STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χιλ Μανθάνο: ο κορυφαίος Ισπανός διαιτητής του 2018 που δεν "μάσησε" με Μέσι και Ράμος

Schalke players argue with referee Jesus Gil Manzano after he decided on penalty during the Champions League group D soccer match between FC Schalke 04 and FC Porto at the Arena AufSchalke in Gelsenkirchen, Germany, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke players argue with referee Jesus Gil Manzano after he decided on penalty during the Champions League group D soccer match between FC Schalke 04 and FC Porto at the Arena AufSchalke in Gelsenkirchen, Germany, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Χιλ Μανθάνο, αναδείχτηκε κορυφαίος Ισπανός ρέφερι για το 2018, ωστόστο σε πρόσφατο ματς της Μπαρτσελόνα έγινε "κόκκινο πανί" για τον Λιονέλ Μέσι (VIDEO).

Οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (προ)ετοιμάζονται για "τελικό" πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας και σε ένα ματς με τόση μεγάλη σημασία στη μάχη του τίτλου επιλέχτηκε ένας διαιτητής που προσδίδει κύρος.

Όπως και στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου που σφύριξε ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, έτσι και στο επικείμενο ντέρμπι κορυφής στη Θεσσαλονίκη θα αναλάβει να πιάσει την "καυτή πατάτα" ένας Ισπανός, με τον κλήρο αυτή τη φορά να πέφτει στον 35χρονο, γεννημένο στην Εξτρεμαδούρα, Χιλ Μανθάνο.

Το εντυπωσιακό είναι πως, αν και έχει ακόμα αρκετά χρόνια καριέρας μπροστά του, μετράει ήδη 264 επίσημα ματς σε όλες τις διοργανώσεις: 4 στο Champions League, 3 σε προκριματική φάση Μουντιάλ, 1 σε προκριματικά Champions League, 8 στο Europa League, 7 σε προκριματικά Europa League, 1 σε UEFA Youth League, 1 σε Nations League, 129 στη La Liga, 25 στο Copa del Rey, 1 σε ισπανικό Super Cup και 69 σε Segunda Division.

Ο Μανθάνο αναδείχτηκε το 2018 ως ο κορυφαίος διαιτητής στην Ισπανία, ωστόσο το γεγονός πως θεωρείται φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ως αποτέλεσμα να είναι πρωταγωνιστής σε ένα αρνητικό περιστατικό σε πρόσφατο ματς της Μπαρτσελόνα.

Αυτό ήταν κόντρα στην Ζιρόνα στις 23 Σεπτεμβρίου στο "Καμπ Νόου" (19' Μέσι, 63' Πικέ / 45' 51' Στουάνι) για την 5η αγωνιστική, σε ένα ματς που οι "μπλαουγκράνα" είχαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στη φετινή La Liga μετά από 4 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και το φινάλε βρήκε τον Μανθάνο να μπαίνει στο στόχαστρο.

Τη δυσαρέσκεια των Καταλανών για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα φρόντισε να τη δείξει στο φινάλε ο Λιονέλ Μέσι, όταν αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα αρνήθηκε να του δώσει το χέρι εμφανώς εκνευρισμένος.

Δείτε τον εκνευρισμό του Μέσι για τον Μανθάνο:

Δεν ήταν πάντως μόνο ο "Pulga" που εξεμάνη κατά του Μανθάνο αφού το ίδιο έκανε νωρίτερα, στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων, ο Ζεράρ Πικέ, που διαμαρτυρήθηκε ως ένας εκ των αρχηγών για την απόφαση του διαιτητή να αποβάλλει τον Λενγκλέ στο 35' με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά σε αντίπαλο.

"Πιστεύεις ειλικρινά ότι υπήρχε πρόθεση; Ότι του έκανε φάουλ ο παίκτης της Ζιρόνα και...;, φέρεται να είπε ο Πικέ, με τον Μανθάνο να απαντάει τότε στον Καταλανό σέντερ μπακ: "Άκουσέ με, πέταξε έξω τον αγκώνα του και το ξέρει. Δεν ήταν φυσιολογική η θέση του αγκώνα του".

Βάσει πάντως στατιστικής, η "Μπάρσα" έχει κάθε λόγο να μην αισθάνεται άνετα όταν την σφυρίζει ο εν λόγω ρέφερι αφού τα τρία τελευταία χρόνια έχει αποβάλλει τέσσερις παίκτες της.

Πριν από τον Λενγκλέ είχαν δει κόκκινη κάρτα σε ματς που διαιτήτευσε ο Μαθάνο οι Ντάνι Άλβες (2015), Νεϊμάρ (2017) και Λουίς Σουάρες (2017), με τον Ουρουγουανό να βλέπει πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια σε ημιτελικό Κυπέλλου με την Ατλέτικο Μαδρίτης και να χάνει τον τελικό με την Αλαβές.

Βέβαια, υπάρχει και ένα περιστατικό σε πρόσφατο ματς που δείχνει πως ο Μανθάνο μόνο ανεκτικός δεν είναι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αναφερόμαστε στο Εσπανιόλ - Ρεάλ (2-4) όπου έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σέρχιο Ράμος, με τον αρχηγό των "μερένγκες" να μη συμφωνεί με την απόφαση και να "κολλάει τη μούρη του" στο πρόσωπο του διαιτητή, ο οποίος με τη σειρά του τον απώθησε με το χέρι...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ