Αυγενάκης: Ζήτησε την επίσπευση παράδοσης της μελέτης των UEFA και FIFA

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από την UEFA και την FIFA την επίσπευση της ολιστικής μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι θα περιλαμβάνει αυτή.

Μετά τον κύκλο επαφών του περασμένου χειμώνα που οδήγησε στην υπογραφή Μνημονίου είχε συμφωνηθεί η UEFA και η FIFA να ετοιμάσουν εντός τριών μηνών μία ολιστική μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για αυτό.

Λόγω κορονοϊού η συγκεκριμένη μελέτη πήγε αρκετά πίσω και σήμερα (20/08) ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του ζήτησε να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών.

Αναλυτικά το σχετικό tweet του Υφυπουργού αθλητισμού αναφέρει: "Με επιστολή μου ζήτησα σήμερα από UEFA & FIFA την επίσπευση παράδοσης «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως δεσμεύτηκαν στη Δήλωση Προθέσεων απο τον Πρωθυπουργό &τους κ. Τσέφεριν και Κλαρκ στις 25 Φεβρουαρίου.Το Αθλητικό ΝΣ προχωρά, το πρωτάθλημα σε λίγο ξεκινά.."

Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

-Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

-Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Το σύστημα διαιτησίας

Οι UEFA-FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας, ενώ θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση από την πλευρά της αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA-FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.