STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Χτύπησαν" οι συνήθεις ύποπτοι, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την αγωνιστική άνοδό του μετά το ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και έσπασε το αήττητο του ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ που ήρθε από τα… μαγικά κεφάλια Μάτος και Πρίγιοβιτς.

Έχοντας και τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα στη σύνθεσή του (Σαμπράνο, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια) και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ παραγωγικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ έκανε το «3 στα 3» στην άδεια Τούμπα στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, κατά διαστήματα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε αξιόλογες φάσεις, όμως, δεν μπόρεσε να πετύχει πάνω από ένα τέρμα, είτε λόγω αστοχίας και ατυχίας (δoκάρι Πρίγιοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους), είτε λόγω των επεμβάσεων του Βελλίδη (χαρακτηριστικότερη αυτή στο 53’).

Είχε, πάντως, σωματοφύλακες δύο από τους «παλιούς», τον Πρίγιοβιτς και τον Μάτος που με τη συνεργασία τους στο 55’ έδωσαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα τους.

Από τα μισά του δευτέρου μέρους και κυρίως μετά την αποχώρηση του πολύ καλού Πέλκα, οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμούς, όμως η οργανωμένη αλλά, όπως αποδείχθηκε, ακίνδυνη επιθετικά ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κατάφερε να απειλήσει. Έπαιξε ρόλο σ’ αυτό και ελπιδοφόρα για τη συνέχεια εμφάνιση του Κάρλος Σαμπράνο που «καθάρισε» ουκ ολίγες φάσεις.

Πριγιογκόλ και πάλι στην Τούμπα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος(Αθηνών) & Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών)

4ος:Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίσιο (67΄ Σάχοβ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης λ.τ.), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Γκολ: 55' Πρίγιοβιτς

Κάρτες: 24΄ Μαυροπάνος, 50΄ Καρανίκας, 71΄ Σολτάνι, 84΄ Χαλκιαδάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον σχηματισμό που συνηθίζει να επιλέγει ο Λουτσέσκου, το 4-2-3-1. Για πρώτη φορά ξεκίνησε ως βασικός ο Βιεϊρίνια, στο δεξί άκρο, ενώ ο Πέλκας προτιμήθηκε στο αριστερό. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πρίγιοβιτς.

Κάτω από τα δοκάρια δεν έχασε τη θέση του ο Ρέι, με τους Βαρέλα και Σαμπράνο να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ, τον Μάτος να είναι ο δεξιός μπακ και τον Λέοβατς ο αριστερός. Στο χώρο του κέντρου, Τσίμιροτ και Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο των χαφ, με τον Ελ Καντουρί πιο μπροστά τους ως επιτελικό μέσο.

"Χτύπησαν" οι συνήθεις ύποπτοι, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


Από πλευράς ΠΑΣ, ο Πετράκης επέλεξε σχηματισμό 3-5-2, με 10 Έλληνες στην ενδεκάδα και μοναδικά ξένο τον Λίλα. Στην εστία ήταν ο Βελλίδης, που επέστρεψε ως αντίπαλος στην Τούμπα, τριάδα στην άμυνα οι Μιχαήλ, Μαυροπάνος και Τζημόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Κοζορώννης, Γαρουφαλιάς και Λίλα, αριστερά σε ρόλο μπακ-χαφ ο Μπουκουβάλας και δεξιά ο Καρανίκας, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Γιάκο και Χαλκιαδάκη.

"Χτύπησαν" οι συνήθεις ύποπτοι, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και να πιέσει τον ΠΑΣ. Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 11΄, με τον Ελ Καντουρί να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Πρίγιοβιτς στην περιοχή, αυτός "έσπασε" έξυπνα την μπάλα για τον επερχόμενο Καντουρί, ο οποίος όμως, πιεζόμενος αστόχησε προ κενής εστίας, πλασάροντας λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Η πρώτη απειλητική φάση για τον ΠΑΣ σημειώθηκε στο 19ο λεπτό, με κεφαλιά του Κοζορώνη μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα, που δεν ανησύχησε όμως ιδιαίτερα τον Ρέι. Στο 21' ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος με ωραίο σουτ του Βιεϊρίνια με το αριστερό έπειτα από προσποιήσεις λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 25' οι "ασπρόμαυροι" είχαν νέα πολύ καλή στιγμή, με τον Μαουρίσιο να βρίσκεται σε θέση βολής όταν η μπάλα του στρώθηκε μετά από κόντρες, αλλά το σουτ του να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Βελλίδη. Ο Κοζορώνης απείλησε ξανά για τους φιλοξενούμενους στο 34', με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια ο Ρέι, καθώς η μπάλα έσκασε στο έδαφος.

Το ματς είχε καλό ρυθμό και κάποιες αξιόλογες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί ξανά στο 38' με σουτ του Μαουρίσιο από το ημικύκλιο της περιοχής που απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης παραχωρώντας κόρνερ. Στο 43΄ο Πετράκης έκανε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας τον τραυματία Λίλα με τον Μανθάτη, ενώ πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε ένα πιεστικό δίλεπτο, όπου κατέληξε σε μία άστοχη προβολή του Βαρέλα μετά από γύρισμα του Καντουρί στην περιοχή.

Η σπουδαιότερη φάση του πρώτου μέρους έγινε στο έξτρα λεπτό των καθυστερήσεων (45΄+1΄), με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι. Συγκεκριμένα, η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη που έμεινε "άγαλμα", σε υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς έπειτα από σέντρα του Μάτος από δεξιά. Ο Πέλκας στην επαναφορά δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά και το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Μάτος-Πρίγιοβιτς ολοκλήρωσαν την συνεργασία του πρώτου μέρους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 52' , με τον Καντουρί να παίρνει την μπάλα στη μεσαία γραμμή μετά από λάθος του Γαρουφαλιά, να κάνει ωραία ενέργεια, όμως να "εκτελεί" με αδύναμο σουτ που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Βελλίδης.

Στο επόμενο λεπτό, στο 53ο, ο "Δικέφαλος" έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Η μπάλα κατέληξε στον Πρίγιοβιτς στην περιοχή μετά από κόντρες, ο Σέρβος έκανε το σουτ και ο Μάτος μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλάζοντάς την με τακουνάκι, αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε εξαιρετικά και κατάφερε να αποκρούσει πολύ δύσκολα βρίσκοντας την μπάλα με τα χέρια και το πρόσωπο!

Η πίεση του ΠΑΟΚ στις αρχές του β΄ μέρους συνεχίστηκε και η "ασπρόμαυρη" υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 55ο λεπτό. Σκόρερ ήταν ο... συνήθης ύποπτος, Πρίγιοβιτς, βρίσκοντας δίχτυα και πάλι με κεφαλιά. Ο Τσίμιροτ σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάτος έδωσε ασίστ στον Σέρβο με κεφαλιά και εκείνος "εκτέλεσε" από κοντά τον Βελλίδη με το κεφάλι. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε νέα ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με πλασέ του Πέλκα μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Βελλίδης.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Έπεσε ο ρυθμός μετά την αποχώρηση Πέλκα

Στο 61' ο Πετράκης έβαλε στο ματς τον Σολτάνι και άλλαξε το σχηματισμό του ΠΑΣ σε 4-3-3, ανεβάζοντας τον Τζημόπουλο στα χαφ. Στο 63' ο Πέλκας "τσίμπησε" την μπάλα για τον Μαουρίσιο που βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, όμως δεν πρόλαβε την μπάλα, βρίσκοντας την ελάχιστα πάνω στην κίνηση πριν την απομακρύνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Ο Πέλκας απείλησε ξανά για τον ΠΑΟΚ στο 64΄ με επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Βελλίδη. Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ έβρισκε πιο ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΣ και είχε περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει φάσεις, όμως με την αποχώρηση του Πέλκα στο 65' έριξε ρυθμούς.

Στο τελευταία τέταρτο του αγώνα ο ΠΑΣ πήρε μέτρα με τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρεί κάπως με στόχο να διατηρήσει το προβάδισμα χωρίς να πάρει ρίσκα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, με τους Γιαννιώτες να μην μπορούν να βρουν χώρους ώστε να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη φάση για γκολ. Το ματς έληξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άλλη μία νίκη και τον ΠΑΣ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα.

"Χτύπησαν" οι συνήθεις ύποπτοι, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ξεχώρισαν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ πριν το γκολ. Η πρώτη του Ελ Καντουρί στο 11΄, όταν αστόχησε από κοντά προ κενής εστίας μετά από ωραίο συνδυασμό Πρίγιοβιτς-Πέλκα και "σπάσιμο" του πρώτου. Η δεύτερη, του 53ου λεπτού ήταν και σπουδαιότερη φάση, όταν ο Πρίγιοβιτς σούταρε, ο Μάτος άλλαξε την πορεία της μπάλας και ο Βελλίδης αντέδρασε εξαιρετικά αποκρούοντας με τα χέρια και με το πρόσωπο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ευαγγέλου και οι βοηθοί του δεν έδωσαν αφορμές για να ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Λειτούργησαν σωστά και σε φάσεις δύσκολες για οφσάιντ και σε γενικές γραμμές καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο. Απέφυγαν έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λέο Μάτος. Σε έναν καλό ΠΑΟΚ, όπως ήταν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο παίκτης που αξίζει αυτόν τον τίτλο ήταν πιο ουσιαστικός και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βραζιλιάνο. Αυτός γνώριζε πως να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ στην επίθεση, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Δύο φορές του είπε "πάρε-βάλε" και ο Σέρβος τη μία σημάδεψε το δοκάρι και την δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι συμπαίκτες του επέλεξαν να παίξουν πολλές φορές από την πλευρά του Μάτος και δικαιώθηκαν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το καθαρό μυαλό που βγάζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα παρά την απουσία του κόσμου του και επίσης, παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια (εξαίρεση το σημερινό) δεν είχε και καλή απόδοση. Αυτό το στοιχεία τον βοηθάει πάντα να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει, με αποτέλεσμα εντός έδρας να έχει 6/6 (Βέβαια τα πέντε ματς ήταν στην Τούμπα και το ένα στο Καυτανζόγλειο).

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία του ΠΑΣ να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ενώ είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και ήταν καλά οργανωμένος στον αγωνιστικό χώρο, με εξαίρεση μία φάση με τον Κοζορώνη στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να βγάλει αντεπιθέσεις και να δημιουργήσει ευκαιρίες όπως άλλες ομάδες στην Τούμπα. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η πολύ καλή παρουσία του Σαμπράνο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ