ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζουν τα σεμινάρια για τον παράνομο στοιχηματισμό

Αρχίζουν τα σεμινάρια για τον παράνομο στοιχηματισμό
ΕΠΟ, Γκιρτζίκης, Μποροβήλος, Καλογιάννης INTIME SPORTS

Τη Δευτέρα (7/12) ανοίγει ο κύκλος των σεμιναρίων προς τις ΠΑΕ της Super League και της Football League, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΠΟ με την εταιρεία Sportradar, αποκλειστικό συνεργάτη της UEFA, σε θέματα αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε με επίσημη ενημέρωση πως τη Δευτέρα (7/12) ανοίγει ο κύκλος των σεμιναρίων προς τις ΠΑΕ της Super League και της Football League, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΠΟ με την εταιρεία Sportradar, αποκλειστικό συνεργάτη της UEFA, σε θέματα αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο.

Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση, μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα, όλων των εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο παραγόντων για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2016 μέσω σαράντα (40) εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Κάθε ένα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια περιλαμβάνει δύο ενότητες, που θα ολοκληρώνονται εντός 90 λεπτών.

Η πρώτη αφορά στη διαδραστική παρουσίαση από εκπρόσωπο της εταιρείας Sportsradar του βασικού θέματος που είναι οι βασικές πλευρές της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων.

Η δεύτερη αφορά επιμέρους ενότητες ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning) και αξιολόγησης και απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, στους διαιτητές και σε όλους όσοι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία θα διεξαχθούν ξεχωριστά για κάθε ΠΑΕ σε χρόνο και τόπο που θα συμφωνηθεί και θα είναι απολύτως δεσμευτικός για όλες, θα παρουσιαστεί η έννοια της χειραγώγησης αγώνων, οι τρόποι προσέγγισης των match fixers, οι κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο και, τέλος, οι επιπτώσεις στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος έγκειται όχι μόνο στην εκπαίδευση και προστασία από τους εκάστοτε κινδύνους, αλλά και στην ταυτόχρονη λειτουργία του ως αποτρεπτικού παράγοντα συμμετοχής σε χειραγωγημένους αγώνες.

Συνοπτικά, τα σεμινάρια:

Εξηγούν τα προβλήματα του match fixing στο ποδόσφαιρο και τη σοβαρότητά τους.

Επικοινωνούν μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης της προσέγγισης των ποδοσφαιριστών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο από τους match fixers.

Εκπαιδεύουν σχετικά με τους κινδύνους δημοσιοποίησης εμπιστευτικών (εσωτερικών) πληροφοριών.

Εξηγούν πώς μπορεί κάποιος να εντοπίσει άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένα παιχνίδια καθώς και πώς και ποιον να ενημερώσουν εάν υποπτεύονται συμπαίκτες ή άλλους εμπλεκομένους.

Εξηγούν και αναλύουν τους ισχύοντες κανόνες και τους κώδικες δεοντολογίας του ποδοσφαίρου σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων.

Τονίζουν τις ποινές για όποιον συλλαμβάνεται να καταπατά κάποιους από τους κανόνες ή να έχει εμπλοκή σε χειραγωγημένο αγώνα.

Μετά τα σεμινάρια ακολουθεί υποχρεωτική συμμέτοχη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning). Το πρόγραμμα θα καλύψει πλήρως όλες τις πτυχές των χειραγωγημένων αγώνων και θα εξηγήσει κάθε έννοια λεπτομερώς, χρησιμοποιώντας γραφικά και αφήγηση.

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης είναι σχεδιασμένο με τη χρήση ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και καλύπτει τους ακόλουθους βασικούς τομείς:

Πώς γίνεται η προσέγγιση από τους match fixers.

Πώς αναπτύσσεται η σχέση των match fixers με τους ποδοσφαιριστές και όλα τα υπόλοιπα μέρη.

Πώς οι match fixers βγάζουν χρήματα.

Ποιες είναι οι συνέπειες συμμετοχής σε χειραγώγηση αγώνα.

Ποιοι είναι οι κανόνες.

Σύνοψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ