ΕΛΛΑΔΑ

Εν αγνοία της ΕΠΟ και του διαιτητή η χρήση VAR στο Καλλιθέα - Τρίκαλα

FOOTBALL LEAGUE / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εταιρεία βρέθηκε στο "Ελ Πάσο" για δοκιμή του VAR στο Καλλιθέα - Τρίκαλα, αλλά δεν ήταν σε γνώση ούτε της ΕΠΟ, ούτε και του διαιτητή της αναμέτρησης. Έχει κάνει σχετικές δοκιμές και σε ματς Γ' Εθνικής.

Το VAR θα αποτελεί πραγματικότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι ειλημμένη απόφαση, ο Μιχάλης Κουκουλάκης είναι project leader του εγχειρήματος, όπως έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ και μετά την διαβούλευση για το ζήτημα, ακολουθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση και φυσικά την εκπαίδευση των διαιτητών. Ασφαλώς και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η χρήση του τη νέα σεζόν στη Super League.

Για το λόγο αυτό, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η παρουσία δύο αυτοκινήτων εξωτερικών μεταδόσεων στο "Ελ Πάσο" για τον αγώνα της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα, που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη ούτε από την κρατική τηλεόραση, ούτε από την WEB TV της. Η εταιρεία βρέθηκε με τους ανθρώπους της και τους κάμεραμεν της στο γήπεδο, προκειμένου να πάρει πιστοποίηση από τους υπεύθυνους της UEFA και της FIFA και να μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει το Video Assistant Referee.

Εντούτοις, πρέπει να τονιστεί πως αυτό έγινε εν αγνοία της ΕΠΟ και των υπευθύνων της, αλλά και του διαιτητή της αναμέτρησης. Ο εκάστοτε ρέφερι είναι αυτός που θα πρέπει να συνεργάζεται με τους ανθρώπους της εταιρείας που θα βρίσκεται στο κάθε γήπεδο, όμως στο ματς της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα ο άρχων του αγώνα δεν γνώριζε κάτι.

Το γήπεδο της Καλλιθέας επιλέχθηκε διότι είναι αρκετά λειτουργικό για την διαδικασία της υποδομής σε συνδυασμό με το ότι ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς και οι άνθρωποι της εταιρείας θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους με περισσότερη ηρεμία. Μάλιστα, έχουν κάνει δοκιμές και σε αγώνα της Γ' Εθνικής, δεν ήταν δηλαδή η πρώτη φορά σε γήπεδο με τα μόνιτόρ τους και τις κάμερές τους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ