ΕΠΟ

Δημητρίου: "Κίνδυνος Grexit αν…"

Δημητρίου: "Κίνδυνος Grexit αν…"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι ισχυρίστηκε ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ ως μάρτυρας της Ομοσπονδίας, στην προσφυγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου Ανδρέα Μαλάτου κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Σε έναν μήνα αναμένεται η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ ο καθηγητής αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος και εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας (09/01).

Ο Ανδρέας Μαλάτος έχει προσφύγει ως μέλος της ΑΕ Ηρακλείου Αττικής και ζητάει την ακύρωση της Επιτροπής Εξομάλυνσης και τον ορισμό διοίκησης για να γίνουν οι εκλογές με βάση το νόμο Ορφανού και όχι με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Όπως υποστήριξε μάλιστα, "μόνο τα δικαστήρια διορίζουν διοικήσεις".

Στην προσφυγή του άλλωστε, για τον ορισμό της διοικούσας επιτροπής στην Ομοσπονδία από την FIFA, τονίζει ότι "παραβιάζει ευθέως και προκλητικώς την έννομη και συνταγματική μας τάξη, αφού βασίζεται αποκλειστικά στις δικές της καταστατικές διατάξεις", ενώ για την τροπολογία του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που νομιμοποιεί την Επιτροπή Εξομάλυνσης σημειώνει ότι "παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια".

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ έκανε το Ηράκλειο, ο εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε ότι ο Α. Μαλάτος έχει διαγραφεί από μέλος του σωματείου (ο Α. Μαλάτος ισχυρίστηκε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση για διαγραφή του). Δικαίωμα προσφυγής εις βάρος της ΕΠΟ έχουν μέλη σωματείων ή οι ενώσεις.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου διεθνούς και ελληνικού αθλητικού δικαίου πήρε προθεσμία τριών ημερών για υπόμνημα και στη συνέχεια η πλευρά της Επιτροπής Εξομάλυνσης έχει δικαίωμα να απαντήσει εγγράφως. Εφόσον ο Ανδρέας Μαλάτος κερδίσει την υπόθεση, αναμένεται αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αφού δεν θα δεχθεί να δει την Επιτροπή που η ίδια έχει ορίσει, να ακυρώνεται.

Τον κίνδυνο Grexit για τις ελληνικές ομάδες και για την εθνική, επεσήμανε και ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας της ΕΠΟ και υποστήριξε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι απόλυτα νόμιμη βάσει καταστατικού και νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το καταστατικό των FIFA και UEFA.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πράξη δεύτερη στην… κόντρα της ΕΠΟ με τον Μαλάτο
Σέντρα στο "Koriopolis"
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ