ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η διαφορά με την Τσεχία

Άνοιξε η διαφορά με την Τσεχία

Η Ελλάδα πήρε μόλις 200 βαθμούς από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Γκαμπάλα και η διαφορά από την 13η Τσεχία αυξήθηκε στους 1.425 βαθμούς. Πλέον, μετά και το πέρας των ομίλων θα μείνει μόνο με έναν εκπρόσωπο η χώρα μας, τον Ολυμπιακό.

Άσχημα κύλησε η Πέμπτη (26/11) για την Ελλάδα, αφού δεν είναι μόνο ότι ο Αστέρας έχασε 1-0 από την Σπάρτα Πράγας και ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 με την Γκαμπάλα στην Τούμπα, αλλά αμφότερες οι ελληνικές ομάδες αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Europa League, όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μείνει με μοναδικό εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό. Μένει να δούμε σε ποια διοργάνωση.

Η χώρα μας παραμένει στην 14η θέση, έχοντας 29.300 βαθμούς και η διαφορά από την 13η Τσεχία αυξήθηκε στους 1.425 βαθμούς. Μάλιστα, η Σπάρτα θα συνεχίσει και πολύ πιθανό και η Σλόβαν Λίμπερετς. Όσο για την 12η Ελβετία, μετράει 32.375 βαθμούς και είναι αρκετά μακριά, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθειά μας για να την φτάσουμε.

Πλέον, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την χώρα μας, αφού ο "Δικέφαλος" και οι Αρκάδες έχουν ένα ματς ακόμα και τέλος για φέτος. Τουλάχιστον, να πάρουν κάποιους βαθμούς και να κλείσουν όσο πιο καλά γίνεται την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση.

Αν η Ελλάδα δεν προλάβει τη 12η θέση, που στέλνει απευθείας τον πρωταθλητή στους ομίλους του 2017/18 και την οποία κατέχει η Ελβετία με 32.175 βαθμούς, θα προσπαθήσει τουλάχιστον για την 13η. Ο λόγος; Γιατί αν ο κάτοχος του Europa League εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημά του, θα μπει ο πρωταθλητής Ελλάδας στους ομίλους του Champions League.

Η Ισπανία είναι με διαφορά στην πρώτη θέση, ενώ έπεται στην κατάταξη η Γερμανία και την πεντάδα κλείνουν οι Αγγλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Επίσης, οι χώρες που θα τερματίσουν σε μια σεζόν από την 7η μέχρι τη 15η θέση διατηρούν δύο ομάδες στο Champions League και τρεις στο Europa League και από εκεί και κάτω χάνεται μια θέση στο... σεντόνι.

Άνοιξε η διαφορά με την Τσεχία
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ