ΕΠΟ

Φιλικό και 50.000 ευρώ στους πληγέντες από την ΕΠΟ

ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΠΟ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης. Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν.

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε πλήρη σύνθεση, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, κ.κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, του εκπροσώπου της FIFA κ. Μπιόρν Βάσαλο και του "ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα", κ. Πετρ Φούσεκ. Κατά την έναρξη των εργασιών της Ε.Ε. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας στην Αττική.

"Η χώρα και η κοινωνία έχουν συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία, η Ε.Π.Ο. και το ποδόσφαιρο δεν μπορούν να μείνουν απαθείς. Κάνω έκκληση στη Super League, τη Football League και τις ΕΠΣ να συμβάλουν στην υποστήριξη των πληγέντων με συλλογή χρημάτων και υλικού. Είμαστε αλληλέγγυοι, σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα των ανθρώπων αυτών. Εισηγούμαι η Ομοσπονδία να συνεισφέρει στη συνολική προσπάθεια στήριξης τους με ένα ποσό που θα καταβληθεί άμεσα σε όποιον φορέα οριστεί από το Κράτος", ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποφάσισε ομόφωνα την ενίσχυση των πληγέντων με το ποσό των 50.000 (πενήντα χιλιάδες) ευρώ.

Αποφασίστηκε επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League, με συμμετοχή επίλεκτων παικτών από όλες τις ομάδες της Super League και της Football League και τα έσοδα να διατεθούν στις πληγείσες οικογένειες.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

* Αποφάσισε τη σύγκλιση Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 27.08.2018 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας με θέματα α) την εκλογή μελών των δικαστικών οργάνων και των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων και β) την εκλογή μελών της εκλογικής επιτροπής του άρθρου 54 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και εναρμόνιση του κώδικα αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. με τις διατάξεις του καταστατικού. Η θητεία των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο. ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2018.

* Ενέκρινε το νέο κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

* Ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-19 και επικύρωσε την βαθμολογία του β΄ ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2017-18, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.

* Ενεκρίθη το αίτημα της Super League για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης και του ετήσιου προγράμματος αγώνων στις 18 Αυγούστου 2018 και της αντίστοιχης προθεσμίας διαβίβασης της έγκρισης στις 24 Αυγούστου 2018.

* Εξελέγησαν μεταξύ των προτεινομένων από τον Άρειο Πάγο τα νέα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., ο Αρεοπαγίτης κ. Θωμάς Γκατζογιάννης και ο Πρόεδρος Εφετών κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, οι οποίοι αντικαθιστούν τους κ.κ. Καλαματιανό και Δημάκη.

* Ακυρώθηκε η 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης των ομάδων της Football League, δεδομένου ότι με βάση την άνοδο και τον υποβιβασμό σε άλλες κατηγορίες απομένουν μόλις 5 ομάδες προς έλεγχο.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. τον "ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα" που διορίστηκε από τη FIFA και την UEFA κ. Πετρ Φούσεκ: "Ο κ. Φούσεκ θα βοηθήσει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του την ομοσπονδία, ώστε να περάσει σε μια νέα εποχή".

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της FIFA κ. Βάσαλο ανέφερε: "Η διοίκηση του κ. Γραμμένου υλοποιεί ένα τεράστιο έργο. Βλέπουμε πρόοδο. Ο κ. Φούσεκ ήρθε να συνεισφέρει σ αυτό, υπάρχουν δυνατότητες στην ομοσπονδία. Ξεκινάμε για τη νέα περίοδο με πλήρη σύνθεση στην ΚΕΔ, την Επιτροπή Παρακολούθησης και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύσει και να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη".

“Αποτελεί προνόμιο για μένα η ανάληψη της αποστολής να υποστηρίξω και να συνεισφέρω στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επισκέφθηκα την Ελλάδα, λόγω του ποδοσφαίρου, πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και έχω σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, με τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις της FIFA και της UEFA, χρησιμοποιώντας όλη μου την τεχνογνωσία και εμπειρία στα επίπεδα της διοίκησης και της διαχείρισης. Ολοκληρώνοντας την πρώτη μου εβδομάδα στην Αθήνα και μετά την παρουσία μου στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. προσβλέπω στα επόμενα βήματα προόδου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φούσεκ.

Το βιογραφικό του Πετρ Φούσεκ:

Ο Πέτρ Φούσεκ γεννήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας το 1962. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της τσεχικής πρωτεύουσας.

Εργάστηκε σε πολλές διοικητικές θέσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της πατρίδας του από το 1993 έως το 2017, και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της στο διάστημα 2001-2007.

Εκ παραλλήλου δραστηριοποιείται και διεθνώς στο ποδόσφαιρο:

Στην UEFA:

Μέλος της Επιτροπής ποδοσφαίρου σάλας από το 1994, Πρόεδρός της στο διάστημα 2000-07 και νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος της.

UEFA Match Delegate.

UEFA Stadia Inspector.

Μέλος του UEFA Administrative Experts Panel.

Στη FIFA:

Εκπαιδευτής σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης.

Match Comissioner.

Ήταν μέλος της του «Συμβουλίου Ειδικών» της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τσεχίας στο διάστημα 2011-16.

Στο διάστημα 2006-2017 συνεργάζεται με τη FIFA και την UEFA, έχοντας αναλάβει καθήκοντα διοικητικής φύσεως σε 19 εθνικές ομοσπονδίες.

Ορίστηκε από την FIFA, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Μελών-Ομοσπονδιών της 23ης Απριλίου 2018, μετά και από διαβούλευση και ομοφωνία της UEFA, σε ρόλο "ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα" της Ε.Π.Ο., με τουλάχιστον ετήσια θητεία, η οποία άρχισε στις 16 Ιουλίου 2018.

Μιλά Αγγλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ