώ, δεν πήγαν οι μάρτυρες. Είναι θέμα της εισαγγελίας, όχι της πολιτικής αγωγής που είναι η ΕΠΟ".

Δέκα ομάδες σε τέσσερις γύρους με μείωση των ομάδων: "Είναι ένα από συστήματα που θα μπορούσε να έχει καλύτερη δομή. Ο Βασιλειάδης έχει δομικά καλά στοιχεία, αλλά υπάρχουν κι άλλες παρεμφερείς προτάσεις. Αν θα μειωθούν οι ομάδες, σαφώς όταν μικραίνει ο αριθμός, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες. Πώς υποστηρίζεται όλο αυτό το εγχείρημα; Υποστηρίζεται τηλεοπτικά; Λύνεται το πρόβλημα του ποδοσφαίρου; Όχι, είναι στη σωστή κατεύθυνση".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ