STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βρήκε λύση με Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 την Βέροια

Βρήκε λύση με Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 την Βέροια
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο με τους πράσινους να επικρατούν 1-0 εκτός έδρας της Βέροιας.

Με γκολ του εορτάζοντα Νίκου Καρέλη ο Παναθηναϊκός απέδρασε με 1-0 από την Βέροια στην πρώτη νίκη του Αντρέα Στραματσόνι στον πράσινο πάγκο στο πρωτάθλημα μετά από δυο παιχνίδια.

Οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ομάδα της Ημαθίας παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο απ' ότι στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Ηρακλή και για αυτό και πήραν τη νίκη και ένα σημαντικό τρίποντο που δίνει επιπλέον ηρεμία στο τριφύλλι.

Επίσης οι παίκτες του Ιταλού τεχνικού δεν άφησαν τη Βέροια να δημιουργήσει ευκαιρίες στο ματς, παρά μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα όταν και κλείστηκαν για να κρατήσουν το σκορ που τους έδινε τη νίκη.

Αυτή ήταν η 5η ήττα για την Βέροια στην έδρα της μετά από επτά παιχνίδια στην Super League με τους γηπεδούχους να μην έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στο γήπεδο τους.

Τα πλάνα των δυο τεχνικών

Ο Αντρέα Στραματσόνι στο τρίτο του παιχνίδι στον πράσινο πάγκο επέλεξε και τρίτη διαφορετική ενδεκάδα χρησιμοποιώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά την παράταξη του 4-4-2 με ρόμβο ζητώντας όμως από τους πλάγιους να ανοίγουν περισσότερο πλάτος και από τους επιθετικούς να βοηθούν στη φάση άμυνας των πράσινων.

Το τριφύλλι που είχε τέσσερις αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον Ηρακλή έπαιξε με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά βρέθηκε ο Μαρινάκης, αριστερά ο Νάνο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σάντσεθ, Τελάντερ. Τρία στα τέσσερα νέα πρόσωπα στην άμυνα των πράσινων.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Εσιέν ο οποίος είχε δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά του τον Πράνιτς ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Αμπέντ. Το δίδυμο της επίθεσης αποτελούνταν από τους Καρέλη, Πέτριτς.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε την Βέροια με ένα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Λόπες, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Νέτο και αριστερά ο Γιαννούλης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Όστοιτς, Εντζεγκέλε.

Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Ιμπραίμ, Άρτσε και στην τριάδα πίσω από το φορ έπαιξαν οι Μαγέφσκι, Γιουσούφ και Ναζλίδης με τον Κόλα να είναι ο μοναδικός φορ της Βέροιας.

Ανούσιο το πρώτο ημίχρονο, καλύτερο ματς στο δεύτερο 45λεπτο

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε με ελάχιστες φάσεις εκατέρωθεν, λιγοστές τελικές, ενώ οι δυο ομάδες δεν βρήκαν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου ρυθμό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κύλησε ανούσια χωρίς καμία μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες.

Σε αντίθεση το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο καθώς και οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους, δημιούργησαν ευκαιρίες καθώς έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος και οι δυο για τη νίκη.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο από την Βέροια, απείλησε περισσότερο, έχασε κάποιες κλασικές ευκαιρίες και τελικά βρήκε το γκολ στο 86' με τον Καρέλη.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά το γκολ που δέχτηκαν και τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση απειλώντας την εστία του Παναθηναϊκού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

Τέταρτος: Φωτιάδης (Σερρών)

ΒΕΡΟΙΑ (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοιτς, Γιαννούλης, Ιμπραϊμ (88' Καϊκούτ), 'Αρτσε, Μαγέφσκι (83' Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60' Μπατιόν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Σάντσεθ, Νάνο, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ (76' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64' Κλωναρίδης).

Γκολ: 86' Καρέλης

Κίτρινες: 34' Νέτο, 40' Γιαννούλης, 90+ Λόπεζ/16' Σάντσεθ, 22' Εσιέν

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στη Βέροια και τον Παναθηναϊκό 0-1.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Χωρίς μεγάλη φάση το πρώτο 45λεπτο

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ελάχιστες φάσεις για τις δυο ομάδες και με την Βέροια να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κάποιες σέντρες να απειλήσουν αλλά ο Στιλ καθάριζε εύκολα κάθε μπαλιά πριν γίνει απειλητική για την εστία του.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με τρίτη διαφορετική ενδεκάδα στα τρία ματς του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του. Η πρώτη τελική στο παιχνίδι όμως άνηκε στο τριφύλλι όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Εσιέν πήρε την καρφωτή κεφαλιά η οποία όμως δεν ανησύχησε καθόλου τον Λόπεζ.

Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του, κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, είχε σωστή κυκλοφορία και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία της Βέροιας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε από το λάθος γύρισμα του Ναζλίδη με τον Πέτριτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά. Ο Κροάτης πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ με το αριστερό ήταν αδύναμο και πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόπεζ.

Η Βέροια που ουσιαστικά δεν είχε τελική στο πρώτο ημίχρονο απείλησε για πρώτη φορά στο 41' όταν η μπάλα έφτασε στον Άρτσε έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο δυνατό με αποτέλεσμα ο Στιλ να μπλοκάρει εύκολα.

Δυο σπουδαίες ευκαιρίες σε πέντε λεπτά ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με μεγαλύτερη ενέργεια και έψαξε από την αρχή το γκολ. Οι πράσινοι μάλιστα έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ σε διάστημα πέντε λεπτών.

Αρχικά στο 47' ο Μαρινάκης έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά με τον Πέτριτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Λόπεζ να αποκρούει ασθενώς προς τα αριστερά. Ο Πράνιτς ακολούθησε την φάση και προσπάθησε να πλασάρει με το αριστερό αλλά πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας που κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Βρήκε λύση με Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 την Βέροια
INTIME SPORTS

Στο 52' ο Ζέκα πίεσε στο αριστερό άκρο της άμυνας της Βέροιας με αποτέλεσμα να γίνει η λάθος πάσα και τον Πέτριτς να κόβει την μπάλα έξω από την περιοχή. Ο Κροάτης περίμενε την κίνηση του Καρέλη, του πέρασε την μπάλα με τον Έλληνα διεθνή να μην σουτάρει απευθείας στο τετ α τετ με τον Λόπεζ αλλά να κάνει πρώτα ένα κοντρόλ και μετά να πλασάρει με τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει και πάλι.

Βρήκε λύση με Καρέλη

Η πρώτη καλή στιγμή της Βέροιας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59' της αναμέτρησης με τον Μαγέφσκι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι με τον Εσιέν στο 66' όταν ο Γκανέζος έκλεψε μια παράλληλη μπαλιά δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της Βέροιας και έκανε ένα μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Το τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 85' όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Πράνιτς ο Σάντσεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Λόπεζ έδιωξε ασθενώς αλλά από κοντά ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Βρήκε λύση με Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 την Βέροια
INTIME SPORTS

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού η Βέροια τα έπαιξε όλα για όλα και βγήκε στην επίθεση με σκοπό να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 89' σε μια σέντρα από τα δεξιά ο Τελάντερ στην προσπάθεια του να απομακρύνει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Πίεσε η Βέροια, ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τελάντερ στο 92'

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στα λεπτά των καθυστερήσεων αλλά μαζικά η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωχνε. Πότε ο Σάντσεθ, πότε ο Εσιέν, πότε ο Τελάντερ απομάκρυναν τους κινδύνους για την άμυνα του τριφυλλιού.

Στο 92' ο Ναζλίδης μέσα στην περιοχή γύρισε και έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο κολλημένο χέρι του Τελάντερ ο οποίος εκείνη την ώρα γυρνούσε το σώμα του με αποτέλεσμα ο Δελφάκης να θεωρήσει ακούσιο το χέρι και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο MVP του αγώνα

Ο Νίκος Καρέλης. Από τη στιγμή που το ματς κρίθηκε στο ένα γκολ, αυτό επετεύχθη από το Νίκο Καρέλη άρα ο τίτλος του MVP δικαιωματικά ανήκει στον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά για την εν γένει παρουσία του.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή ευκαιρία στο 47'. Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού που χάνουν οι Πέτριτς αρχικά, Πράνιτς εν συνεχεία είναι απ' αυτές που δεν χάνονται. Ιδίως η ευκαιρία του Πράνιτς που απλά πρέπει να τσιμπήσει την μπάλα από πάνω για να την στείλει στα δίχτυα.

Ο διαιτητής

Βρήκε λύση με Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 την Βέροια
INTIME SPORTS

Ο Δελφάκης. Ο διαιτητής από την Αρκαδία συνολικά είχε μια καλή διαιτησία αλλά τρεις φάσεις σηκώνουν συζήτηση. Αρχικά στο 49΄δεν έδωσε καθαρό φάουλ σε τράβηγμα του Μαρινάκη στον Γιανούλη εκτός περιοχής. Στο 66' δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νέτο που θα σήμαινε κει την αποβολή του Βραζιλιάνου άσου ενώ στο 92' στη φάση του χέρι του Τελάντερ την πήρε πάνω του και το θεώρησε ακούσιο καθώς είναι σε φάση που προσπαθεί να γυρίσει το σώμα του.

Μας άρεσε

Ο Σέρχιο Σάντσεθ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό αμυντικό ο οποίος σε αρκετές φάσεις έκοψε τις επιθετικές ενέργειες των παικτών της Βέροιας ενώ προσπαθούσε με τη μια να βγάζει τους παίκτες του τριφυλλιού μπροστά.

Δεν μας άρεσε

Τα νεύρα του Λόπεζ μετά το τέλος του αγώνα. Με την λήξη της αναμέτρησης ο γκολκίπερ της Βέροιας τα έβαλε χωρίς λόγο και αιτία με τον Νίκο Μαρινάκη του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός πήγε προς το μέρος του νεαρού αμυντικού των πράσινων και είχαν μια αψιμαχία με αποτέλεσμα να δει και την κίτρινη κάρτα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ