STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χωρίς νίκη η Ξάνθη, 1-1 με Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με γκολ του Μοράρ ύστερα από λάθος του Ζίβκοβιτς, αλλά η Ξάνθη ισοφάρισε στο τελικό 1-1 με εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ για την 3η αγωνιστική της Super League. Μεγάλη ευκαιρία του Καμαρά στο 90', χωρίς νίκη οι Θρακιώτες.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε στην πόλη της Θράκης τον Παναιτωλικό για την τρίτη αγωνιστική της Super League, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε με γκολ του Βλαντ Μοράρ στο 21ο λεπτό - ύστερα από ολέθριο λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς - αλλά η γηπεδούχος ομάδα έφθασε στην ισοφάριση πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 42ο λεπτό, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άργκους - οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα ότι ήταν περισσότερο στήθος, το ριπλέι μακρινό - ο Γέντρισεκ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος. Η Ξάνθη έχει δύο βαθμούς σε τρία ματς - με δύο διαδοχικές ισοπαλίες μάλιστα - ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ για τη δεύτερη αγωνιστική παραμένει για δύο διαδοχικά ματς αήττητος, ενώ πήρε τον πρώτο του βαθμό μακριά από την Αιτωλοακαρνανία.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να φθάσει στο δεύτερο γκολ - πιο χαρακτηριστική φάση αυτή με το οριζόντιο δοκάρι του Λισγάρα - αλλά ο Παναιτωλικός, αυτός που είχε την τελευταία χρονικά, με τον Ζίβκοβιτς να νικά σε τετ-α-τετ τον Αλχασάν Καμαρά.

Χωρίς νίκη η Ξάνθη, 1-1 με Παναιτωλικό
Χωρίς νίκη η Ξάνθη, 1-1 με Παναιτωλικό

1. ΤΡΙΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ Ο ΜΟΡΑΡ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ

Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Παναιτωλικός ωστόσο σκόραρε κόντρα στη ροή του ματς. Σε μια φάση που δεν... "μύριζε" κίνδυνο, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπέπεσε σε ολέθριο λάθος. Ο Σέρβος γκολκίπερ είχε διαθέσιμο χώρο και χρόνο ν' απομακρύνει, ρίσκαρε την πάσα.

Ο Βλαντ Μοράρ στο 21ο λεπτό πίεσε - όχι ασφυκτικά είναι αλήθεια - το εκμεταλλεύτηκε κι άνοιξε το σκορ. Ο Ρουμάνος πέτυχε το 12ο του γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Όπως αναφέρεται στο soccerbase.gr, είναι ήδη ο τρίτος σκόρερ της ομάδας. Κυνηγά τον Μάρκο Μαρκόβσκι στη δεύτερη θέση (14 γκολ) και τον Ανρί Καμαρά στην πρώτη (16 γκολ). Αμφότεροι δεν φορούν τη φανέλα του Παναιτωλικού. Ο Σέρβος είναι στον Λεβαδειακό, ο Σενεγαλέζος έχει αποσυρθεί από τη δράση. Εξαιρετικές επιδόσεις και θέμα χρόνου να "γράψει" ιστορία στην ομάδα του ο Ρουμάνος.

2. Ο "ΚΑΝΟΝΑΣ" ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Η Ξάνθη όσο κι αν πάλευε για την ισοφάριση στο πρώτο ημίχρονο, ψάχνοντας τον Έρικ Γέντρισεκ να παλεύει με τη "θηρία" (Ενέα Μίχαϊ κι Άργκους) έμοιαζε εκ προοιμίου μάταιο. Τελικά, ήλθε από εκτέλεση πέναλτι. Έτσι κι αλλιώς, η "εσχάτη των ποινών" αποτελεί "κανόνα" στις πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Στα επτά (με το σημερινό) από τα οκτώ τελευταία ματς των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος είχαμε πέναλτι. Εδώ, εν προκειμένω, ήταν το 41ο λεπτό. Ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι ψηλά του Άργκους (διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ότι δεν ήταν παράβαση, το ριπλέι ήταν μακρινό κι όχι διαφωτιστικό). ΟΈρικ Γέντρισεκ ανέλαβε την εκτέλεση. Εξαιρετική ήταν αυτή, ψηλά κι αριστερά, στην άλλη πλευρά ο Κυριακίδης και ισοφάρισε σε 1-1 για την Ξάνθη.

3. ΚΟΡΝΕΡ, ΑΥΤΗ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δέκα κόρνερ είχαμε στην αναμέτρηση. Και τα δέκα υπέρ της Ξάνθης. Όλα έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους γηπεδούχους. Κανένα δεν οδήγησε σε ευκαιρία, μόνον η γυριστή κεφαλιά του Γέντρισεκ στο 82' αποτέλεσε υποψία ευκαιρίας για την ομάδα της Θράκης.

Η "αεροπορία" του Παναιτωλικού, απομάκρυνε εύκολα τις εκτελέσεις των παικτών της ομάδας της Θράκης. Δεν είναι ξεκάθαρο τι έφταιξε, γιατί στις εκτελέσεις φάουλ - όπως σε αυτή του 71ου λεπτού - υπήρχε φάση απειλητική για την εστία του Κυριακίδη. Στα κόρνερ και τις εκτελέσεις αυτών, όμως. η Ξάνθη έχει... θέμα. Χάνει μεγάλο μέρος δύναμης και πιθανές ευκαιρίες για να σκοράρει.

4. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ DR JEKΥLL ΚΑΙ MR HYDE

Δύο πρόσωπα εμφάνισε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην αναμέτρηση. Ο Σέρβος υπέπεσε σε ένα λάθος που δεν μας έχει συνηθίσει στην εν Ελλάδι παρουσία του. Όλοι δικαιούνται ένα κακό απόγευμα. Κακή εκτίμηση, υπερβολική αυτοπεποίθηση - ίσως και τα δύο μαζί - οδήγησαν στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Αλλά, ήταν αυτός που "έσωσε" το βαθμό στο τέλος του ματς. Ήταν η φάση του 90ού λεπτού. Ο Αλχασάν Καμαρά βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ και σίγουρα η εξαιρετική απόκρουση του Ζίβκοβιτς απομάκρυνε το γκολ.

Η μεγαλύτερη - ποιοτικά - για να έχουμε τρίτο γκολ στο ματς, ωστόσο, ανήκει στην Ξάνθη. Ήταν το οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Λισγάρα, σε ένα δίλεπτο με σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού κι έντονη πίεση από μέρους των γηπεδούχων.

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Γιώργος Χατζίκος


ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (82' Οκάν), Κίκε Μπόουλα, Σαρπόνγκ (65' Κάστρο), Κόβασεβιτς (78' Ντε Λούκας), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν (81' Λουσέρο), Μανά (46' Λιάβας), Μοράρ (88' Αλχασάν Καμαρά).

Γκολ: 42' πεν. Γέντρισεκ / 21' Μοράρ

Κάρτες: 24' Κασά Καμαρά, 78' Καντά, 90'+1' Μπαξεβανίδης / 47' Άργκους

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ