STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα
EUROKINISSI

Το τελικό 1-1 στην Λεωφόρο στέρησε από Παναθηναϊκό και Αστέρα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη γκέλα του Πανιωνίου στη μάχη για την πεντάδα. Πάλι βρέθηκε πίσω στο σκορ το τριφύλλι που ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά.

Το τελικό αποτέλεσμα στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται ισόπαλος 1-1 με τον Αστέρα άφησε ανικανοποίητες και τις δυο ομάδες. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη γκέλα του Πανιωνίου και να ανέβουν και άλλο στη βαθμολογία στη μάχη που δίνουν για την πέμπτη θέση.

Οι δυο ομάδες μετά τον βαθμό που πήραν βρίσκονται στην 6η θέση ο Αστέρας, όπου ήταν και πριν το ματς, και στην 7η ανέβηκε ο Παναθηναϊκός αλλά και οι δυο περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Ξάνθη τη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό και τη Δευτέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο "Απόστολος Νικολαϊδης" έγινε ένα ωραίο και ανοικτό ματς και η εξέλιξη του στο δεύτερο μέρος ήταν συγκλονιστική με τον Παναθηναϊκό να μένει πίσω στο σκορ αλλά να καταφέρνει να φτάνει στην ισοφάριση και να προσπαθεί για ολική ανατροπή μπροστά σε 10.000 και πλέον φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο και στήριξαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του.

Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές καλές στιγμές ενώ πλην του γκολ είχαν και από ένα δοκάρι με τον Παναθηναϊκό να παίζει καλύτερα και πάλι από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ και μπήκε στο γήπεδο ο Μολίνς ενώ είχε και πάλι ως καθοριστικό ποδοσφαιριστή τον Λουντ ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε τον ένα πόντο στους πράσινους.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες σε σχέση με το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς δεν είχε στη διάθεση του τους Βλαχοδήμο, Κάτσε, Οικονόμου που ήταν τιμωρημένοι και τον τραυματία Άλτμαν. Έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι με την διάταξη που είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά με αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Γιόχανσον, Κουρμπέλη, Αυλωνίτη και Ινσούα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζανδάρης, Λουντ με τον Κουλιμπαλί να παίζει δεξιά και τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και μπροστά τους ήταν ο Μουνιέ με τον Δώνη να παίζει σέντερ φορ.

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα

Από την άλλη ο Αστέρας παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με ένα 4-2-3-1 με τον Σάββα Παντελίδη να έχει τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα η τετράδα ήταν οι Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης και Γιαννούλης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο και στην τριάδα μπροστά έπαιξαν οι Τσιλιανίδής, Τόνσο και Κυριακόπουλος με τον Μανιά να είναι ο καθαρόαιμος επιθετικός.

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ρ. Μπουξμπάουμ (Α. Αττικής), Κ. Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Τζανδάρης (81' Μπουζούκης), Λουντ, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62' Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί (70' Μολίνς), Δώνης.

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος (66' Ντουντού), Τσιλιανίδης (56' Καλτσάς), Μανιάς (85' Δουβίκας).

Γκολ: 87' Λουντ/69' Μανιάς

Κίτρινες: 45' Ινσούα /50' Τόνσο, 73' Ντουντού

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μπαίνουν από την αρχή να πάρουν το προβάδισμα και να μην κλείνονται στην άμυνα. Ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 4' όταν ο Τσιλιανίδης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Μανιά ο οποίος από καλή θέση για ελάχιστα χιλιοστά δεν πρόλαβε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 12' της αναμέτρησης όταν ο Μουνιέ σήκωσε τη μπάλα η οποία βρήκε καθαρά στο χέρι του Μουνάφο εντός περιοχής αλλά ο Σκουλάς έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι χωρίς να υποδείξει την παράβαση.

Στο 21' οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Αυλωνίτης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Δυο λεπτά αργότερα το τριφύλλι απείλησε και πάλι. Ο Λουντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Δώνη να πιάνει την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας απάντησε στο 26' όταν σε εκτέλεση φάουλ από τον Τσιλιανίδη ο Πασαλίδης πήδηξε ψηλότερα, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε μόλις έξω.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 34' μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Ο Ινσούα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε και στο σώμα του Πασαλίδη, και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και πάλι δυο λεπτά αργότερα και μάλιστα με δοκάρι του Τόνσο. Ο Κώτσιρας έπαιξε το ένα δυο, μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Τόνσο ο οποίος έκανε το σουτ με το εξωτερικό από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να "γλύφει" το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στην Λεωφόρο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου στη Λεωφόρο:

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δυο προπονητές και με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο όπως και στο πρώτο μέρος του Απόστολος Νικολαϊδης, με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ στο 53' αλλά ο Χατζηγιοβάνης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης. Ο Γιόχανσον πίσω από την σέντρα τον βρήκε με εξαιρετική μπαλιά μέσα στην περιοχή ανενόχλητος. Ο νεαρός άσος όμως νόμιζε ότι ήταν πιο κοντά και προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Αθανασιάδη. Θα μπορούσε να κατεβάσει τη μπάλα και να πλασάρει ανενόχλητος.

Όπως και στο πρώτο μέρος ο Αστέρας απάντησε αμέσως και συγκεκριμένα στο 55' ο Τσιλιανίδης από τα δεξιά έβγαλε προς τον Τόνσο ο οποίος από καλό σημείο ήταν έτοιμος να... πυροβολήσει. Ο Γιόχανσον έβαλε το τάκλιν και έκοψε την πορεία της μπάλας προς το τέρμα του Διούδη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη καλύτερη στιγμή στο ματς στο 64' όταν ο Λουντ που είχε περάσει σε θέση πίσω από τον φορ μπήκε στην περιοχή και γύρισε από τα δεξιά προς τον Δώνη. Αυτός στο ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ ανενόχλητος με τον Αθανασιάδη με εκπληκτική επέμβαση να διώχνει και να σώζει την ομάδα του.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας απάντησε και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά σκόραρε, και πήρε προβάδισμα. Ο Μουνάφο έδωσε αριστερά στον Γιαννούλη ο οποίος έκανε μια πολύ ωραία σέντρα προς το πρώτο δοκάρι όπου ο Αυλωνίτης δεν πήρε την κεφαλιά και ήρθε ο επερχόμενος Μανιάς που με το κεφάλι νίκησε τον Διούδη και έκανε το 1-0.

Ο Ουζουνίδης με τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ έριξε στο ματς στο 72' τον Μολίνς αντί του Κουλιμπαλί και έπαιξε με δυο στην επίθεση θέλοντας να βοηθήσει το τριφύλλι να φτάσει στην ισοφάριση.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΟΥΝΙΕ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 77' με τον Μουνιέ ο οποίος πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Ο Δώνης έφυγε από τα δεξιά πέρασε έναν αντίπαλο του και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον επερχόμενο Λουντ, ο Αθανασιάδης έδιωξε με το ένα χέρι αλλά ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Μουνιέ. Ο Γάλλος την έστρωσε με το στήθος και έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Ουζουνίδης έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του στο 81΄ρίχνοντας τον Μπουζούκη στην αναμέτρηση αντί του Τζανδάρη σε μια προσπάθεια να έχει έναν πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή στο ματς.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και με τον κόσμο να είναι δίπλα τους, καθώς πάνω από 10.000 βρέθηκαν στη Λεωφόρο, έφτασαν στην ισοφάριση στο 87' με πανέμορφο γκολ του Λουντ. Ο Φιλανδός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυο ντρίπλες πέρασε τους αντιπάλους του και έκανε ένα δυνατό αριστερό σουτ με το οποίο νίκησε τον Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας που μετά το γκολ που είχε πετύχει δεν είχε απειλήσει βγήκε στην επίθεση και στο 89΄ο Τόνσο έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με τον Διούδη να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Η τελική στατιστική απεικόνιση:

"Χ"αμένοι και οι δυο, 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Μουνιέ. Ο Μουνιέ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Στο 77' όταν ήρθε η μπάλα κοντά του αυτός την έστρωσε σωστά και έκανε ένα ανάποδο ψαλίδι με το οποίο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία. Δεν υπέδειξε πέναλτι στο χέρι του Μουνάφο στο 12' λεπτό καθώς θεώρησε ότι ήταν ακούσιο ενώ εν συνεχεία ήταν πολύ σχολαστικός στα σφυρίγματα του ενώ τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο δεν άφησε επιπλέον χρόνο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό και στις δυο φάσεις να είναι στην επίθεση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λουντ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Λουντ και γκολ από τον Φινλανδό που έσωσε την παρτίδα για τους πράσινους κόντρα στον Αστέρα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αφιέρωση στον Άλτμαν. Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν φωτογραφία με μια φανέλα που έγραφε περαστικά στον Ισραηλινό που υπέστη ρήξη χιαστών.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι καθυστερήσεις του αγώνα. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο μέρος έγιναν περισσότερες καθυστερήσεις απ' όσες υπέδειξε ο Σκουλάς και σίγουρα θα μπορούσε να παιχτεί και επιπλέον χρόνος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ