ΕΠΟ

FIFA στην Γ.Σ. της ΕΠΟ: "Επιλογή το Grexit, αλλά δεν το θέλουμε"

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Νοντάρ Αχαλκάτσι, ανέφερε στην ομιλία του στην Γ.Σ. της ΕΠΟ ότι ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit είναι ένα ενδεχόμενο, αν και θα ήθελε να αποφευχθεί.

Με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA πραγματοποιείται η Γ.Σ. της ΕΠΟ και ο Νοντάρ Αχαλκάτσι, εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Grexit είναι μια επιλογή, εντούτοις θα ήθελε να αποφευχθεί και πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, τόνισε πως οι διεθνείς Συνομοσπονδίες θα έχουν παρουσία στην χώρα μας και θα εποπτεύουν την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: "Πιστεύουμε πολύ στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και εσείς θα αποφασίσετε για το μέλλον του. Ελπίζω να πάρετε και πιστεύω ότι θα πάρετε μια καλή απόφαση για την ομαλότητα. Θέλω να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα καλύτερο μέλλον.

Μαζί με τους συναδέλφους μου από τηνUEFΑ συναντηθήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και δουλέψαμε για τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και θέλω να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποιες πρόσθετες αλλαγές που θα σας παρουσιαστούν σήμερα. Δεν θέλω να πω περισσότερα για’ αυτό και ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση και πρέπει να σας πληροφορήσω ότι σε 3 μέρες έχουμε την συνάντηση των συνομοσπονδιών τηςUEFAκαι ένα από τα θέματα συζήτησης είναι η Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η εισήγησή μας θα είναι θετική. Αν είναι η αρνητική, τότε θα λάβει η Επιτροπή Συνομοσπονδιών την απόφαση για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση.

Διαβάζω πολλές εφημερίδες και είναι τοGrexitμια επιλογή, αλλά δεν το θέλω. Μια άλλη επιλογή είναι η παράταση της επιτροπής εξομάλυνσης. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.FIFAκαιUEFAθα έχουν παρουσία και μετά τις εκλογές τον επόμενο μήνα. Θα υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της νέας διοίκησης της ΕΠΟ. Θα έχουμε παρουσία εδώ. Θα υπάρχουν σχόλια σε επίπεδα διοίκησης.

Επίσης, γνωρίζουμε το πρόβλημα με την διαιτησία. Έχουμε ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση της διαιτησίας στη χώρα σας. Αφορά τον αριθμό της σύνθεσης της ΚΕΔ, ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΚΕΔ. Άλλο θέμα είναι η εισαγωγή του συστήματοςvideoassistantreferee. Πολλά μέτρα για να σας στηρίξουμε και να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ για να λάβουμε μια σημαντική απόφαση και πιστεύομε ότι θα έχουμε την στήριξή σας και να ξέρετε ότι μετά θα σας στηρίξουμε και εμείς".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ