Άλλαξε το νόμο για τα επεισόδια ο Γραμμένος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, άλλαξε ήδη σε έκτακτη συνεδρίαση το νόμο για τις ποινές που προβλέπονται από επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες.

Άμεση ήταν η αλλαγή από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ στο νόμο και τις ποινές περί των επεισοδίων που γίνονται στις εξέδρες των γηπέδων. Ο Βαγγέλης Γραμμένος αφού είχε ενημερωθεί για τη μείωση των ποινών έσπευσε να δείξει τη διαφωνία του και αμέσως προέβη σε αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ ανέφερε:

"Με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τροποποιήθηκε το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα 2017-2018, ο οποίος έχει ήδη αναρτηθεί στην ενότητα ΕΠΟ, υποενότητα Κανονισμοί & Δίκαιο, κατηγορία Κανονισμοί του επίσημου διαδικτυακού κόμβου της ΕΠΟ".

Δείτε το νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ εδώ:

Το νέο άρθρο έχει τίτλο "είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο" και αναφέρει:

"Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΠ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

Οι αλλαγές των ποινών για τα επεισόδια στα γήπεδα

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24