Εκδικάζεται στην ΕΕΑ η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης για πιθανή πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην ΕΕΑ, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι παρούσα ως καταγγέλλουσα. "Άκυρο" σε Αλέξη Κούγια για πρόσθεση παράμβαση. (PHOTOS)

Άρχισε το πρωί της Παρασκευής (10/01) στην ΕΕΑ η εκδίκαση της υπόθεσης για πιθανή πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως καταγγέλλουσα, εκπροσωπείται από τη Γενική Διευθύντρια, Λίνα Σουλούκου, τον Διευθυντή Επικοινωνίας, Νίκο Γαβαλά, καθώς και το νομικό εκπρόσωπο, Γιάννης Χατζησαββάογλου.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκονται κι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, καθώς κι ο Γιώργος Στράτος ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξάνθη, ενώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπούν οι δικηγόροι, Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία έχει οριστεί ένας εισηγητής, ενώ η ΕΕΑ θα βγάλει πόρισμα ελέγχου για την υπόθεση, η οποία στη συνέχεια πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας, ώστε να πράξουν αναλόγως. Η ποινή για ομάδες που κρίνονται ένοχες για πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να είναι από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ

Η εκδίκαση άρχισε κανονικά, αλλά διακόπηκε προσωρινά, ύστερα από αίτημα αναβολής της Ξάνθης λόγω απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ενώ οι Ακρίτες ζήτησαν να υπάρξουν μαγνητοφωνημένα πρακτικά στη συνεδρίαση.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αιτήθηκαν στην έδρα ο Ολυμπιακός να αναπτύξεις τις θέσεις του, αλλά να αποχωρήσει στη συνέχεια, ενώ το ίδιο θέλουν να συμβεί και με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

"ΑΚΥΡΟ" ΣΕ ΚΟΥΓΙΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ύστερα από μία διακοπή που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, η εκδίκαση συνεχίστηκε (για λίγο, μέχρι να διακοπεί εκ νέου) δίχως, ωστόσο, την παρουσία του Αλέξη Κούγια, καθώς δεν του επιτράπηκε να κάνει πρόσθετη παρέμβαση, κρίνοντας πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς της ΑΕΛ. Ο γνωστός ποινικολόγος αποχωρώντας τόνισε πως "καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας και γιατί θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης".

Παράλληλα, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Ακρίτες λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ενώ δεν έκανε δεκτό και το αίτημα του ΠΑΟΚ να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Όπως εκτιμάται, εντός της ημέρας θα υπάρξει απόφαση από την ΕΕΑ για την υπόθεση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.