Απάντηση Υφυπουργείου: "Παράδοση όποιος θίγεται από την κυβέρνηση, να επιτίθεται στον Αυγενάκη"

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε την απάντησή του στην ΑΕΚ, κάνοντας διευκρινίσεις για τη σύμβαση Μακόλιν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όποιος θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον ελληνικό αθλητισμό, επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αποδέκτη τον Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την τροπολογία για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων που πέρασε μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ήρθε η απάντηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αφού δίνονται διευκρίνίσεις για τη Σύμβαση Μακόλιν και το άρθρο 10, που σύμφωνα με όσα αναφέρονται, υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης, τονίζεται πως όποιος θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον ελληνικό αθλητισμό, επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά:

"Η τροπολογία περί «κωλυμάτων» επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή με τον ν.4639/19 και υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και χωρίς την άρνηση του ΚΚΕ.

Το άρθρο 10 της Σύμβασης Μακόλιν υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης.

Εξάλλου, τα ίδια κωλύματα αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA (άρθρο 12, παρ.2b).

Τείνει να γίνει παράδοση, για όποιον ! Και μέσω της επίθεσης να επικαλείται αόριστα «συμφέροντα» και «μεθοδεύσεις».

Ο σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και σε όλη την αθλητική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητος".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.