ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλέγγυοι Αθλητές: "Κίνηση εξόντωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού η απόφαση του ΣτΕ"

Αλληλέγγυοι Αθλητές: "Κίνηση εξόντωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού η απόφαση του ΣτΕ"

Οι "Αλληλέγγυοι Αθλητές", με ανάρτηση στο facebook, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των διακριθέντων αθλητών.

Οι ανεξάρτητοι αθλητές, που το προηγούμενο διάστημα χρηματοδότησαν την κατασκευή γηπέδων στον χώρο του "Χαμόγελου του Παιδιού" στον Καρέα, πήραν θέση, μέσα απ' τη σελίδα τους στο facebook, για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική τη μοριοδότηση αθλητών για την είσοδό τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι " Αλληλέγγυοι Αθλητές", όπως ονομάζεται ο συνασπισμός των αθλητών, οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, εκφράζουν την απογοήτευσή τους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως "με αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γινόμαστε μάρτυρες μίας κίνησης εξόντωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (βασικό πυλώνα μιας “υγιούς” κοινωνίας) που αποτελεί τη θερμοκοιτίδα για την επαγγελματική πορεία όλων σχεδόν των αθλητών".

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως "περισσότερο ζημιωμένα βγαίνουν για ακόμα μία φορά τα λεγόμενα “μικρά” αθλήματα και δη τα ατομικά των οποίων οι αθλητές στήριζαν πολλά στη συγκεκριμένη ρύθμιση", ενώ χρησιμοποιώντας ένα απόφθεγμα του σπουδαίου Νέλσον Μαντέλα, καθιστούν σαφές πως η ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του αθλητισμού, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε από την πλευρά μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σε ότι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την πριμοδότηση των αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας σε μία απόφαση που καταδεικνύει την πλήρη και πλέον άγνοια για την πραγματική κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού στο σύνολό του. Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο αφαιρεί κάθε κίνητρο που είχε απομείνει σε παιδιά που δοκιμάζονται καθημερινά για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπάνε σε μια ευαίσθητη όσο και κρίσιμη ηλικία, αλλά και τα ωθεί σε ένα αδιέξοδο όπου από τη μία πλευρά βρίσκεται η συνέχεια της εκπαίδευσής τους και στην άλλη οι θυσίες που κάνουν για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές ανάγκες του αθλήματος τους.

Ο εκβιασμός αυτός όχι μόνο ακυρώνει μια πιθανή (από τις ελάχιστες που έμειναν) επιβράβευση, αλλά και στερεί τα μελλοντικά πρότυπα της κοινωνίας μας.

Για πιθανές παρερμηνεύσεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα αριθμού εισακτέων αλλά οι ελάχιστες αυτές θέσεις ήταν (πλέον) καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων σε μία σχολή.

Επίσης, πρέπει να καταργηθεί ο μύθος πως οι αθλητές εισάγονται σε μια σχολή με υψηλά μόρια έχοντας γράψει πολύ χαμηλά, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο υποψήφιος να έχει συγκεντρώσει το 90% της βάσης της εκάστοτε σχολής στην οποία επιθυμεί να εισαχθεί.

Με αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γινόμαστε μάρτυρες μίας κίνησης εξόντωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού(βασικό πυλώνα μιας “υγιούς” κοινωνίας ) που αποτελεί τη θερμοκοιτίδα για την επαγγελματική πορεία όλων σχεδόν των αθλητών.

Η πριμοδότηση αυτή ήταν πολλές φορές το κίνητρο για τους νέους και τις νέες για να συνεχίζουν την προπόνηση τους παρά τις δυσκολίες. Μέσα από μια τέτοια διαδικασία προέκυπταν οι πρωταθλητές του αύριο καθώς οι αθλητές κυνηγούσαν μια διάκριση η οποία θα τους έδινε τη δυνατότητα να εξελιχθούν σαν προσωπικότητες, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους μέσα από την εκπαίδευση.

Περισσότερο ζημιωμένα βγαίνουν για ακόμα μία φορά τα λεγόμενα “μικρά” αθλήματα και δη τα ατομικά των οποίων οι αθλητές στήριζαν πολλά στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παράλληλα, παρατηρούμε και την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων σε υπαρκτές και άξιες αναφοράς αντιπροτάσεις που εδώ και καιρό έχουν γίνει όπως η Διπλή Σταδιοδρομία ή Dual Career.

Η εκπαίδευση, όπως είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα, είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις την κοινωνία. Η ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του αθλητισμού σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι μία επιβράβευση και αναγνώριση από την πλευρά της κοινωνίας προς τους αθλητές.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι ποια πρότυπα θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας;

Τα συμπεράσματα δικά σας..."

Δείτε το ποστ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αθλητές έφτιαξαν γήπεδα για το "Χαμόγελο του Παιδιού"
Το ΣτΕ "κόβει" τη μοριοδότηση στους μαθητές - αθλητές!
Έξαλλη η Στεφανίδη με την απόφαση του ΣτΕ
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ