Απόφαση για το ΟΦΗ - Αιγινιακός: "Δύο γκολ ακόμα"

Η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό των ΟΦΗ και Αιγινιακού και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλες τις σελίδες της απόφασης βάσει των οποίων κατέληξε στις κυρώσεις. (PHOTOS)

Η επιτροπή δεοντολογίας έκρινε ενόχους τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό, με αφορμή το περσινό 6-0 των Κρητικών, και αποφάσισε τον υποβιβασμό των δύο ομάδων, παρότι είναι δεδομένη η έφεση και από τις δύο ΠΑΕ.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλες τις σελίδες της απόφασης βάσει των οποίων κατέληξε στις βαριές κυρώσεις (εκτός από τον υποβιβασμό, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και 300.000 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο).

Από την απόφαση προκύπτει ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου κατήγγειλε πως προσεγγίστηκε από τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νιώπα, να συμμετάσχει σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων της Football League, στο οποίο χρησιμοποιούσε πέντε παίκτες της ομάδας του για τον σκοπό αυτόν.

Σε άλλη συνάντηση, πάντα με βάση την κατάθεση Καλαϊτζίδη, ο Νιώπας του είχε παραδεχτεί πως είχε συμφωνήσει με τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο, να χειραγωγήσουν το ΟΦΗ - Αιγινιακός, που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 (νίκη των Κρητικών με 6-0). Πως είχαν συμφωνήσει να χάσει ο Αιγινιακός με περισσότερα από τρία γκολ και να πληρώσει όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αντιπάλου ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι τα έξοδα διαμονής και σίτισης της ΠΑΕ Αιγινιακός στο Ηράκλειο πληρώθηκαν από εταιρεία συμφερόντων του προέδρου του ΟΦΗ, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο: "Ενώ η ΠΑΕ Αιγινιακός ηττάτο ήδη με 4-0, ο Φώτιος Τσάλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιωάννη Νιώπα και με τον Αλέξανδρο Μαχαιρίδη και ισχυριζόμενος ότι είχε στοιχηματίσει ότι θα σημειώνονταν πάνω από 4 τέρματα από την ΠΑΕ ΟΦΗ, απαιτούσε, απειλούσε και πίεζε και τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αιγινιακός να δεχθεί η τελευταία δύο τουλάχιστον ακόμη τέρματα, γεγονός που συνέβη".

Με βάση την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, επιβεβαιώθηκε ότι πέντε άτομα από την αποστολή του Αιγινιακού ευνοήθηκαν ως προς ον τρόπο μετακίνησής τους στην Κρήτη, καθώς μετέβησαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη, σε αντίθεση με την υπόλοιπη αποστολή. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται βάσει της απόφασης οι "Βασίλειος Λιόλιος, Αθανάσιος Τόλιος και Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου".

Ο Τσάλος, πάντα με βάση όσα αναφέρονται στην απόφαση, παραδέχτηκε ότι έδωσε τα χρήματα χάριν εξυπηρέτησης στην ομάδα του Αιγινιακού και πως τα έλαβε πίσω, κάτι ωστόσο που "δεν επαληθεύεται από κανένα έγγραφο στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση, ο Φώτιος Τσάλος δεν επιτρεπόταν να παράσχει στην ΠΑΕ Αιγινιακός κανενός είδος οικονομική διευκόλυνση, ούτε προέκυψε να συνηθίζεται κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα της Football League".

Όσο για τους παίκτες που ταξίδεψαν αεροπορικώς, υποστηρίζεται: "Οι ισχυρισμοί που προέβαλαν για να δικαιολογήσουν την αεροπορική τους μετακίνηση, δεν κρίνονται πιειστικοί, λαμβάνοντας υπόψη ότι ουδέποτε είχαν μεταβεί στο παρελθόν πριν τον επίμαχο αγώνα, ούτε μετέβησαν ξανά, μετά απ' αυτόν, ξεχωριστά από την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, όπως οι ίδιοι ανέφεραν εξεταζόμενοι και δεν προκύπτει να είχαν καν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια εξ ιδίων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΦΕΣΙΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ CAS Ο ΟΦΗ

ΟΦΗ: "Καταθέτουμε έφεση"

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όλες οι ταινίες του Tarantino στη σειρά: Από τη χειρότερη στην καλύτερη

Με τη νέα του ταινία 'Κάποτε στο... Χόλιγουντ' στις αίθουσες, κλείνουμε την Tarantino Week με μια ματιά σε όλη του την ως τώρα φιλμογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer