ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης: "Μου ζήτησαν 200-300 χιλιάδες ευρώ από την ΕΠΟ για τον φάκελο του Conference"

ΕΠΟ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ VAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΟ / ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΠΟ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ VAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΟ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του τόνισε ότι του ζήτησαν από την ΕΠΟ 200 - 300 χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουν τον φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League, ο οποίος τελικά έγινε δωρεάν.

Σε συνέντευξη του παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στον τελικό του Conference League και τις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει η διοργάνωση στο Ηράκλειο. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι του ζήτησαν από την ΕΠΟ 200 - 300 χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουν τον φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League, ο οποίος τελικά έγινε δωρεάν.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στον Περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμόCRETA:

Για την κατάθεση του φακέλου για το τελικό του Conference στο Ηράκλειο και το θέμα που προέκυψε με την ΕΠΟ: "Tο Conference ξεκίνησε μετά απο μια συζήτηση στην Κωσταντινούπολη μεταξύ εμού και του κ. Τσέφεριν, τον περασμένο Αύγουστο. Οταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φάκελο, έπρεπε τη δουλειά αυτή να την κάνει η ΕΠΟ. Ωστόσο, επειδή είχε μια αδυναμία σε επίπεδο στελεχών και χρηματοδότησης. Τα χρήματα τα οποία ζητούσε για να εκπονήσει το φάκελο, ήταν υπερβολικά κατά την άποψη μου. Οι 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, είναι υπέρογκο ποσό.

Τελικά ο φάκελος κατατέθηκε με μηδέν κόστος. Δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ. Δούλεψαν με την ψυχή τους, τεχνοκράτες του νομού Ηρακλείου, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας , του ΕΑΚΗ και στελέχη άλλων υπουργείων, που πίστεψαν σε αυτήν την προσπάθεια. Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές"

Για την αντίδραση του Λάκοβιτς όταν έμαθε την τοποθέτηση της ΕΠΟ: "Γέλασε ο Λάκοβιτς για αυτό που συνέβη απο την ΕΠΟ. Το είδε ως ανέκδοτο και ως αστείο. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στην ΕΠΟ. Θα είναι μια προβολή για τη χώρα και για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Θα μας μείνει και κληρονομία, μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση".

Για το εάν έχει πιθανότητες το Ηράκλειο να πάρει την διοργάνωση: "Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές. Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και μπήκαμε στην τελική ευθεία, είδαμε μια συνέντευξη απο τον κ. Δέδε, να λέει ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η Ομοσπονδία, θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα, γιατί θα είχαμε μια ήττα στην υπόθεση αυτή.

Χάρηκα για τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, για την άμεση αντίδραση τους. Συνταχθήκαμε όλοι μαζί. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λάκοβιτς και τον κ. Γεωργίου, τα νέα ήταν πολύ καλά. Δεν υπάρχει θέμα, απόσυρσης της υποψηφιότητας. Δεν το εξέλαβαν σοβαρή απειλή. Εχουμε δυνατές προοπτικές. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Σας το λέω, ότι θα κερδίσουμε αυτήν την μάχη. Το πιστεύω μέσα μου. Κατά 99.9% θα κερδίσουμε, σας το λέω".

Για τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για το θέμα: "Ένα δωδεκάμηνο ζω σε ένα επιθετικό, απαιτητικό και ιδιαίτερο περιβάλλον. Είναι σκληρό το περιβάλλον. Δίνω μια γενναία μάχη με σκληρού όρους. Δεν κρύψαμε και δεν κρυφτήκαμε. Οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου, έχουν μια άλλη αντίληψη. Το ίδιο οι μεγάλες αθλητικές Ομοσπονδίες. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Να βελτιωθούν. Οι αρχές μας είναι διαφάνεια και νοικοκύρεμα και αυτό ενοχλεί κάποιους".

Για το μητρώο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και τις εκλογές των Ομοσπονδιών είπε: "Είναι η πρώτη φορά, που οι εκλογές των Ομοσπονδιών, θα γίνουν με ένα μητρώο με νόμιμα σωματεία. Μόνο απο το νομό Ηρακλείου, μέχρι αυτήν την ώρα έχουν προεγγραφεί περίπου 120 αθλητικά σωματεία. Σύντομα θα γνωρίζουμε τα ενεργά και νομιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Αν έχουμε δυσκολέψει κάποιους, ζητάμε συγγνώμη, αλλά θα βάλουμε μια τάξη.

Τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί θα λάβουν το βοήθημα των 12 εκ. ευρώ. Απευθείας χωρίς ενδιάμεσους. Πολλές Ομοσπονδίες ενοχλήθηκαν. Ηθελαν απο μόνες τους, να το κάνουν. Αυτά τα σωματεία, θα είναι και οι εκλέκτορες των Ομοσπονδιών. Μέσα απο τον Πέλοπα μια πλατφόρμα που φτιάχνουμε, θα ξέρουμε και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Θα είναι σοβαρό εφόδιο για κάθε Υπουργό για να κάνει πραγματική πολιτική. Δεν είμαι yes men. Δεν παίρνω εντολές. Για μένα η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα του αθλητισμού, το υπηρετώ και το πιστεύω".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ