STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χωρίς νικητή στη Λάρισα, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΛ Πανιώνιος, Ναζλίδης, Γκιοατά EUROKINISSI SPORTS

ΑΕΛ και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο AEL FC Arena, για την 20ή αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Εκατέρωθεν ευκαιρίες, ένταση λίγο πριν από τη λήξη. (VIDEO).

Το 0-0 της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, αποτέλεσε την έκτη εντός έδρας ισοπαλία. Οι "βυσσινί" ήταν ανώτεροι από τους "κυανέρυθρους", είχαν περισσότερες τελικές, όμως και η ομάδα της Πλατείας είχε τις ευκαιρίες για ένα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι με τον βαθμό που απέσπασαν, σε συνδυασμό με το 1-1 της Τρίπολης ανάμεσα σε Αστέρα και Ξάνθη, έμειναν στην 5η θέση και με τους 28 βαθμούς συγκατοικούν με τους Αρκάδες και τους Θρακιώτες.

Χωρίς νικητή στη Λάρισα, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0
Χωρίς νικητή στη Λάρισα, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο, την κυκλοφορία και προσπαθούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την εστία του Πανιωνίου. Οι "κυανέρυθροι" από την πλευρά τους είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και γενικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Ειδικά από το δεκάλεπτο και μετά ήταν διαρκώς πίσω από τη μπάλα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έβλεπε το πρόβλημα για την ομάδα του και στο 28' αποφάσισε να αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-3-3. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή δηλαδή με Μπραχίμι, Κόρμπο και Σαββίδη, ενώ η επιθετική με Λάμπρου, Γεσίλ και Μασούρα. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ζητούσε πίεση στα 2/3 τα γηπέδου.

Ο Γεσίλ ήταν απομονωμένος ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΛ και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο έφτασε σε τελικές η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν με στατικές φάσεις. Δύο έκανε, αμφότερες με τον Μπανανά. Η μία στο 9' και η δεύτερη στο 41', που ήταν και η πιο κλασική ευκαιρία, καθώς η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι και ενώ ο Μπόζοβιτς είχε μείνει ακίνητος. Οι "βυσσινί" απείλησαν στο 19' με τον Κρίζμαν και στο 45' με τον Γκόλια.

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός (61' Μλαντένοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (66' Λεοζίνιο), Κρίζμαν (71' Περόνε), Ναζλίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου, Μπραχίμι (70' Ουάσινγκτον), Μασούρας (56' Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (62' Νίλσεν).

Γκολ: -

Κάρτες: 33' Φατιόν, 56' Γκόλιας, 74' Λεοζίνιο, 93' Γουάλας - 45'+1' Σαραμαντάς, 57' Σαββίδης, 93' Σπιριντόνοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ένα πρώτο μέρος στο οποίο η ΑΕΛ είχε 58% κατοχή μπάλας, ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν τρεις τελικές. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν όμως καλύτερα. Η ΑΕΛ ήταν πολύ επιθετική και στο δεύτερο μέρος. Είχε πάλι την υπεροχή, πίεσε, όμως και ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και έφτασε σε τελικές που προκάλεσαν ανησυχία στον γκολκίπερ Μπόζοβιτς.

Η πρώτη εξαιρετική ευκαιρία στο β' μέρος έγινε στο 53', όταν από θέση βολής ο Κρίζμαν έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση ο Μασούρας από δεξιά. Με διαδοχικές ντρίμπλες προσπαθούσε να προκαλέσει ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Πανιωνίου, αν και οι αμυντικοί του, κυρίως ο Μπανανά, εξουδετέρωναν τα γυρίσματά του.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Ναζλίδης, Γκιοατά EUROKINISSI SPORTS

Αφού άντεξε μέχρι το 70' ο Πανιώνιος, στο τελευταίο 20λεπτο, ειδικά μετά και την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς, έγινε απειλητικός. Στο 72' το σουτ του Σαββίδη πέρασε άουτ, στο 72' αυτό του Αυστριακού ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 82' εκείνο του Λάμπρου έφυγε δίπλα από την αριστερή δοκό. Η τελευταία σπουδαία φάση καταγράφηκε στο 89', με το συρτό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Λίγο πριν λήξει το ματς, επικράτησε ένταση ανάμεσα σε Γουάλας και Σπιριντόνοβιτς (πάτησε τον Βραζιλιάνο), με αποτέλεσμα να μπουν στο γήπεδο μέλη και των δύο ομάδων από τον πάγκο.

Χωρίς νικητή στη Λάρισα, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 53ου λεπτού. Ο Μιλοσάβλιεβιτς πέρασε στον Αγκάνοβιτς, αυτός στον Ναζλίδη, εκείνος στον Κρίζμαν, ο οποίος από θέση βολής πλάσαρε άστοχα. Από τις φάσεις που μας αρέσει να βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο σπανίζουν ευκαιρίες που προέρχονται από εξαιρετικές συνεργασίες.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) και οι βοηθοί του είχαν μπόλικη δουλειά. Υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη, αλλά πήραν και σωστές αποφάσεις σε δύσκολες φάσεις. Εκτιμάμε ότι δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα με τα σφυρίγματά τους, παρότι υπάρχουν παράπονα...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Άντονι Φατιόν ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον αμυντικό μέσο της ΑΕΛ, πολλές μονομαχίες, νικητής στις πρισσότερες.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι πολύ ωραίες συνεργασίες που είδαμε κατά διαστήματα από τους παίκτες των δύο ομάδων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία των δύο ομάδων να φτάσουν σε ένα γκολ. Παρότι βρέθηκαν οι προϋποθέσεις, στην τελική προσπάθεια αμφότερες τα έκαναν... θάλασσα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ