ΕΛΛΑΔΑ

Εκδόθηκε το βούλευμα για τη "δίκη των 28"

Εκδόθηκε το βούλευμα για τη "δίκη των 28"

Καθαρογράφτηκε στο σύνολό του και εκδόθηκε το βούλευμα για τα 28 υπό κατηγορία άτομα και άπαντες περιμένουν το πότε θα ξεκινήσει η δίκη.

Από εκατοντάδες σελίδες αποτελείται το παραπεμπτικό προς δίκη βούλευμα για τα 28 υπό κατηγορία άτομα, το οποίο καθαρογράφτηκε και εκδόθηκε και άπαντες περιμένουν το πότε θα ξεκινήσει η δίκη για την κατηγορία της σύστασης "συμμορίας" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο όγκος των εγγράφων θυμίζει... "Κoriopolis", αφού πρόκειται για 564 σελίδες και γι' αυτό χρειάστηκε αρκετές ημέρες μέχρι να φτάσει στα χέρια των δικηγόρων και των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων και αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν στα χέρια τους το διατακτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών και ασφαλώς ουδεμία πλευρά έχει διαψεύσει τα ονόματα των 28 κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός, ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, πρώην στελέχη της ΚΕΔ και της ΕΠΟ, πρώην διαιτητές, πρώην ποδοσφαιριστές και στελεχη της Βέροιας.

Η απόφαση για την παραπομπή τους έχει εκδοθεί, αλλά το 15θήμερο "περιθώριο" για την παύση της ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο, για το οποίο έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης θα... αρχίσει να μετράει από την οριστική έκδοση του βουλεύματος στο σύνολό του.

Μετά απ' αυτό αναμένεται να οριστεί δικάσιμος (πιθανότατα εντός του 2018), αλλά το πιο ενδιαφέρον και χρονικά άμεσο είναι τι θα πράξει ο αθλητικός εισαγγελέας και η ΕΠΟ ως προς το ποδοσφαιρικά πειθαρχικό (για τις εμπλεκόμενες ομάδες) και όχι το ποινικό (για τα πρόσωπα) σκέλος της υπόθεσης.

ΟΙ 28 ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ

Στο πολυσέλιδο διατακτικό του δικαστικού συμβουλίου, αναφέρεται ότι παραπέμπονται 28 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ' εξακολούθηση, οι οποίοι είναι οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος, Αθανάσιος Μπριάκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Ιωάννης Καμπαξής, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Da Silva Sa Pinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτριος Μάνου, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γεώργιος Σκαθαρούδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανός, Ιωάννης Αγγελόπουλος και Ιωάννης Κομπότης.

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορία παραπέμπονται αντίστοιχα οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης κατά των: Ευάγγελου Μαρινάκη, Γεωργίου Σαρρή, Θεοδώρου Κουρίδη, Αριστείδη Σταθόπουλου, Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Νικολαου Προύντζου, Γεωργίου Δούρου και Αθανασίου Μπριάκου, αλλά και της αλλοίωσης του αποτελέσματος κατά των: Ευάγγελου Μαρινάκη, Θεοδώρου Κουρίδη, Γεωργίου Βλάσση, Μαρίας Αναστασάκη, Χαρίλαου Ζυγογιάννη και Ιωάννας Παντελόπουλου.

Κρίνεται επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, της απάτης, της εκβίασης και της αλλοίωσης αποτελέσματος οι Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος κατά του Ελευθερίου Ζάπρα λόγω θανάτου.

Τέλος, το βούλευμα απορρίπτει επίσης ως κατ' ουσίαν αβάσιμες τις αιτιάσεις του Ευάγγελου Μαρινάκη περί ακυρότητας της δηλώσεως παραστάσεως πολιτικής αγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τις αιτήσεις 5 κατηγορουμένων για την διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ