ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Αστυνομίας - οπαδών Ολυμπιακού στον Πειραιά

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Επεισόδια, Πειραιάς, ΜΑΤ EUROKINISSI SPORTS

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών του Ολυμπιακού σημειώθηκαν στον Πειραιά, έξω από το ξενοδοχείο όπου πρόκειται να μιλήσει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επίθεση εναντίον 150 οπαδών των Ερυθρόλευκων με χημικά και γκλομπς.

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών του Ολυμπιακού που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο "Θεοξενία" όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή του Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σημειώθηκαν περίπου στις 17:20.

Ενός όγκος περίπου 100-150 οπαδών του Ολυμπιακού είχε συγκεντρωθεί σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, όταν δέχθηκαν επίθεση με χημικά και γκλομπς από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το... κυνηγητό συνεχίστηκε σε στενά και σε γύρω δρόμους.

Αρχικά μια διμοιρία ΜΑΤ σταμάτησε τους φίλους του Ολυμπιακού λίγα μέτρα πριν το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μια δεύτερη διμοιρία βγαίνοντας από την οδό Φίλωνος πλησίασε την πρώτη και έριξαν χημικά στους οπαδούς των Πειραιωτών, που σε συνδυασμό με τα χτυπήματα που δέχτηκαν από τα γκλομπς, υποχώρησαν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Φτάνοντας στη συμβολή με την Βασιλέως Γεωργίου, έκλεισαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας κάδους απορριμάτων και εύφλεκτα υλικά για να βάλουν φωτιές στη μέση του δρόμου, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δεύτερη επιχείρηση με χημικά σε σημείο (στην πλατεία Κοραή επί της Βασιλέως Γεωργίου) που περνούσαν απλοί πολίτες.

Η κατάσταση σταδιακά εκτονώθηκε, με τον όγκο των οπαδών του Ολυμπιακού να έχει αυξηθεί στα 400-450 άτομα, αλλά ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00, οι οπαδοί του Ολυμπιακού διαλύθηκαν ησύχως με οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου να αναλαμβάνουν την εκκαθάριση των δρόμων για να επανέλθει φυσιολογικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε στο "Θεοξενία" στις 19:14, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και χωρίς προβλήματα πλέον εισήλθε στο ξενοδοχείο για την ομιλία του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ