ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ΕΕΑ σε Βασιλειάδη για τα "χειραγωγημένα παιχνίδια"

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο θα ζητήσει η ΕΕΑ από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να μπορεί να επιβάλλει ποινές σε περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων, κάτι που δεν δύναται αυτήν τη στιγμή.

Τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συζήτησαν την Πέμπτη τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες επί των παιχνιδιών που χαρακτηρίζονται ως "χειραγωγημένα" από τους μηχανισμούς της "Sportradar" και κατέληξαν στην απόφαση να απευθυνθούν στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Με το τρέχον νομικό πλαίσιο σε αθλητικό επίπεδο, η ΕΕΑ δεν μπορεί να επιβάλει ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένους αγώνες, όπως προκύπτουν από τους φακέλους της UEFA.

Μέχρι στιγμής, κάθε τέτοια υπόθεση που έχει φτάσει στην ΕΕΑ είχε την ίδια τύχη: "Δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση".

Σύμφωνα με τη "Live Sport", στόχος της Επιτροπής είναι να αποκτήσουν δικαιοδοσία μέσω μιας νέας διάταξης στον αθλητικό νόμο, ώστε να επιβάλει κυρώσεις, κάτι που θα το ζητήσει μέσω επιστολής στον υφυπουργό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ