ΕΛΛΑΔΑ

Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο θα προβλέπει η τροπολογία

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η τροπολογία που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση και θα καταργεί τον υποβιβασμό σε θέματα όπως αυτό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις στις ποδοσφαιρικές ομάδες για περιπτώσεις όπως του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, κάτι που εξασφαλίζει πως οι δυο ομάδες δεν πρόκειται να υποβιβαστούν.

"Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (28/1) και μέσα στην ημέρα αναμένεται η τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, εισηγητής της οποίας αναμένεται να είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για παραβάσεις όπως αυτές της πολυιδιοκτησίας (ΠΑΟΚ - Ξάνθη) ή του μετοχολόγιου (Ξάνθη), τις οποίες κρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η τροπολογία θα κατατεθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ