STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χορταστικό ματς στο Αγρίνιο, ισόπαλοι με σκορ 2-2 Παναιτωλικός και Ξάνθη

Χορταστικό ματς στο Αγρίνιο, ισόπαλοι με σκορ 2-2 Παναιτωλικός και Ξάνθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εντυπωσιακό ματς στο Αγρίνιο, όπου η Ξάνθη προηγήθηκε με 2-0 στο 63', αλλά ο Παναιτωλικός με πρωταγωνιστή τον Ουάρντα έφτασε στην ισοφάριση για το τελικό 2-2.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την Skoda Ξάνθη για την 24η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που είχε εντυπωσιακή εξέλιξη, αγωνία έως το τέλος και φοβερή εναλλαγή συναισθημάτων.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν ισάριθμες ήττες στις 4 περασμένες επισκέψεις τους στο Αγρίνιο και έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους νίκη. Πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0 χάρη στο τέρμα του Καπετάνου (34'), ενώ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με δράστη τον Παπαστεργιανό στο 63ο λεπτό.

Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με πρωταγωνιστή τον Ουάρντα έφτασαν στην ισοφάριση. Αρχικά ο Αιγύπτιος μείωσε από το σημείο του πέναλτι στο 69' και δώδεκα λεπτά αργότερα σημείωσε το 2-2 με πονηρή εκτέλεση φάουλ.

Ο Γιάννης Ματζουράκης αποβλήθηκε από τον πάγκο του στην φάση του 0-1, ενώ την ίδια μοίρα είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το σκορ στο 1-2, καθώς ενεπλάκη σε φραστικό έντονο φραστικό επεισόδιο με οπαδούς των γηπεδούχων.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Αντώνιος Δίπλαρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (70' Κλέσιο), Παπάζογλου (λ.τ. 14' Βασιλούδης), Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (46' Φερέιρα), Κάπελ, Ουάρντα, Μαρκόβσκι.

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Παπαστεργιανός (λ.τ. 80' Σκούρτης), Φλίσκας, Ορφανίδης (58' Βασιλακάκης), Λουσέρο, Νιέτο (74' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Καπετάνος.

Γκολ: 69' πεν. & 81' Ουάρντα / 34' Καπετάνος, 63' Παπαστεριανός

Κάρτες: 82' Ουάρντα, 87' Μύγας / 24' Νιέτο, 45+1' Λισγάρας, 53' Σολτάνι, 71' Λουσέρο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανατροπές, νεύρα και θέαμα στο Αγρίνιο

Ματς με δυνατές μονομαχίες, μπόλικα λάθη στην μεσαία γραμμή, χωρίς καλό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ήταν αυτό ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι λειτουργούσαν ελαφρώς καλύτερα στο δημιουργικό κομμάτι και την κυκλοφορία της μπάλας, δίχως πάντως να φτιάχνουν κλασικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δυσκολεύονταν εξαιρετικά να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία σε open play και προσπαθούσαν κυρίως από μακριά ή μέσα από στημένες φάσεις να φτάσουν στο γκολ.

Ό,τι φάσεις πήγαν να δημιουργηθούν μπροστά από τους δύο γκολκίπερ συνήθως σταματούσαν στους κεντρικούς αμυντικούς των δύο ομάδων, που εύκολα ή δύσκολα έβρισκαν τον τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα.

Μπροστά με Καπετάνο η Ξάνθη

Στο 34ο λεπτό πάντως, ήρθε το πρώτο γκολ στο ματς. Ο Μύγας δεν κάλυψε σωστά την μπάλα, ο Νιέτο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Καπετάνος μέσα από την περιοχή πλάσαρε για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι η μπάλα είχε περάσει άουτ (πολύ δύσκολη φάση, δεν είναι ξεκάθαρο ούτε από τα ριπλέι), με αποτέλεσμα ο Γιάννης Ματζουράκης να αποβληθεί από τον πάγκο του Παναιτωλικού.

Δεν βρήκαν απάντηση οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε την Ξάνθη να πηγαίνει με προβάδισμα στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Και δεύτερο κόντρα στην ροή οι Ακρίτες

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε ένα λεπτό έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ζαρόπουλος όμως έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ουάρντα στο 47' και αμέσως μετά ο Μαρκόβσκι αστόχησε με το κεφάλι.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα τους και μάλιστα κόντρα στην ροή του αγώνα βρήκαν το δεύτερο τέρμα τους στο παιχνίδι.

Ο Νιέτο έκανε ένα τυφλό γύρισμα, ο Παπαστεριανός (καλυπτόταν) βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Κυριακίδη και με το αριστερό εκτέλεσε τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού για το 0-2 στο 63'!

"Εκτέλεση" με στημένα του Ουάρντα

Να ξαναμπεί στο ματς ήθελε πλέον η ομάδα του Ματζουράκη και βρήκε την ευκαιρία στο 69', όταν ο Δημητρόπουλος καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Σολτάνι και ο Ουάρντα από τα 11 βήματα ήταν ψύχραιμος μειώνοντας το σκορ σε 1-2.

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο του Λουτσέσκου με μερίδα οπαδών του Παναιτωλικού, ανάγκασε τον ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλλει μετά τον Ματζουράκη και τον τεχνικό της Ξάνθης.

Ο Σολτάνι από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να δώσει εκ νέου "αέρα" δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, με τον Παναιτωλικό να αυξάνει σταδιακά την πίεση του για ένα δεύτερο τέρμα στο ματς.

Και το βρήκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε από αριστερά ένα φάουλ΄με δύναμη, ουδείς μπήκε στην πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ζαρόπουλου για το 2-2!

Ο Παναιτωλικός ήθελε πλέον την ολική ανατροπή και έψαχνε ένα ακόμη γκολ για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Καρυπίδη (η μπάλα ξεκάθαρα χτυπά στο χέρι του αλλά δεν μοιάζει να υπάρχει πρόθεση), ο Δημητρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς, που είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και μετά από ένα 90λεπτο που χάρισε πολλές συγκινήσεις, Παναιτωλικός και Ξάνθη συμβιβάστηκαν στο τελικό 2-2.

Χορταστικό ματς στο Αγρίνιο, ισόπαλοι με σκορ 2-2 Παναιτωλικός και Ξάνθη
Στατιστικά Παναιτωλικός Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Το γκολ της ισοφάρισης του Παναιτωλικού. Πονηρή εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά από όλο τον κόσμο, να ξεγελά τον Ζαρόπουλο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο διαιτητής

Δύσκολες φάσεις έλαχαν στον Δημητρόπουλο. Ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για άουτ στο γύρισμα του Νιέτο στο 0-1. Περισσότερο του επόπτη η φάση και δύσκολο να πει κανείς αν βγήκε ή δεν βγήκε όλη η μπάλα. Αμφισβήτησαν την παράβαση του Σολτάνι οι φιλοξενούμενοι που έφερε το πέναλτι-γκολ του Ουάρντα. Μάλλον δεν έχουν δίκιο. Φωνές για των γηπεδούχων για χέρι-πέναλτι του Καρυπίδη στο 85'. Η μπάλα όντως βρίσκει στο χέρι του, μάλλον όμως δεν υπάρχει πρόθεση. Απέβαλλε Ματζουράκη και Λουτσέσκου ο ρέφερι, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο. Κατά τα άλλα, τα λάθη του ήταν μοιρασμένα και χωρίς να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και ισοφάρισε με δύο τέρματα του Ουάρντα. Μοιραία ο Αιγύπτιος παίρνει τον τίτλο του MVP στο ματς.

Μας άρεσε

Το παιχνίδι. Δεν του έλειψε τίποτα. Ανατροπή του σκορ, συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, ένταση, πάθος, δυνατές προσωπικές μονομαχίες, αμφισβητούμενες φάσεις, ωραία γκολ. Γεμάτο συγκινήσεις το ματς στο Αγρίνιο.

Δεν μας άρεσε

Ο τρόπος αντίδρασης των δύο προπονητών σε καταστάσεις που δεν τους άρεσαν, με συνέπεια την αποβολή τους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ