STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Χόρεψε" στη βροχή ο ΠΑΣ, 2-0 τη Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 της Βέροιας στους "Ζωσιμάδες" και "σκαρφάλωσε" στη 2η θέση της βαθμολογίας, συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία του! Με 10 παίκτες απ' το 59' η "Βασίλισσα του Βορρά".

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες, ύστερα απ' την μεσοβδόμαδη "λευκή" ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, επικρατώντας με 2-0 της Βέροιας τους "Ζωσιμάδες" για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, σημείωσαν ένα πανέμορφο γκολ μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ενώ μετά την αποβολή του Παντελή Καπετάνου δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Βαλάντης Κοζορώνης μ' ένα υπέροχο σουτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα.

Οι Ηπειρώτες, μετά από αυτή τη νίκη, "σκαρφάλωσαν" στη 2η θέση της βαθμολογίας, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική πορεία τους. Στον αντίποδα, η Βέροια παραμένει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, παρά το γεγονός πως παρουσιάζεται βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα, ειδικά στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας. Ο Θωμάς Γράφας θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον επιθετικό τομέα προκειμένου να έρθουν τα γκολ αλλά και οι νίκες.

Το όνειρο συνεχίζεται με... Κόντε

Ο Γιάννης Πετράκης έμεινε πιστός στη διάταξη που χρησιμοποιεί απ' την αρχή της σεζόν και έχει χαρίσει στην ομάδα του σημαντικές νίκες. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Λεονάρντο Κούτρης παρέμεινε στα αριστερά, αφού ο Ναδάλες Φόνσι δεν ήταν 100% έτοιμος, ενώ οι Μιχαήλ, Μπέριος και Τζημόπουλος αποτέλεσαν την τριάδα στα στόπερ. Οι Άντι Λίλα με τον Βαλάντη Κοζορώνη είχαν ανασταλτικά καθήκοντα, με τους Ευριπίδη Γιάκο και Ζάιρο να έχουν ελεύθερο ρόλο πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο Πέδρο Κόντε.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Θωμάς Γράφας παρέταξε τη Βέροια με πιο αμυντικογενές σύστημα, θέλοντας να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε το 4-2-3-1, με τους Μαλόν-Σισοκό στα άκρα της άμυνας, οι Καλί και Ασίγκμπα αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ, οι Μπαλάφας και Άρτσε ήταν οι δύο χαφ, με τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης και τους Χαροντάκη, Σισίνιο και Σαρμπόνγκ να κινούνται από πίσω του.

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Νικόλαος Πουλημάς (Κερκύρας)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (66' Ακόστα), Ζάιρο (87' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε (81' Μαμπουλού).

ΒΕΡΟΙΑ (Θ. Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό (82' Βίτι), Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Χαροντάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Σισίνιο (66' Μεληκιώτης), Καπετάνος.

Γκολ: 39' Κόντε, 90+2' Κοζορώνης

Κάρτες: 15' Σισοκό, 23' Άρτσε, 49' Λίλα, 61' Ζάιρο

Κόκκινη: 59' Καπετάνος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ελέω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη των δύο ομάδων. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε διάθεση να επιβάλλει -απ' τα πρώτα λεπτά- τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Στον αντίποδα, η Βέροια είχε αμυντικό προσανατολισμό, έκλεισε τους χώρους και επιχείρησε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση με τους δραστήριους Σισίνιο και Σαρπόνγκ.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πίεσε για το γκολ, όμως σε τρεις περιπτώσεις (10', 12', 25') οι προσπάθειες των Ζάιρο και Πέδρο Κόντε δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Χαρακτηριστικό στοιχεία στα πρώτα 30 λεπτά: Ο ΠΑΣ είχε 7 τελικές, με 3 εξ αυτών προς την εστία του Ζόναθαν Λόπεθ, ενώ η "Βασίλισσα του Βορρά" δεν είχε καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κώστα Περιστερίδη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Τελικά, στο 39ο λεπτό, ο ΠΑΣ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ με κεφαλιά του Κόντε, ύστερα από εξαιρετική ανάπτυξη των Ηπειρωτών και σέντρα ακριβείας του Κούτρη. Βέβαια, στη φάση του γκολ φέρει ευθύνη κι ο Λόπεθ, καθώς είχε κακή αντίδραση στην κεφαλιά του Ισπανού άσου. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 43', ο Σισοκό προέβη σε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κόντε, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φώτης Φωτιάδης επέλεξε να μην δείξει στον Γάλλο αμυντικό τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο δεύτερο μέρος, αφού στο 47ο λεπτό έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Κόντε έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Γιάκος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς "τράνταξε" το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ. Ο 28χρονος επιθετικός συνέχισε να δημιουργεί "μπελάδες" στους αμυντικούς της Βέροιας, όμως όποτε χρειάστηκε, ο Λόπεθ δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Στο 59ο λεπτό τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, αφού ο Παντελής Καπετάνος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Έλληνας επιθετικός είχε έναν λεκτικό διαπληκτισμό με τον Αλέξη Μιχαήλ, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε στο κεφάλι, με τον αμυντικό του ΠΑΣ να πέφτει -με υπερβολικό τρόπο- στο έδαφος. Πιθανότατα, ο Μιχαήλ είπε κάτι που εκνεύρισε τον Καπετάνο.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και δεν κινδύνεψαν, ουσιαστικά, σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαλάντης Κοζορώνης με υπέροχο σουτ, λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποβολή του Παντελή Καπετάνου στο 59ο λεπτό άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι κι ουσιαστικά διευκόλυνε το έργο των Ηπειρωτών προκειμένου να πάρουν μία σπουδαία νίκη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φώτης Φωτιάδης ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών κι άφησε το ματς να παιχτεί χωρίς πολλές διακοπές. Βέβαια, δεν έλειψαν τα λάθη, με σημαντικότερο αυτό του 43ου λεπτού, όπου χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Σισοκό για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κόντε. Στο 59' έδειξε -σωστά- την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Παντελή Καπετάνο, ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του. Γενικά, ο διαιτητής του συνδέσμου Καστοριάς είχε αρκετή δουλειά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Κόντε πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Βέροιας. Ο Ισπανός επιθετικός, πέρα απ' το γκολ (το 6ο στο πρωτάθλημα), είχε ακόμα 2-3 καλές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, όμως ο συμπατριώτης του, Ζόναθαν Λόπεθ αρνήθηκε την -εκ νέου- παραβίαση της εστίας του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το υπέροχο γκολ του Βαλάντη Κοζορώνη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Έλληνας μέσος "εξαργύρωσε" την πολύ καλή εμφάνισή του μ' ένα σημαντικό γκολ, το οποίο "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Παντελή Καπετάνου στο επεισόδιο με τον Αλέξη Μιχαήλ. Ο έμπειρος επιθετικός έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα ρευστό.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ