ΕΛΛΑΔΑ

Διεκδικεί επίσημα τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 η Ελλάδα

Διεκδικεί επίσημα τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 η Ελλάδα

Κατατέθηκε την Πέμπτη (20/2) από την ΓΓΑ και την ΕΠΟ στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας της Ελλάδας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο

Από τον Δεκέμβριο ήταν γνωστό ότι η ΕΠΟ είχε την πρόθεση να φέρει τον τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, UEFA Conference League, στην Ελλάδα με την διοργάνωση τού στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Έγινε, λοιπόν, ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή την κατεύθυνση, αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατέθεσαν τον φάκελο της υποψηφιότητας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αρκετοί φορείς ήταν εκείνοι που κινητοποιήθηκαν για το εγχείρημα. Συγκεκριμένα υπήρξε η συνδρομή από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Ναυτιλίας, Υγείας, αλλά και του ΕΣΚΑΝ. Φυσικά υπήρξε και η αρωγή από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια.

Επιπλέον στην συμπλήρωση του φακέλου βοήθησαν η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η ΠΑΕ ΟΦΗ θα συνδράμει στο εγχείρημα παρέχοντας δωρεάν το προπονητικό του κέντρο.

Η δουλειά για την εκπόνηση του φακέλου έγινε μέσα σε τέσσερις μήνες από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές χωρίς να ξοδευτούν χρήματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CONFERENCE LEAGUE

Το UEFA Conference League θα αποτελεί την τρίτη τη τάξει ετήσια διασυλλογική διοργάνωση, πίσω από το Champions League και το Europa League και θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2021/2022. Η Ελλάδα, που όπως φαίνεται θα χάσει την 15η θέση της UEFA, θα βγάζει στη νέα διοργάνωση τρεις ομάδες (ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας) από τον 2ο προκριματικό γύρο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ