Επιστολή ΕΕΑ σε Βασιλειάδη για τα "χειραγωγημένα παιχνίδια"

Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο θα ζητήσει η ΕΕΑ από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να μπορεί να επιβάλλει ποινές σε περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων, κάτι που δεν δύναται αυτήν τη στιγμή.

Τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συζήτησαν την Πέμπτη τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες επί των παιχνιδιών που χαρακτηρίζονται ως "χειραγωγημένα" από τους μηχανισμούς της "Sportradar" και κατέληξαν στην απόφαση να απευθυνθούν στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Με το τρέχον νομικό πλαίσιο σε αθλητικό επίπεδο, η ΕΕΑ δεν μπορεί να επιβάλει ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένους αγώνες, όπως προκύπτουν από τους φακέλους της UEFA.

Μέχρι στιγμής, κάθε τέτοια υπόθεση που έχει φτάσει στην ΕΕΑ είχε την ίδια τύχη: "Δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση".

Σύμφωνα με τη "Live Sport", στόχος της Επιτροπής είναι να αποκτήσουν δικαιοδοσία μέσω μιας νέας διάταξης στον αθλητικό νόμο, ώστε να επιβάλει κυρώσεις, κάτι που θα το ζητήσει μέσω επιστολής στον υφυπουργό.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Διάσημα κορίτσια φωτογραφίζονται στην τουαλέτα. Γιατί όχι;

Πλένουμε προσεκτικά τα χέρια μας κι εξετάζουμε το πιο παρεξηγημένο trend στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24