ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αθλητική βία

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αθλητική βία
Κοντονής INTIME SPORTS

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αθλητική βία. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και αποδεικνύει πως δεν κάνει βήμα πίσω σε όσα είχε εξαγγείλει.

Με τίτλο ''επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις'', κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου. Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, όπως είχε εξαγγείλει, καταργεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου ''επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις''. Με βάση το νέο νομοσχέδιο, ''αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού'', ενώ καθίσταται σαφές πως ''υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν..., βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους''.

Ακόμα ''α παγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως''. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ''κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ''.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ' 'καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου''.

Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο για την αθλητική βία:

Αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου

Πίνακας τροποποιουμένων - καταργουμένων διατάξεων

Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση στης βίας στον αθλητισμό

Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί του σχεδίου νόμου

Ειδική έκθεση στο σχέδιο νόμου

Έκθεση αξιολόγηση συνεπειών

Έκθεση δημόσιας διαβούλευσης

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ