STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - ΑΕΚ 1-3: Οι εκπλήξεις του Καρέρα έκαναν τη δουλειά τους

Βόλος - ΑΕΚ 1-3: Οι εκπλήξεις του Καρέρα έκαναν τη δουλειά τους

Εύκολο απόγευμα για την μεταμορφωμένη ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο. Οι κιτρινόμαυροι νίκησαν τους γηπεδούχους 3-1 με τον Καρέρα ν' αφήνει στον πάγκο Ολιβέιρα, Μάνταλο, Βέρντε. Δύο ασίστ μοίρασε ο φορμαρισμένος Έλντερ Λόπες.

Τρία γκολ στο ματς με την ΑΕΛ, άλλα τρία και στο παιχνίδι με τον Βόλο. Η ΑΕΚ πέρασε από το Πανθεσσαλικό με νίκη 3-1 και με δύο συνεχόμενες νίκες θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Μάσιμο Καρέρα χρησιμοποίησε 3-5-2 με αλλαγές σε πρόσωπα που απέδωσαν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Λόπες και Αλμπάνης ξεχώρισαν ενώ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ικανοποίησε στο πρώτο του ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο με 3-5-2. Τα πρόσωπα που διάλεξε ο Ιταλός, πάντως, προξένησαν εντύπωση. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι έγραψε την πρώτη τη συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ δίπλα του είχε τους Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς. Επίσης, έκπληξη αποτέλεσε και το δίδυμο της επίθεσης με τους Κλωναρίδη - Αλμπάνη να το συνθέτουν.

Οι ποδοσφαιριστές του Καρέρα, λοιπόν, στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είχαν καλή απόδοση, βγάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα "θέλω" του προπονητή στο χορτάρι. Η μεσαία γραμμή είχε εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, η άμυνα επέδειξε σταθερότητα και ο Βόλος που περισσότερο προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπιθέσεις "πνίγηκε" στο έντονο πρέσινγκ των φιλοξενούμενων.

ΗΘΕΛΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 25'

Ο Μάσιμο Καρέρα μπορεί να κατέβασε την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος με μπόλικες δοκιμές σε πρόσωπα, ωστόσο το ζητούμενο ήταν η ομάδα του να πατήσει στο τακτικό πλάνο και να βγάλει γκολ νωρίς. Η Ένωση, λοιπόν, κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν εις διπλούν έως το 25ο λεπτό.

Το πρώτο τέρμα ήρθε στο 9ο λεπτό και από στημένη φάση. Η Ένωση κέρδισε κόρνερ, ο Λόπες το εκτέλεσε τόσο όσο για να φτιάξει επικίνδυνη φάση στο κουτί των γηπεδούχων και ο Μάριος Οικονόμου... εκτέλεσε. Ο έμπειρος στόπερ έμεινε αμαρκάριστος και με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Όσον αφορά στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αυτό δεν το έπιασε στην κανονική ροή η κάμερα που κάλυπτε την αναμέτρηση. Οι κιτρινόμαυροι πήραν την μπάλα γρήγορα από την άμυνά τους, έφυγαν στην κόντρα και ο Κλωναρίδης έβγαλε τον Αλμπάνη σε θέση βολής.

Ο αμυντικός που είχε αναλάβει την κάλυψη του πρώην παίκτη του Απόλλωνα έκανε λάθος κι έτσι ο Αλμπάνης το εκμεταλλεύτηκε και στο 25ο λεπτό πλάσαρε με άνεση για το 0-2.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ, ΣΙΜΑΝΣΚΙ, "ΣΑΜΠΑ" ΤΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και τις επιλογές του Καρέρα, κρατάμε τον Χρήστο Αλμπάνη που χωρίς τους Λιβάγια, Ολιβέιρα, Μάνταλου ήταν αυτός που έπρεπε να παίξει τον πρώτο ρόλο στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Αλμπάνης ανταποκρίθηκε στο ρόλο του. Βρισκόταν σε συνεχόμενη κίνηση, μάζευε παίκτες πάνω του περιφερειακά της περιοχής του Βόλου και προσπαθούσε με κάθετες να εκμεταλλευτεί τη ταχύτητα του Κλωναρίδη ή τα μπασίματα των μπακ.

Στην πρώτη του παρουσία ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έδειξε ότι είναι παίκτης ουσίας. Κρατούσε τη θέση του, έκλεψε μπάλες, ενώ εντύπωση προκάλεσε η διάθεσή του σε αυτή την πρώτη του συμμετοχή και χώρους για σουτ να βρει και στην περιοχή επιχειρούσε να πατήσει.

Καλή εμφάνιση σημείωσε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ο Σαμπανάτζοβιτς που παίρνει ευκαιρίες από τον Καρέρα. Ο Βόσνιος μέσος βοήθησε ώστε η ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και να κλείσει χώρους. Επίσης, ο "Σάμπα" και δημιουργικά τα πήγε καλά, κοιτώντας πάντα την κίνηση του Μπακάκη στην πλευρά του.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΓΚΟΛ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Ο Κλωναρίδης που ήταν τραυματίας για αρκετό καιρό, πήρε την ευκαιρία από τον Μάσιμο Καρέρα κι άρχισε στο βασικό σχήμα δίπλα στον Αλμπάνη. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, ο "Κλώνα" βρήκε γκολ! Ήταν στο 52ο λεπτό με τον Σιμάνσκι να ανοίγει εξαιρετικά το παιχνίδι στην πλευρά του Λόπες.

Ο Πορτογάλος αποφασιστικά έφυγε προς την περιοχή του Βόλου και έσπασε ιδανικά την μπάλα στον Κλωναρίδη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο ματς.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα τέρματα. Από την πλευρά του ο Βόλος που δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βγει μπροστά και ν' απειλήσει μπόρεσε στην πρώτη του καλή στιγμή μετά από οργανωμένη επίθεση να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα στο 89' ο Γκουαροτσένα δέχθηκε εξαιρετική μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Μπάρκα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ