STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΣ, 0-0 στους "Ζωσιμάδες"

Χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΣ, 0-0 στους "Ζωσιμάδες"

Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια (Λιβάγια, Τσόσιτς), ο ΠΑΣ Γιάννινα αρκετές ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν είχε καμία εκ των δύο ομάδων κι έτσι αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) για τη 2η αγωνιστική της Super League.

Ο ένας (λέγε με ΠΑΣ) είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα και περισσότερες απειλές στην αντίπαλη εστία. Η άλλη (λέγε με ΑΕΚ) είχε δυο δοκάρια. Ένα στο φινάλε κάθε ημιχρόνου. Και οι δυο ήθελαν τη νίκη. Έτσι όπως πήγε το ματς, πιθανότατα και οι δυο έμειναν ικανοποιημένοι απ’ αυτό το 0-0. Άλλωστε και οι δυο ομάδες, είχαν τις απουσίες τους.

Ο ΠΑΣ έπαιζε με προβλήματα στην άμυνα και στα σέντερ φορ. Ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τον Λάζαρο, ούτε τον Λόπες, ούτε τον Αλμέιδα, είχε τον Μάνταλο στον πάγκο με πυρετό και έχασε στην πορεία με τραυματισμό και τον Τσιγκρίνσκι. Αυτή την φορά το 3-5-2 για την Ένωση δεν δούλεψε, αλλά είχε δυο δοκάρια. Για τον ΠΑΣ αντιθέτως, ο σχηματισμός δούλεψε, έκανε ευκαιρίες, αλλά βρήκε μπροστά του τον εντυπωσιακό Ανέστη.

Χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΣ, 0-0 στους "Ζωσιμάδες"
Χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΣ, 0-0 στους "Ζωσιμάδες"

Έλειπε το γκολ στους "Ζωσιμάδες"

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Νικολιάς (18’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (78’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι (25’ Γαλανόπουλος, Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82’ Τρίστασον), Κλωναρίδης (63’ Μάνταλος), Λιβάγια.

Γκολ: -

Κάρτες: 49’ Βράνιες, 56’ Τσόσιτς / 79’ Βιδάλ, 80’ Μάνταλος, 83’ Λίλα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, Η ΑΕΚ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Με ίδιο σύστημα (3-5-2) αλλά και με απουσίες ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το παιχνίδι. Όμως ο ΠΑΣ έδειχνε να προσαρμόζεται πολύ καλύτερα πάνω σ’ αυτές τις απουσίες αλλά και στο συγκεκριμένο σύστημα. Κυρίως διότι ο Χαλκιαδάκης με τον Λίλα και τον Μπουκουβάλα, φόρτωναν πολύ την δεξιά πλευρά και δημιουργούσαν συνεχώς ζητήματα. Αντίθετα από την άλλη μεριά η ΑΕΚ, χωρίς τον Μάνταλο αλλά και τους Μπακάκη και Λόπες στα δυο άκρα, έδειχνε να έχει τεράστιες δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν έβρισκε τρόπους να κτίσει επιθέσεις ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε όταν ο Γαλανόπουλος μπήκε στη θέση του τραυματία Τσιγκρίνσκι και ο Γιόχανσον γύρισε σε ρόλο λίμπερο στην άμυνα.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεζε πιο αποτελεσματικά, που έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και που πλησίασε πρώτος και στο γκολ. Κάτι λογικό, με βάση την εικόνα του ματς. Στο 30’ ο Λίλα έβγαλε την σέντρα, ο Γιάκος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε εντυπωσιακά και απέκρουσε. Ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Λίλα δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Ανέστη. Η αντίδραση της ΑΕΚ στην κυριαρχία και την πίεση του ΠΑΣ, ήρθε από μια προσωπική ενέργεια του Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, δημιούργησε χώρο για να σουτάρει, αλλά η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Και αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ… ΚΑΡΜΠΟΝ

Μπορεί η ΑΕΚ να μπήκε λίγο καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο. Όμως και πάλι η εικόνα της, έδειχνε πως δεν μπορούσε να αλλάξει. Κυρίως διότι υπήρχε τεράστια αδυναμία να κτίσει επιθέσεις και να κυκλοφορήσει την μπάλα τόσο από τον άξονα, όσο και από τα δυο άκρα. Άλλωστε γι αυτό και ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τον Μάνταλο, παρόλο που ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος και επηρεασμένος από την ίωση και τον πυρετό. Και όσο η ΑΕΚ δυσκολευόταν να φτιάξει σωστές επιθέσεις, τόσο ο ΠΑΣ άρχιζε και πάλι να βρίσκει πατήματα και μέτρα στο γήπεδο. Και κυρίως τρόπους να απειλεί και με τον Λίλα αλλά και με την ταχύτητα και την τεχνική του Χαλκιαδάκη. Στο 60λεπτό, ο Λίλα βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά, αλλά ο Ανέστης και πάλι έκανε θεαματική απόκρουση και κράτησε το μηδέν. Ενώ ακόμα δυο φορές, καλές προσωπικές ενέργειες του Χαλκιαδάκη, χάλαγαν στην τελική προσπάθεια.

Αντίδραση η ΑΕΚ έβγαλε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Όπως ακριβώς και στο πρώτο ημίχρονο. Και αυτή η αντίδραση έφερε το αποτέλεσμα που είχε και στο πρώτο ημίχρονο. Ένα δοκάρι. Αυτή την φορά ήταν ο Τσόσιτς που έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 84’, αλλά η μπάλα τράνταξε και πάλι το δοκάρι. Και έτσι το 0-0, έμεινε μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού στα Γιάννενα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δυο δοκάρια είχε η ΑΕΚ στο ματς. Όμως αυτό στο 84ολεπτό, ήταν προφανώς η φάση του αγώνα. Όχι μόνο διότι η «φωτοβολίδα» του Τσόσιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Αλλά διότι ήρθε έξι λεπτά πριν από το φινάλε και αν είχε πάει στα δίχτυα, θα είχε κρίνει αποτέλεσμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αρετόπουλος είχε περίεργες φάσεις να διαχειριστεί. Η ΑΕΚ φωνάζει για μια ανατροπή του Βράνιες στο 51’ ακριβώς έξω από την περιοχή, αλλά και για ένα κτύπημα εκτός φάσης του Χαλκιαδάκη, πάνω στον Σιμόες. Από την άλλη ο ΠΑΣ φωνάζει για ένα μαρκάρισμα του Βράνιες στον Χαλκιαδάκη έξω από την περιοχή της ΑΕΚ στο 76’.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η ΑΕΚ χρωστάει τον βαθμό που πήρε στα Γιάννενα, στον Γιάννη Ανέστη. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο, ο τερματοφύλακας της Ένωσης έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις. Και κράτησε το μηδέν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η οργάνωση που είχε στο παιχνίδι του ο ΠΑΣ. Παρά τις απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι, έβγαλαν συνεργασίες στο ματς και ήταν πολύ πιο απειλητικοί στο παιχνίδι, απ’ ότι ήταν η ΑΕΚ. Επίσης μας… άρεσαν οι εντυπωσιακές προσωπικές ενέργειες του Χαλκιαδάκη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για να λειτουργήσει σωστά το 3-5-2, θα πρέπει να έχουν μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, οι δυο ακραίοι. Και τόσο ο Γκάλο από δεξιά, όσο κυρίως ο Βινίσιους αριστερά, όχι απλώς δεν είχαν συμμετοχή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά περισσότερο προβλήματα δημιουργούσαν, κυρίως στην αμυντική λειτουργία.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ