ΕΛΛΑΔΑ

Bασιλειάδης: "Έχουμε πιάσει πάτο"

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και παραδέχτηκε πως έχει πέσει τόσο χαμηλά ο πήχης ώστε να είναι επιτυχία της αστυνομίας που δεν θρηνήσαμε θύματα στον τελικό του Κυπέλλου. Τι είπε για Grexit αλλά και για τις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων.

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο στο Ραδιόφωνο 24/7 και στους 88.6 FM ήταν ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην οπαδική βία και στη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου, καθώς επίσης στο ενδεχόμενο Grexit αλλά και τη βούληση της Πολιτείας να αλλάξει το νοσηρό αυτό κλίμα, η οποία όμως δεν φτάνει από μόνη της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το οργανωτικό κομμάτι του τελικού: "Οργανωτικά υπήρχαν προβλήματα αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης. Δεν θα μιλήσω για το θέμα της βίας έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, φταίνε και οι παράγοντες με τους οπαδικούς στρατούς... Έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι στρατοί και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το να φτάσουμε στο σημείο να βλέπεις έναν αντίπαλο οπαδό και να θέλεις να τον κάψεις ζωντανό είναι κάτι το άρρωστο. Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα. Θα επιμείνω στην απόφαση που έχουμε πάρει να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα. Θα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του αθλητισμού να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Είναι 100-150 από κάθε ομάδα, θα πρέπει και η κάθε ομάδα να τους απομονώσει, εκτός αν τους θέλουν.

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό θα κριθεί το ερχόμενο διάστημα. Δεν μας βοηθούν και τα νομοθετικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Για παράδειγμα από τους 30 συλληφθέντες που είχαμε πέρυσι στον Βόλο, ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο. Το θέμα δεν είναι να βρεις έναν νόμο αλλά το πώς αυτός θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, μιλάμε για μία λίγκα όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Δεν φτάνει η πολιτική βούληση..."

Για τον κίνδυνο του Grexit που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Κατά πάσα πιθανότητα έχει αποφευχθεί. Καταφέραμε έστω με αυτά τα προβλήματα να γίνει το ματς. Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί και συνέβαλαν να κυλήσουν όλα ήρεμα. Πολλές φορές φέτος οι παίκτες ήταν ανώτεροι των οπαδών, των παραγόντων αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτό. Δεν μπορεί για μία αθλητική διοργάνωση να νεκρώνει για όλους αυτούς τους λόγους μία ολόκληρη πόλη. Δυστυχώς μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο για την τέλεση τέτοιων αγώνων. Οι μετακινήσεις των οπαδών είναι μεγάλο ζήτημα όσο δεν απομονώνονται αυτά τα στοιχεία από το οπαδικό κίνημα. Εάν δεν σοβαρευτούν όλοι και αν δεν κάνουμε ειλικρινή κουβέντα, αυτό το πράγμα δεν έχει μέλλον".

Για τις "εμπρηστικές δηλώσεις" παραγόντων: "Από εκεί ξεκινάνε όλα, το βασικό είναι να λειτουργήσει η νομοθεσία. Ενδεχόμενα ο φόβος των ποινών ίσως συμμαζέψει την κατάσταση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ