ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση Ψωμιάδη για το "koriopolis"

Έφεση Ψωμιάδη για το "koriopolis"
Ψωμιάδης INTIME SPORTS

Στις 4 Δεκεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο η εκδίκαση της έφεσης του Μάκη Ψωμιάδη για την ποινή που του είχε επιβληθεί (4.5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή). Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ο Θωμάς Μητρόπουλος και οι άλλοι τρεις.

Στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών θα παιχθεί στις 4 Δεκεμβρίου το δεύτερο ημίχρονο για τον Μάκη Ψωμιάδη, που έχει καταδικαστεί για το πρώτο σκέλος του "koriopolis", της υπόθεσης των «στημένων» του 2011 δηλαδή.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Καβάλας, με έφεσή του, ζητάει τη μείωση της ποινής που του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 5 Δεκεμβρίου 2013, ήτοι κάθειρξη 4.5 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα και 35.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, καθώς εξέτισε ποινή για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ, είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα. Αντίθετα, είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης και για παράνομο στοιχηματισμό.

Έφεση και οι άλλοι τέσσερις ένοχοι

Με την ίδια απόφαση είχαν καταδικαστεί ακόμη:

1. ο Θωμάς Μητρόπουλος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός. Ποινή: 3 χρόνια με αναστολή και 30.000 ευρώ.

2. ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας. Ποινή: 4,5 χρόνια με αναστολή και 40.000 ευρώ.

3. ο Διονύσης Κωτούλας για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα. Ποινή: 2 χρόνια με αναστολή,

4. ο Περικλής Αμανατίδης για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα. Ποινή: 2 χρόνια με αναστολή.

Και οι τέσσερις έχουν καταθέσει έφεση που θα εκδικαστεί την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ