ΕΛΛΑΔΑ

Ανανεώνεται η θητεία των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανά

Ανανεώνεται η θητεία των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανά
EUROKINISSI

Τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης της θητείας των τακτικών δικαστών και των εισαγγελέων στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Τη δυνατότητα να ανανεώνεται η τριετής θητεία των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και των εισαγγελικών λειτουργών ως υπευθύνων άσκησης πειθαρχικών διώξεων θα δώσει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η διάταξη αυτή αφορά ακόμα και τους νυν υπηρετούντες δικαστές που το όνομά τους δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους που αποστέλλουν στην ΕΠΟ οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. Με αυτόν τον τρόπο, θα δίνεται η ευκαιρία σε δικαστικούς που σημείωσαν σημαντικό έργο και απέκτησαν τριβή με το αντικείμενο να παραμένουν στις θέσεις τους και μετά από το πέρας της πρώτης θητείας τους.

Επιπροσθέτως, οι τακτικοί δικαστές που διορίζονται στα δευτεροβάθμια όργανα θα απαιτείται να έχουν κατά τον αρχικό διορισμό τους βαθμό Εφέτη, αντί για βαθμό Προέδρου Πρωτοδικών που ίσχυε μέχρι τώρα, και αντίστοιχα επιλέγονται από κατάλογο που αποστέλλεται από τον Πρόεδρο της Τριμελούς Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, καθώς και από τους ήδη υπηρετούντες στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ