ΕΠΟ

Αθωώθηκαν Σαρρής και Τοπολιάτης

Αθωώθηκαν Σαρρής και Τοπολιάτης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώους τους κ.κ. Σαρρή και Τοπολιάτη για την αγωγή που είχε κατατεθεί εις βάρος τους η εταιρία PC Systems που είχε αναλάβει την "κάρτα υγείας".

Αθώοι κρίθηκαν από το πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Τοπολιάτης στους οποίους η εταιρία PC Systems που είχε αναλάβει το έργο της "κάρτας υγείας" είχε καταθέσει αγωγή.

Η υπόθεση αφορά επιταγή ύψους 100.000 ευρώ που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2012 από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και έληγε στις 31/1/2013.

Η εταιρία ζήτησε τα λεφτά στις 11/4/2013 αλλά η επιταγή δεν πληρώθηκε στην ώρα της γιατί προηγουμένως είχε καταγγελθεί η σύμβαση με την εταιρία από την ΕΠΟ στις 29/3 με πρόταση του Γιώργου Σαρρή και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ορθώς δεν πληρώθηκε η επιταγή από την στιγμή που είχε καταγγελθεί η σύμβαση.

Η Pc Systems είναι η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της «κάρτας υγείας» αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ ζημίωσε κατά το κατηγορητήριο της δικαιοσύνης την περιουσία της ομοσπονδίας με 28 εκατ. ευρώ. Κατηγορούμενοι για απιστία σε βάρος της περιουσίας της Ομοσπονδίας είναι 22 πρώην παράγοντες της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και έξι μέλη της προηγούμενης διοίκησης (ένας εκ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης) οι οποίοι είχαν "υποχρεωθεί" σε παραίτηση τον προηγούμενο Αύγουστο όταν με βούλευμα παραπέμφθηκαν σε δίκη που θα διεξαχθεί στις 15 Μαϊου.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ