ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Μπλάνκο στον Πρίγιοβιτς

Από τον Μπλάνκο στον Πρίγιοβιτς

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ισοφάρισε την επίδοση του Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος τη σεζόν 2008-2009 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το είχε ξαναπετύχει ο Αλεξανδρής το 1997 και το 2002.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε σούπερ χρονιά με τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος επιθετικός, που έστειλε την εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ με δικό του γκολ, σημείωσε 19 τέρματα στη Super League και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Έδωσε "μάχη" μέχρι τέλους" με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού, αλλά στο τέλος έκοψε αυτός πρώτος το... νήμα.

Εκτός από πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο 28χρονος διεθνής φορ έβαλε και έξι τέρματα στον θεσμό του Κυπέλλου. Κανείς άλλος δεν έβαλε περισσότερα από αυτόν, όμως οι Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ) είχαν τον ίδιο αριθμό με αυτόν (έβαλαν και αυτοί έξι γκολ). Ο Πρίγιοβιτς, έτσι, πέτυχε ό,τι και ο Ίσμαελ Μπλάνκο την αγωνιστική περίοδο 2008-2009.

Πριν από εννέα χρόνια, ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Super League με 14 ("συγκατοίκησε" στην πρώτη θέση με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού), ενώ και στο Κύπελλο δεν βρέθηκε άλλος παίκτης να σημειώσει περισσότερα τέρματα από τον ίδιο (έβαλε πέντε, όσα και ο Ντιόγκο του Ολυμπιακού).

Για να βρούμε κάτι ανάλογο με Πρίβιοβιτς και Μπλάνκο, γυρίζουμε ακόμα πιο πίσω. Το 2002 ο Αλέκος Αλεξανδρής με τη φανέλα του Ολυμπιακού έβαλε 19 γκολ στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, πρώτος σκόρερ και στις δύο διοργανώσεις. Ο ίδιος είχε ξαναπετύχει κάτι ανάλογο τη σεζόν 1996-1997, με 23 γκολ στο πρωτάθλημα και οκτώ στο κύπελλο, και τότε αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ