STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2: Πάρτι Δημήτρηδων στο Πανθεσσαλικό

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Δημήτρης Λημνιός, Πέλκας και Γιαννούλης υπέγραψαν την ημέρα της γιορτής τους τη νίκη (0-2) του ΠΑΟΚ επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να περιμένει από την κορυφή το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη από το Βόλο, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει από εκεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Ο Λημνιός άνοιξε το σκορ από ασίστ του Γιαννούλη και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Πέλκας έκανε το 2-0, με τους τρεις εορτάζοντες του Δικεφάλου να κάνουν πάρτι στο γήπεδο για την γιορτή τους.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι πρωταθλητές πήραν "καθαρή" νίκη, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του αγώνα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στον αγώνα με τη Λαμία και παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα και στο Πανθεσσαλικό. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός, αναγκαστικά, ο Ίνγκι Ίνγκασον που έκανε καλή εμφάνιση, δεύτερο και για τον Μίροσλαβ Στοχ. Ο Μπίσεσβαρ και όχι ο Πέλκαςξεκίνησε στον άξονα μπροστά από το δίδυμο που καθιερώνεται πλέον στα χαφ με Μίσιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο και ο Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Φεράντο σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ χρησιμοποίησε τον Ατιγιάκ, αντί του τιμωρημένου Μουνίθ και τους Τσίκο, (που στο ντεμπούτο του ήταν μαζί με το Δημόπουλο οι καλύτεροι σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Βόλου) και Ντετάκη αντί των Λύρατζη και Διαμαντή που δεν αγωνίστηκαν, όπως και οι υπόλοιποι δανεικοί από το Δικέφαλο στο Βόλο.

1. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΚΟΛΤΟΥ ΠΑΟΚ

Την ημέρα που η Θεσσαλονίκη γιόρταζε τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, οι δύο εορτάζοντες συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να ανοίξει ο Δικέφαλος το σκορ. Η φάση ξεκίνησε από το εξαιρετικό τακουνάκι του Στοχ με το οποίο πέρασε την μπάλα στο Δημήτρη Γιαννούλη αυτός σέρβιρε με όμορφη σέντρα από τα αριστεράστο Δημήτρη Λημνιό που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σκόραρε με το κεφάλι και οι δύο Δημήτρηδες έτρεξαν να πανηγυρίσουν με τον τρίτο εορτάζοντα τον Πέλκα που τους περίμενε στον πάγκο.

2. ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η αλήθεια είναι ότι από δύο ομάδες που έχουν εύκολο το γκολ θα περίμενε κανείς περισσότερα πράγματα , ωστόσοτο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο σε παραγωγή φάσεων. Μπορεί το γκολ του ΠΑΟΚ να προήλθε από τα αριστερά ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν σε Γιαννούλη και κυρίως το Στοχ να τους δημιουργήσουν και πολλούςκινδύνους με το Δικέφαλο να μην έχεικαι πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Μια σέντρα από το Μίσιτς στο 16΄ και η χαμένη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ να πετύχει το δεύτερο γκολ της καριέρας του στον ΠΑΟΚ με το κεφάλι, ήταν η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. ΟΒόλος είχε την πρώτη του τελική εντός εστίας σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημόπουλου στο 41΄ και δοκίμασε την ταχύτητα στις αντιδράσεις του Ζίβκοβιτς στο τέλος του ημιχρόνου με τον Σέρβο να προλαβαίνει τον Ζοάο στην πάσα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου. Αυτές μαζί με το γκολ ήταν οι καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

3. Ο ΠΕΛΚΑΣ ΚΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε διάθεση να αυξήσει το προβάδισμα του, προσέχοντας παράλληλα και τα νώτα του. Με τον Μπίσεσβαρ να είναι ο πλέον επικίνδυνος παίκτης του τουλάχιστον μέχρι και την στιγμή που πέτυχε το δεύτερο γκολ και πάλι με πρωταγωνιστές… Δημήτρηδες.

Ο Λημνιός ήταν αυτός που τσίμπησε την μπάλα εντός περιοχής και ανατράπηκε από το Δημόπουλο κερδίζοντας το πέναλτι, με το οποίοο Πέλκας -που έχει σήμερα και τα γενέθλια του- με εκτέλεση αλά Πανένκα πέτυχε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου στο 74’ . Ο Δικέφαλος έφτασε σε ένα δίκαιο 2-0 που έμοιαζε και τελικά ήταν αρκετό για να του δώσει το τρίποντο.

4. ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του ΠΑΟΚ έπαιξε και το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η εστία του έμεινε ανέπαφη. Και το σημερινό δείγμα μοιάζει να είναι ασφαλέστερο από αυτό της περασμένης Κυριακής στον αγώνα με τη Λαμία. Ο Βόλος άλλωστε πριν το σημερινό παιχνίδι, μόνο στο "Καραϊσκάκης" και απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είχε σκοράρει.

Το πιο σημαντικό για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν ότι δεν επέτρεψε στους παίκτες του Βόλου να του κάνουν φάσεις . Στην ουσία μόνο μια στιγμή στηνκεφαλιά που πήρε αμαρκάριστος οΜάντζης στην καρδιά της περιοχής του, η άμυνα του ΠΑΟΚ έμοιαζε εκτεθειμένη.

Οι γηπεδούχοι μετά το 2-0 ανέβηκαν πήραν μέτρα στο γήπεδο και είχαν και μια καλή φάση με το Τόρες να μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά στο 88΄σε μια φάση που κατέληξε σε ένα άστοχο σουτ του Τσοκάνη, αλλά αυτή προήλθε από την εξαιρετική ποιότητα του Αργεντίνου επιθετικού και όχι από κάποιο λάθος παίκτη του Δικεφάλου

5. ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά αγωνίστηκε με τη ρετρό εμφάνιση που είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του γηπέδου της Τούμπας.Αν και θα ήταν πιο λογικό το ντεμπούτο της συγκεκριμένης φανέλας να πραγματοποιηθεί σε κάποιο από τους εντός έδρας αγώνες του Δικεφάλου, ωστόσο και το Πανθεσσαλικό μια Τούμπα σε μικρογραφία ήταν και χθες.

Χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν στο Βόλο γέμισαν ασφυκτικά το δικό τους κομμάτι της εξέδρας καιφυσικά αποθέωσαν το Βιεϊρίνια όταν ο αρχηγός πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Και σήμερα όπως και στον αγώνα με τη Λαμία ο Πορτογάλος μπήκε ως αλλαγή στο 83΄ με την σταδιακή επανένταξη του στην ομάδα του να συνεχίζεται ομαλά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ