ΕΛΛΑΔΑ

Αρνήθηκε ότι ήξερε και δεν μίλησε ο Πιλάβιος

Αρνήθηκε ότι ήξερε και δεν μίλησε ο Πιλάβιος
INTIME SPORTS

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε εξηγήσεις ανωμοτί, ως ύποπτος δηλαδή, για την δίκη των "στημένων" στην αντιεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου που θα συντάξει πόρισμα για το αν θα του ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι.

Μετά από δύο παρατάσεις, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 27/10 εξηγήσεις ανωμοτί, ως ύποπτος δηλαδή, για την κατάθεση του στην δίκη των "στημένων" αγώνων το φθινόπωρο του 2013.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε ότι ήξερε κάτι και δεν το κατέθεσε ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ενώ να σημειωθεί ότι δεν συνοδεύονταν από δικηγόρο.

Η αντιεισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, εισαγγελέας έδρας στην συγκεκριμένη υπόθεση, ερευνά το αδίκημα της ψευδορκίας και συγκεκριμένα της "απόκρυψης γεγονότων" στην κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ αναφορικά με την ύπαρξη του integrity officer Γιάννη Ντζούφρα στην Ομοσπονδία εκείνη την περίοδο.

Του "υπεύθυνου ακεραιότητας" δηλαδή που υπάρχει με απόφαση της UEFA στις εθνικές ομοσπονδίες και έχει ως αρμοδιότητα να συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή, την εθνική ομοσπονδία και τις κρατικές αρχές παρέχοντας ενημέρωση για τους ύποπτους αγώνες και την πορεία των πειθαρχικών διαδικασιών.

Επίσης, ερευνά γιατί το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, δεν έλαβε υπόψη των τελεσίδικων αποφάσεων της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τους κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες αλλά και τα παιχνίδια τα οποία το δικαστήριο εξέταζε ως προς την ακεραιότητά τους εκείνη την περίοδο.

Η αντιεισαγγελέας εφετών θα συντάξει πόρισμα το επόμενο διάστημα για το αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Σοφοκλή Πιλάβιο ή όχι.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ