ΕΠΟ

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ
INTIME SPORTS

Εκδικάστηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της ΕΠΟ. Διαβάστε ποιες ομάδες έδωσαν το παρών. Στα τέλη Ιουνίου η απόφαση του Δικαστηρίου

Εκδικάστηκαν το πρωί της Τρίτης (11/6) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της ΕΠΟ με τα οποία ζητούν να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση και να γίνουν νέες εκλογές.

Το "παρών" δεν έδωσαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ατρόμητος, σε αντίθεση με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης που τάχθηκαν στο πλευρό της ΕΠΟ.

Μάρτυρας για τις δύο ενώσεις που κινήθηκαν κατά της ΕΠΟ ήταν ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης, που προτείνεται και για την προσωρινή διοίκηση.

Όπως ανέφερε, το καταστατικό προβλέπει απαγόρευση πρόσληψης υπαλλήλου μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένειας, σχετικά με την πρόσληψη της ανιψιάς του προέδρου, Γιώργου Σαρρή.

Επίσης, είπε πως η συγχώνευση της Γ' με τη Δ' Εθνική ήταν παράνομη, καθώς έγινε μεσούσης της περιόδου, ενώ αναγνώρισε πως το μνημόνιο μεταξύ της λίγκας, των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ ήταν σωστό, αλλά δεν έπρεπε να γίνει το δεδομένο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τη FIFA και την UEFA: " Οι διεθνείς ομοσπονδίες παρεμβαίνουν μόνο όταν προσβάλλεται το αυτοδιοίκητο, κάτι που δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος, που ήταν μάρτυρας για λογαριασμό της νυν διοίκησης, είπε ότι η νομική υπηρεσία είπε το "ναι" για τη νομιμότητα πρόσληψης της συγγενούς του προέδρου.

Για τον Παυσανία Παπανικολάου τόνισε πως έχει προσκομίσει πτυχίο, ενώ περί των μνημονίων με τους ποδοσφαιριστές ανέφερε πως έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Οι δικηγόροι των δύο ΕΠΣ ζήτησαν τα έγγραφα με τις σχετικές ερωτήσεις που έστειλε η ΕΠΟ στη FIFA και την UEFA, για να πάρουν την απάντηση από το νομικό τμήμα της ομοσπονδίας πως δεν τα είχαν μαζί τους και θα τους τα στείλουν αργότερα.

Υπέρ των δύο Ενώσεων παρενέβησαν δια δικηγόρου και 14 ποδοσφαιριστές, που ζητούν να μην ισχύσει το μνημόνιο. Παρών στη διαδικασία, δίχως ωστόσο να παρέμβει, ήταν ο μικρομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και δικηγόρος των παλαιμάχων, Βασίλης Καπετανόπουλος.

Η απόφαση του Δικαστηρίου στην "διαμάχη" αυτή αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ