ΕΛΛΑΔΑ

Απειλές στη Νέα Σμύρνη για την ταινία "1968"

Απειλές στη Νέα Σμύρνη για την ταινία "1968"

Μερίδα οργανωμένων του Πανιωνίου φέρεται να προειδοποίησε τον επιχειρηματία του σινεμά "Σπόρτινγκ" στη Νέα Σμύρνη να μην δείξει την ταινία "1968". Η θέση του Δημάρχου στο Sport24.gr για το επίμαχο θέμα.

Η ανεξέλεγκτη δράση των οργανωμένων οπαδών των ομάδων έξω από τα γήπεδα έχει πολλάκις απασχολήσει. Δεν είναι, δα, λίγα τα περιστατικά όπου δεν μένουν στην υποστήριξη της αγαπημένης τους ομάδας στην εξέδρα, αλλά κάνουν πράγματα, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι αρμοδιότητά τους.

Δεν είναι θέμα συλλόγου, ούτε δαιμονοποιούνται όλοι οι οπαδοί. Υπάρχουν οι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί. Το σημαντικό είναι όμως να μην επιβάλλουν οι δεύτεροι τους δικούς τους "κανόνες" και να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Είναι άπειρα τα παραδείγματα και αφορά όλους τους οργανωμένους.

Το παρακάτω θέμα αποκαλύφθηκε στο σάιτ "athensvoice.gr" και αφορά μια μερίδα οργανωμένων του Πανιωνίου και την ταινία "1968" του Τάσου Μπουλμέτη, η οποία εξιστορεί τον άθλο της ΑΕΚ πριν 50 χρόνια, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ταινία επρόκειτο να παιχτεί και στο "Σπόρτινγκ" στη Νέα Σμύρνη. Βρισκόταν άλλωστε στο φυλλάδιο με τα "προσεχώς". Εντούτοις, δεν υπήρχε η αντίστοιχη αφίσα στις προθήκες, όπως συνέβαινε με τις άλλες ταινίες. Η ταινία δεν θα προβληθεί και ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σινεμά, έτσι αποφάσισαν κάποιοι "κυανέρυθροι" οργανωμένοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κάποια μέλη των Panthers απείλησαν τον ιδιοκτήτη πως αν τολμήσει να προβάλει την ταινία, θα κάνουν το σινεμά "καλοκαιρινό". Ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε για βοήθεια στον Δήμαρχο και εκείνος με βάση τα όσα αναφέρει το σάιτ, ουσιαστικά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας να μην προβληθεί η ταινία, για να μην γίνει μπλέξιμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ SPORT24.GR

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον Δήμαρχο της Νέας Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη, προκειμένου να μας επιβεβαιώσει ότι όντως έτσι έχει το θέμα και αν πράγματι ο ίδιος δεν ήθελε να αναλάβει την "καυτή πατάτα" και είπε στον ιδιοκτήτη του "Σπόρτινγκ" να μην δείξει την ταινία.

Ο Δήμαρχος πράγματι επιβεβαίωσε πως υπήρξε τηλεφώνημα από τον κ. Φούκη του σινεμά "Σπόρτινγκ", ο οποίος έκανε την σχετική καταγγελία, ζητώντας του να παρέμβει, θεωρώντας ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο κ. Τζουλάκης, μας είπε πως "είπα στον κ. Φούκη να μιλήσει με τον Ερασιτέχνη και με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Ανέφερα πως δεν είμαι ο επιχειρηματίας και δεν μπορώ εγώ να του πω να προβάλει ή να μην προβάλει την ταινία. Δεν έχω τέτοια δικαιοδοσία.

Ναι μεν ο Δήμος είναι κύριος του σινεμά, διότι είναι δημοτικός κινηματογράφος, αλλά ο επιχειρηματίας είναι άλλος. Νόμιζε ότι έχω κάποια σχέση με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Του είπα να μιλήσει εκεί και να κάνει ό,τι θέλει εκείνος".

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να παράσχει κάποια προστασία στο σινεμά ή αν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, μας είπε πως "όχι, όχι. Δεν έχω την δυνατότητα για τέτοια πράγματα. Αν ο κ. Φούκης εξέλαβε την απάντησή μου πως του είπα να μην προβάλει την ταινία για να μην υπάρξει πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει".

Υ.Γ. Απευθυνθήκαμε δις στο σινεμά "Σπόρτινγκ" για επιβεβαίωση του γεγονότος και για την θέση του κ. Φούκη, αλλά εκείνη την στιγμή δεν κατέστη εφικτό να επικοινωνήσουμε μαζί του.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ