STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Υπογράφηκε η χορηγία του πρωταθλήματος της Super League

ΔΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Διοικητικό συμβούλιο Super League EUROKINISSI SPORTS

Ανακοινώθηκε από την Super League η συμφωνία για την χορηγία του πρωταθλήματος με τις εταιρείες "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε." και "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε." ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη.

Αφού πέρασαν αρκετοί μήνες από την συμφωνία ανάμεσα στην Super League και τις εταιρείες ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη για χορηγία του πρωταθλήματος τελικά αυτή επικυρώθηκε επίσημα και ανακοινώθηκε την Πέμπτη (20/7).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Ανακοινώνεται ότι υπεγράφη η σύμβαση χορηγίας για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19 του Πρωταθλήματος, μεταξύ της Super League και των εταιρειών «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.»". Έτσι του χρόνου το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να έχει το όνομα "Σουρωτή Super League".

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι αυτή η συμφωνία είχε επιτευχθεί από τον Οκτώβριο του 2016 αλλά ακόμα δεν είχε πάρει σάρκα και οστά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή. Η αρχική συμφωνία είχε επιτευχθεί στις 21 Οκτωβρίου και ο συνεταιρισμός είχε αποδεχθεί την πρόταση της "Dimera", τηλεοπτική εταιρεία, του Ιβάν Σαββίδη για χορηγία στο πρωτάθλημα για τις περιόδους 2016-17 και 2017-18 έναντι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (2.250.000 για την τρέχουσα χρονιά και 2.750.000 για την επόμενη).

Επειδή όμως εν συνεχεία, αν και η "Dimera" πήρε τηλεοπτική άδεια και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός είχε προβλεφθεί ώστε να ισχύσει να ισχύσει ναι μεν η συμφωνία αλλά να δοθούν τα χρήματα απ' άλλες εταιρείες συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Ο καιρός πέρασε (3.5 μήνες για την ακρίβεια) και τον Φεβρουάριο έπεσαν οι υπογραφές και πάλι όμως η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και τα χρήματα δεν δόθηκαν. Υπήρξαν νέες συζητήσεις και επαφές και στις 24 Μαΐου αποφασίστηκε να ισχύσει συμφωνία για τα δυο επόμενα χρόνια 2017-2019 και 5 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης να έδινε 1 εκατ. ευρώ για τον χρόνο που πέρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα θα πάρει το όνομα “Σουρωτή”, της Ανώνυμης εταιρίας εμφιαλώσεως και εμπορίας μεταλλικού νερού στην οποία ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ απέκτησε στα τέλη του προηγούμενου έτους ποσοστό της τάξης του 45% ενώ στις πινακίδες στα γήπεδα θα διαφημίζεται το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης μίσθωσε για 40 χρόνια και στα σορτσάκια των ομάδων η εταιρία Hellenic Distribution Company (HDC) με την οποία ο “δικέφαλος” θα συνεργάζεται μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον. Κύριες δραστηριότητές της είναι η διανομή και η προώθηση καταναλωτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ