ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχή Μπέου πρότεινε η Εισαγγελέας

Ενοχή Μπέου πρότεινε η Εισαγγελέας
Μπέος INTIME SPORTS

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα πρότεινε την Τρίτη (20/10) η εισαγγελέας έδρας, με αφορμή το πολυσυζητημένο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, τον Σεπτέμβρη του 2010.

Έπειτα από πέντε αναβολές από τις 9 Ιανουαρίου 2012 μέχρι την 1η Απριλίου 2015, η δίκη των Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Δαλούκα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (20/10). Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή πριν από το ματς Άρης-Παναθηναϊκός το 2010.

Δαλούκας: "Δεν θυμάται τίποτα"

Ο Γιώργος Δαλούκας δήλωσε στην κατάθεσή του ότι δεν θυμάται αν τον είχε εκβιάσει ο Αχιλλέας Μπέος: " Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι μου είπε. Είναι καιρός τώρα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Πρόσεξε πώς θα παίξεις, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν επηρεάστηκα, ούτε αισθάνθηκε ότι εκβιάστηκα. Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο, θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ. Παραιτήθηκα μετά τον χαμό που έγινε μετά το ματς. Μου ζητάτε να θυμηθώ τι ειπώθηκε πέντε χρόνια πριν, ενώ από τότε έχουν γίνει χίλια δύο πράγματα".

Ενοχή Μπέου πρότεινε η Εισαγγελέας
INTIME SPORTS

Ο Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του υποστήριξε: " Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να παίξει 50-50. Για την οικογένεια και τον εαυτό του. Τίποτα παραπάνω. Τον πίεσαν και τον εκβίασαν να παραιτηθεί και του είπαν έλα πίσω ξανά σε έξι μήνες. Για αυτό πήγε στην Κύπρο και έπαιξε. Είναι κατηγορητήριο αυτό; Από ποιες κασέτες που δεν ξέρουμε αν τις πήραν από λαϊκή ή από Πακιστανούς".

Μάρτυρες κατέθεσαν επίσης ο Βασίλης Τεροβίτσας, τότε πρόεδρος της ΚΕΔ, που είπε ότι όρισε τον Δαλούκα επειδή ήταν έμπειρος διαιτητής, ο πρέοδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Κύρος Βασάρας μεταξύ άλλων. Απουσίαζε ο Νίκος Πατέρας, ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς.

Το κενό μνήμης

Η εσαγγελέας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για κενό μνήμης του Δαλούκα που όμως υπερκαλύπτεται από την ένορκη κατάθεσή του στις 11/3/11, οπότε και είχε καταγγείλει την απόπειρα εκβίασής του και που είχε προκαλέσει την ποινική δίωξη του Μπέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ώρα της δίκης Μπέου - Δαλούκα

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ