ΕΠΟ

ΕΠΟ: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Πέτερ Φιόρντφελντ ως υποψήφιοι διάδοχοι του Περέιρα στην ΚΕΔ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στα ματς των εθνικών Πολωνίας και Ελβετίας
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στα ματς των εθνικών Πολωνίας και Ελβετίας AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS, FILE

Ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ο Σουηδός, Πέτερ Φιόρντφελντ, είναι δύο υποψήφιοι για τη θέση του διαδόχου του Μέλο Περέιρα που πρότεινε η UEFA στο Big-4.

Ένα σπουδαίο όνομα στο χώρο της διαιτησίας, αυτό του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πρότεινε στους εκπροσώπους του "Big-4", κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης της Τρίτης (14/7), η UEFA ως υποψήφιο διαδόχο του Μέλο Περέιρα στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Το Sport24.gr ήταν αυτό που είχε αποκαλύψει από τον Ιανουάριο πως ο Πορτογάλος μετρούσε αντίστροφα. Οπότε η UEFA έπρεπε να βρει τους υποψήφιους διαδόχους του και αυτοί βρέθηκαν στα πρόσωπα των Μαρκ Κλάτενμπεργκ από την Αγγλία και Πέτερ Φιόρντφελντ από τη Σουηδία.

Οι δύο υποψήφιοι τέθηκαν επί τάπητος από τον Πέτερ Φούσεκ στους Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη και τους εκπροσώπους των Ολυμπιακό (Λίνα Σουλούκου). ΠΑΟΚ (Μάκη Γκαγκάτση), ΑΕΚ (Μηνά Λυσάνδρου) και Παναθηναϊκό (Γιάννη Αλαφούζο) θα περάσουν και από συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης και εν συνεχεία ο λόγος θα περάσει στους εκπροσώπους του "Big-4" που θα ψηφίσουν σε μυστική ψηφοφορία την Παρασκευή για το ποιος θα είναι τελικά ο διάδοχος του Πορτογάλου στην προεδρεία της ΚΕΔ.

ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΡΕΦΕΡΙ

Ο 45χρονος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είναι ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς ξεκίνησε το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Έγινε διεθνής διαιτητής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα σφύριξε για πρώτη φορά στοChampions League.

Το 2012 έγινε διαιτητήςFIFA Elite,ενώ η σημαντικότερη χρονιά στην καριέρα του ήταν το 2016, όταν σφύριξε στον τελικό τουChampions Leagueμεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο, αλλά και τον τελικό τουEuroμεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας στο Παρίσι. Το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στοGlobe Soccer Awards.Συνολικά σφύριξε 292 παιχνίδιαPremier League. Το 2017 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την Premier League και ανέλαβε ρόλο αρχιδιαιτητή στην αραβική χώρα, μετά από την παραίτηση του συμπατριώτη του Χάουαρντ Γουέμπ.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΥΗΔΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Ο 57χρονος, Πέτερ Φιόρντφελντ, είναι ένας εκ των κορυφαίων Σουηδών διαιτητών. Ξεκίνησε την καριέρα του 1992 και αποσύρθηκε το 2008. Από το 1997 σφύριζε στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας, ενώ έγινε διεθνής το 2001. Το πιο σημαντικό παιχνίδι που διηύθυνε στην καριέρα του ήταν ο τελικός του ΚυπέλλουUEFAτο 2008 μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Ρέιντζερς. Στο μοναδικό κύριο τουρνουά στο οποίο συμμετείχε ήταν τοEuroτου 2008, στον τελικό του οποίου ήταν ο τέταρτος διαιτητής. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε ηλικία 45 ετών, έχοντας φτάσει το ανώτατο όριο ηλικίας για να είναι διεθνής διαιτητής. Aπό το 2011 έως και το 2019 ήταν ο Νο 1 καθηγητής των Σουηδών διαιτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ