ΕΠΟ

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Με 140 "ΝΑΙ" και μόλις 32 "ΟΧΙ", πέρασαν οι αλλαγές στο Καταστατικό της ΕΠΟ, αφού για να υπάρξει έγκριση, χρειάζονταν τα 3/4 των ψήφων, κάτι που εντέλει συνέβη. Έκπληξη με Τρίκαλα και Χανιά, διάσπαση στις ψήφους της Μεσσηνίας. Οι ομιλίες πριν την ψηφοφορία.

Παρά τους φόβους που μπορεί να υπήρχαν, εντέλει πέρασαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ που πρότεινε η FIFA στην σημερινή (30/6) Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, παρουσία εκπροσώπων των διεθνών Συνομοσπονδιών. Με 140 "ΝΑΙ" και μόλις 32 "ΟΧΙ", πέρασαν οι αλλαγές, αφού απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων, κάτι που εντέλει συνέβη.

Δέκα ΕΠΣ ψήφισαν κατά, ενώ η Μεσσηνία είχε διάσπαση στις ψήφους τις. Από 'κει και πέρα, όλες οι ομάδες της Super League ψήφισαν ΝΑΙ, το ίδιο και οι εκπρόσωποι της Football League, όπως φυσικά και η πλειοψηφία των Ενώσεων που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση.

"ΟΧΙ" ψήφισαν η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Ηλεία, το Ηράκλειο, η Καρδίτσα, η Κέρκυρα, η Κεφαλληνία-Ιθάκη, η Λακωνία, το Λασίθι, η Μεσσηνία είπε "ΟΧΙ" με ψήφους 2-1 ("ΝΑΙ" είπε ο κ. Τουρλομούσης) και ο Πειραιάς. Έτσι, λοιπόν, με βάση την πλειοψηφία έγινε δεκτή η τροποποίηση του Καταστατικού.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για να διενεργηθούν εκλογές στο τέλος του Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξει αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί η θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ!

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ!

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό της ΕΠΟ!

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Γραμμένος (Μακεδονία):“Η ΕΠΣ Μακεδονίας θεωρεί πως με τις τροποποιήσεις που ήρθαν σήμερα και τηρούν έστω τις μίνιμουμ προδιαγραφές που τίθενται από τις δύο συνομοσπονδίες. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτο, πιο λειτουργικό. Επιβάλλεται να ψηφιστεί το καταστατικό και να περάσουν οι διατάξεις. Ήρθαν να συμπληρώσουν τεχνικά κενά έτσι ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να επιστρέψει μετά από μια δημοκρατική διαδικασία. Τασσόμαστε υπέρ της ψήφισης όλων των διατάξεων. Μια τελευταία τροποποίηση από μέρους μας. Στο παράρτημα Γ και άρθρο 9 παρ. 2 περίπτωση β, στα 11 μέλη προτείνονται να υπάρχει στήριξη από 3 ΕΠΣ. Σίγουρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως προτείνουμε αντί για 3 στηρίξεις-υποδείξεις να πάμε στη 1. Είναι η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω. Συμφωνούμε και στις σημερινές αλλαγές που ήρθαν”.

Τζωρτζογλου (Ηράκλειο):"Μπαίνουμε σε μια διαδικασία, να δώσουμε περισσότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμείς που έχουμε καταντήσει να είμαστε υποχείρια των ΠΑΕ, είμαστε όμηροι στις ΠΑΕ. για να μην είμαστε προτείνω άρθρο 66, λέει από 1-5% από μεταγραφές από τζίρο θα πηγαίνει στις ΕΠΣ, τότε ο κ.Πιλάβιος από 3% το έκανε 1%, να αλλάξει και να γίνει τουλάχιστον 3%. Συμφωνώ με την αλλαγή που πρότεινε ο κ. Γραμμένος. Πριν από 7 χρόνια είχα καταθέσει πρόταση πως θα αυξήσουμε έσοδα".

Καραβασίλης (Έβρος):“Με τις τροποποιήσεις το μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που είπε και ο κ. Γραμμένος. Επισημαίνω κάτι άλλο. Πρέπει να τεθεί οικονομικό θέμα και να μπει στη διάταξη για διανομή εσόδων από ΕΠΟ προς ΕΠΣ. Πρέπει να γίνει διότι αλλιώς θα… κλείσει το μαγαζί”.

Μαυροκουκουλάκης (Παναθηναϊκός):“Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά, να υπάρχει δίκαιη καταγραφή των διατάξεων, από πλευράς επαγγελματικού, άρθρο 52, έχουμε επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπου δρα συμβουλευτικά για θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μαυροκουκουλάκης, Αγραφιώτης, Δάρας, Πιαλόγλου EUROKINISSI SPORTS


Κωνσταντινίδης (Χανιά):“Με κάλυψε ο Τζώρτζογλου με τα οικονομικά θέματα. Εφόσον το επαγγελματικό θέλει να πάρει το 33% στο εκλογικό σώμα τότε θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις. Προτείνω στο άρθρο 14, 15, με το ποσοστό μέχρι 5% των μεταγραφών να αποδίδεται στην ΕΠΟ. Να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της εποπτείας των FIFA, UEFA”.

Φρέρης (Κυκλάδες):Δεν έχετε καταλάβει νησιωτικό ποδόσφαιρο, πονάει, πιο δύσκολος νομός να παίζουν μπάλα, καταστατικό συμφωνούμε, αλλά αυτό με τα κωλύματα θα περάσει από Πρωτοδικείο

Καρράς (Λακωνίας):“Είστε ικανοποιημένοι από συρραφή πράξεων, λόγων, έργων και το καταστατικό. Αυτοδίκαια ο πρόεδρος της Super League, γιατί εκλέγουμε εμείς, και όχι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχετε ευθύνη γι’ αυτό το πράγμα, γιατί μας αιφνιδιάζεται, ποια είναι η σκοπιμότητα να γίνουν εκλογές; Και αν βγει διοίκηση θα είμαστε αγαπημένοι; Μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κερδίζει, θα είμαστε ουρά αντί για εταίροι… Η Σούπερ Λιγκ ψηφίζει δύο φορές για εκπροσώπους. Το αποκορύφωμα είναι πως δεν γνωρίζουμε τίποτα για ΚΕΔ και τα μέλη. Μας εμπαίζει και η Πολιτεία, πρώτα να φέρει Νόμο και μετά εμείς να ψηφίσουμε το καταστατικό ΕΠΟ”.

Τζανόπουλος (Δυτ. Αττική):“Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, επικοινώνησα με Θεοδωρίδη, και μου είπε ότι θα μιλήσει πρώτα με τις ΕΠΣ και μετά με τους άλλους. Ηρθε ο κ. Κουτσοκούμνης, που μόνο με τους άλλους φορείς ασχολήθηκε και λιγότερο με την ΕΠΟ. Φέραμε μνημόνιο στο ποδόσφαιρο. Το καταστατικό δεν το ψηφίζω”.

Παλάσκας (Καρδίτσα):“Υπάρχει μια προχειρότητα στη διαδικασία σ' ένα θέμα τέτοιο όπως το καταστατικό. Είχαμε αποφασίσει να το καταψηφίσουμε, αλλά με αυτά που άκουσα δεν είμαστε υπέρ. Ποιος θα πληρώνει την επιτροπή παρακολούθησης;”.

Λασκαράκης (Θεσσαλία):"Αγνοήστε τις Κασσάνδρες, πριμαντόνες, πατρόνες, λοιπούς που έχουν ωφέλεια και ψηφίστε το καταστατικό”.

Ζόραν Λάκοβιτς (UEFA):"Θα προσπαθήσω να απαντήσω τα ερωτήματά σας. Όλες οι ερωτήσεις σας είναι ποδοσφαιρικές. Θετικό σημείο είναι στο παράρτημα Γ ότι οι αλλαγές για τη μείωση και η υποψηφιότητα να στηρίζεται από μια ψήφο και όχι τρεις, δεν βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το σημείο. Πρέπει να βλέπετε το Καταστατικό ως ζωντανό οργανισμό. Ξέρω ότι δεν ήταν σωστό να σας δώσουμε σήμερα ένα δισέλιδο, αλλά ξέρετε ότι εδώ δεν είναι μια κανονική κατάσταση. Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι όλες οι συναντήσεις που κάναμε τρεις εβδομάδες, ήταν για να λύσουμε τα προβλήματα. Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των ΕΠΣ, ξέρω ότι δεν είναι καλή και ότι θέλετε έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γι αυτό φτιάξατε την επιτροπή επαγγελματισμού ποδοσφαίρου, φια να γίνει διάλογος. Γι αυτό προτείναμε ότι αυτή η επιτροπή θα προεδρεύεται από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Δρόσος, Λάκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Στην UEFA μιλάμε πολύ. Μιλάμε τρία χρόνια για να οργανώσουμε μια επιτροπή. Ολα ξεκινούν από τον διάλογο. Όχι να έρχεστε μια φορά το χρόνο και να ανοίγετε όλα αυτά τα θέματα. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε σήμερα. Όσον αφορά την επιτροπή παρακολούθησης και τους μισθούς, η αναφορά που έχω είναι ότι όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από εμάς. Όσον αφορά τους στόχους, την θητεία και τα υπόλοιπα θέματα, θα αποφασιστούν από εμάς. Νομίζω ότι άκουσα στις 4 Ιουλίου θα συζητήσουν αυτό το θέμα.

Η επιτροπή παρακολούθησης πρέπει να αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη. Ο πρόεδρος της επιτροπής θα μπορεί να παρακολουθεί τις επιτροπές της Ομοσπονδίας και ότι όλα κυλούν σωστά. Αυτά θα πω εγώ στις 4 Ιουλίου στην UEFA. Για το αν το Ειρηνοδικείο θα δεχτεί τις αλλαγές, σας λέω ναι. Θα πρέπει να υπάρχει διάλογος με την κυβέρνηση σας για να δείτε ποιες είναι οι ευθύνες σας. Η Κυβέρνηση, μας υποσχέθηκε ότι όσα προτείνουμε συμμορφώνονται με το νόμο και θα γίνουν δεκτά από την δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση περιμένει να δει τι θα γίνει στην Γ.Σ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ