STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χωρίς νικητή στη Ριζούπολη, Απόλλων - Λεβαδειακός 1-1

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Λεβαδειακός, Απόλλων EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε στο 54' με τον Μπαρτολίνι, αλλά ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο 67' με τον Γιακουμάκη και η αναμέτρηση στη Ριζούπολη ολοκληρώθηκε δίχως νικητή (1-1).

Για την 21η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, ο Απόλλων Σμύρνης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Λεβαδειακό. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, παρότι χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Ο Απόλλων Σμύρνης αγνοούσε τη νίκη επί δέκα παιχνίδια, κατά τα οποία μετρούσε πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Τελευταία του νίκη ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017, το 4-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Τελευταία και μοναδική εφετινή εκτός έδρας νίκη του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα ήταν στις 15/10/17, το 0-1 απέναντι στον Παναιτωλικό.

Μετά το 1-1 στη Ριζούπολη, ο Απόλλων πήγε στους 16 βαθμούς και έμεινε εκ νέου μόνος στη 14η θέση, ενώ ο Λεβαδειακός "έπιασε" τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 25 βαθμούς και είναι 9ος.

Χωρίς νικητή στη Ριζούπολη, Απόλλων - Λεβαδειακός 1-1
Χωρίς νικητή στη Ριζούπολη, Απόλλων - Λεβαδειακός 1-1

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλων ποσοστό κατοχής μπάλας 71%! Η Ελαφρά Ταξιαρχία επεδίωκε να "χτυπήσει" κυρίως από δεξιά με τον Γιάννη Στάθη, ο οποίος ήταν σε καλή μέρα και προκάλεσε πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Λεβαδειακού. Τόσο πολύ που Ανιγκό έδωσε εντολή στον Γιακουμάκη να δίνει βοήθειες και να γυρίζει προς τα πίσω και όταν είδε ότι αυτός δεν το κατάφερνε στον επιθυμητό βαθμό, πέρασε στη θέση του τον Καθάριο, με την ελπίδα να τα πάει καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν προσπάθειες και από την αριστερή πλευρά, έχοντας ως σπουδαιότερη την ευκαιρία του του 30', όταν ο Ντεβέσα συνεργάστηκε με τον Ναδάλες, βρέθηκε απέναντι στον Επασί, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού απομάκρυνε.

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Ναδάλες (71' Αλίβοντιτς), Παπάζογλου, Ντεβέσα (46' Ανιέτε), Στάθης, Κονέ (87' Τσουκαλάς), Αλμπάνης, Καστιγέχος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Λεονάρντο, Ζορντάο Ντιόγκο (27' λ. τρ. Ζαραδούκας), Νιάς (59' Μπελγκαζουανί), Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Καθάριος (72' Καραχάλιος), Μαρκόβσκι, Γιακουμάκης.

Γκολ: 54' Μπαρτολίνι - 67' Γιακουμάκης

Κάρτες: 40' Κοντοές - 28' Λεονάρντο, 57' Ομπιόρα, 61' Μπελγκαζουανί

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Μπορεί ο Απόλλων να είχε την κυκλοφορία της μπάλας και συντριπτικό ποσοστό κατοχής, αλλά ο Λεβαδειακός είχε δύο εξαιρετικές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο. Η μία στο 16' με τον αφύλαχτο Μαρκόβσκι να πλασάρει πάνω στον Τσόβιτς και η δεύτερη στο 45'+1', όταν το πλασέ του Νιάς από το όριο της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Ένα ισορροπημένο γενικά πρώτο 45λεπτο, το οποίο δεν είχε σχέση με το δεύτερο, οπότε και το παιχνίδι άνοιξε, μπήκαν δύο γκολ και η αγωνία "χτυπούσε" κόκκινο μέχρι τέλους. Ο Απόλλων ξεκίνησε δυναμικά και στο δεύτερο μισό και προηγήθηκε στο 54'! Ο Ναδάλες εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, o Τσαμπούρης έβαλε το κεφάλι και έδιωξε.

Ο Παπάζογλου με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο όπου βρισκόταν ο Μπαρτολίνι, ο οποίος με γυριστό από κοντά νίκησε τον Επασί (1-0). Από εκείνο το λεπτό και μετά οι Βοιωτοί ανέβασαν στροφές, με στόχο να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση. Στο 59' μπήκε στο ματς ο Μπελγκαζουανί και στο 67' με μια υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Γιακουμάκη.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Λεβαδειακός, Απόλλων EUROKINISSI SPORTS

Αυτός με εξαιρετικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσόβιτς και έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, έφτασαν μια... ανάσα από το 1-2, αλλά στο 70' ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κροάτη κίπερ του Απόλλωνα.

Όλα τα λεφτά η φάση του 73'. Ο διαιτητής Θάνος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λεονάρντο για φάουλ στον Ανιέτε. Λίγο αργότερα αντιλήφθηκε ότι δεν είναι ο Βραζιλιάνος που έκανε το αντικανονικό μαρκάρισμα, έπειτα από συνεννόηση με τον 4ο Ζαραβίνο (Αθηνών) και ζήτησε να... φέρουν πίσω τον Λεονάρντο. Η κίτρινη τελικά στον Αντιλεού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω - κάτω. Ο Απόλλων πίεζε, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, αλλά το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 73'. Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια ένας ποδοσφαιριστής λόγω αποβολής και λίγο μετά να τον ειδοποιούν να επιστρέψει στο ματς. Παρεμπιπτόντως, ούτε ο Λεονάρντο φαίνεται να κάνει φάουλ, που αποβλήθηκε αρχικά, ούτε ο Αντιλεού που αργότερα πήρε κίτρινη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύσκολο έργο είχε ο διαιτητής Θάνος, αλλά και οι επόπτες του. Υπάρχουν εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, ενώ ένταση υπήρξε και ανάμεσα στους δύο πάγκους, οπότε ο 4ος Ζαραβίνος είχε μπόλικη δουλειά και απέβαλε τον Καζναφέρη. Στο 88' ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι με τον Καστιγιέχος, αλλά ο Θάνος είπε "όχι", παρότι φαίνεται να υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Πέτρος Γιακουμάκης. Έβγαλε ξανά τα... κάστανα από τη φωτιά για τον Λεβαδειακό. Αυτό ήταν το έκτο του εφετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Κρητικός επιθετικός είναι εκ των κορυφαίων παικτών που αγωνίζονται εφέτος στην ομάδα της Βοιωτίας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Φουλ της τακτικής από τους δύο προπονητές. Ανακάτεψαν την τράπουλα ουκ ολίγες στιγμές, αλλά η "μονομαχία" Παράσχου - Ανιγκό δεν είχε νικητή. Ήταν ωστόσο ένα ματς που κράτησε σε αγωνία μέχρι τέλους όσους το παρακολούθησαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά φάουλ που έγιναν στο ματς. Πολλοί παίκτες έβγαιναν εκτός λόγω τραυματισμών και εκεί που το ματς αποκτούσε ρυθμό, η μία διακοπή διαδεχόταν την άλλη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ