ΕΛΛΑΔΑ

Απώλεια του αγώνα και -3 από το επόμενο πρωτάθλημα

Απώλεια του αγώνα και -3 από το επόμενο πρωτάθλημα
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Η ΕΠΟ απειλεί με τιμωρία τις ομάδες αν κάνουν πράξη την απόφαση τους για αποχή από το Κύπελλο Ελλάδας, όρισε παρατηρητές και η ΚΕΔ θα ορίσει κανονικά διαιτητές.

Στην... επίθεση περνάει η ΕΠΟ που απειλεί τις ομάδες εφόσον κάνουν πράξη την απόφαση τους για αποχή από τα παιχνίδια Κυπέλλου (3η αγωνιστική των ομίλων) την ερχόμενη εβδομάδα, με τις προβλεπόμενες ποινές από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου που μπορούν να φτάσουν μέχρι και με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Κύκλοι της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι η διαμάχη του ΠΣΑΠ, του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών δηλαδή, είναι με τις ΠΑΕ της Super League και της Football League και όχι με την ΕΠΟ και όρισε κανονικά την Πέμπτη το απόγευμα τους παρατηρητές αγώνων ενώ το ίδιο θα πράξει η ΚΕΔ με τους διαιτητές την Παρασκευή 11/12 και την Δευτέρα 14/12.

Από την Ομοσπονδία τονίζουν ότι εφόσον οι ομάδες δεν κατέβουν να αγωνιστούν θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπουν τα άρθρα 21 και 42 του ΚΑΠ.

Ποιες είναι αυτές οι ποινές;

Το άρθρο 21, 3α κάνει λόγο για απώλεια του αγώνα στα χαρτιά και χρηματική ποινή από 8 - 40.000 ευρώ για «αγώνα που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων». Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3δ προβλέπει ότι «Εάν ο αγώνας δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων δεν προσμετράται για την έκτιση ποινών για καμία από τις ομάδες και οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στις δύο ομάδες». Δηλαδή μηδενισμός και για τις δύο ομάδες.

-3β. του χρόνου

Πιο αυστηρές είναι οι ποινές στο άρθρο 42 του Κανονισμού για «Αποχώρηση ομάδας - Διακοπή αγώνα - Παραίτηση» από παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο άρθρο 4α προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Αναλυτικά: «Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά α. χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ. και β. ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ