STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός με τους Μαρτίνες και Βιλαφάνιες να κάνουν ο,τι θέλουν κέρδισε, εκτός έδρας, με 3-1 τη Βέροια, μπήκε με το δεξί στο 2015 και "βλέπει" Ευρώπη.

Χορεύοντας τάνγκο τη Βέροια - καθώς Μαρτίνες και Βιλαφάνιες έκρυβαν και εμφάνιζαν την μπάλα κατά βούληση - ο Παναιτωλικός πέρασε άνετα με 3-1 από την πρωτεύουσα της Ημαθίας και ξεκίνησε με νίκη το νέο έτος.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν από την αρχή γνωστές τις προθέσεις τους με την πίεση που άσκησαν να καρποφορεί πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, όταν ο Καπέλ στο 27' άνοιξε το σκορ.

Η Βέροια δεν φαινόταν να έχει σχέδιο και παρά το γεγονός ότι μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, το δίδυμο Μαρτίνες, Βιλαφάνιες ανέκοψε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων με τον δεύτερο να σημειώνει δύο γκολ και να διαμορφώνει το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με ωραίο σουτ του Καλτσά, στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης και κάπως έτσι να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 υπέρ του Παναιτωλικού.

Ο Παναιτωλικός με αυτή τη νίκη πέρασε τη Βέροια στη συνολική κατάταξη, έχοντας 27 βαθμούς έναντι 25 των σημερινών γηπεδούχων και μπήκε στην πρώτη πεντάδα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Γεώργιος Πασχάλης

ΒΕΡΟΙΑ (Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Καλί, Όστοϊτς, Τσιάμης, Αμαραντίδης, Μαντζέκ (55' Βεργώνης), Μπατιόν, Καλτσάς, Ντουμίτρου, Μπεν, Κάμπορα (55' Παυλίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ραφαέλ, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζεγκουέλε, Γοδόι (89' Κουτρομάνος), Φωτάκης, Βιλαφάνιες (68' Μύγας), Μαρτίνες, Καπέλ, Άλβες (84' Βασιλείου)

Γκολ: 88' Καλτσάς / 27' Καπέλ, 53', 63' Βιλαφάνιες

Κάρτες: 15' Γοδόι, 23' Ετζεγκουέλε, 44' Κούσας

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Η αρχή το ήμισυ του παντός

Η αναμέτρηση στη Βέροια ξεκίνησε με το φιλοξενούμενο Παναιτωλικό να "πατά" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο δεν οδήγησε σε κάποια ευκαιρία, αντίθετα τα πολλά φάουλ από την πλευρά της Βέροιας, ανέκοπταν κάθε προσπάθεια του Παναιτωλικού, εν τη γενέσει της.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Η υπεροχή της ομάδας του Αγρινίου καρποφόρησε πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με τον Καπέλ στο 27ο λεπτό του να εκμεταλλεύεται την εκπληκτική πάσα του Μαρτίνες αλλά και τη λάθος απομάκρυνση του αμυντικού της Βέροιας, να νικά τον Καντιμοίρη και να ανοίγει το σκορ.

Η Βέροια κατέβαλε προσπάθειες να συνέλθει μετά το γκολ που δέχθηκε και άρχισε να απειλεί δειλά - δειλά, με κύριους εκφραστές των επιθετικών της προσπαθειών τους Καλτσά, Ντουμίτρου και Κάμπορα.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Απειλή με Ντουμίτρου

Το σουτ του Ντουμίτρου στο 32ο λεπτό απομάκρυνε ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Ραφαέλ. Αυτή ήταν και η πρώτη - χρονικά - ουσιαστικά μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

Η αλλαγή σκυτάλης, όσον αφορά στην πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προτίμησαν τα φάουλ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει τρεις κίτρινες κάρτες από την τσέπη του.

Η Βέροια προσπάθησε επανήλθε δριμύτερη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά αντί να πιάσει στον ύπνο τον Παναιτωλικό, πιάστηκε η ίδια.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Μαρτίνες - Βιλαφάνιες χορεύουν τάνγκο

Σε ένα διάστημα που πίεζε για να δημιουργήσει ευκαιρίες, η κατοχή της μπάλας χάθηκε στο κέντρο και με την αμυντική λειτουργία πλήρως αποδιοργανωμένη, η μπάλα κατάληξε στον Άλβες που με τη σειρά του έβγαλε μόνο του τον Βιλαφάνιες, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι έβλεπαν τα σχέδιά τους να καταρρέουν και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μαρτίνες που "ζωγράφιζε" με τις ενέργειές του στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Βιλαφάνιες, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Ξύπνησε αργά

Παυλίδης, Καλτσάς και Μπεν έχασαν καλές ευκαιρίες προκειμένου να μειώσουν, ωστόσο καμία από αυτές δεν τελεσφόρησε. Ο Νίκος Καλτσάς ήταν αυτός που με ωραίο σουτ στο 88΄παραβίασε, εν τέλει, την εστία του Ραφαέλ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, εις βάρος της ομάδας του.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του δεύτερου γκολ του Παναιτωλικού, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώθηκε η ομάδα του Αγρινίου, αλλά και τον τρόπο που ήταν παρατεταγμένη η άμυνα της Βέροιας. Αποτυπώνει πλήρως την εικόνα των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Γεώργιος Δασκαλόπουλος είχε από την αρχή να αντιμετωπίσει τα σκληρά μαρκαρίσματα, εκατέρωθεν. Το παιχνίδι του Παναιτωλικού ήταν ιδιαίτερα σκληρό, μετά την πρώτη μισή ώρα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί, σωστά, να δείξει τρεις κίτρινες κάρτες. Χειρίστηκε καλά την αναμέτρηση, τυπικός στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς όμως να του ξεφύγει ο γενικός έλεγχος σε καμία περίπτωση.

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Λούκας Βιλαφάνιες έδειξε γιατί όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Παναιτωλικό, έγινε τόσος ντόρος για το όνομά του. Συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον Μαρτίνες, ήταν στη σωστή θέση και έκανε τη σωστή κίνηση, τη σωστή χρονική στιγμή. Έβαλε δύο γκολ.

Μας άρεσε

Ο Νικολάς Μαρτίνες ξεχωρίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για την ποιότητα που προσδίδει στο παιχνίδι του Παναιτωλικού. Αθόρυβος, μοιάζει να ξέρει τι θα κάνει την μπάλα, πριν την υποδεχθεί. Είναι ο εγκέφαλος του Παναιτωλικού και δικαίως ο Μάκης Χάβος στηρίζει το σχέδιο πάνω του.

Βέροια - Παναιτωλικός 1-3
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Νίκος Καλτσάς δεν ήταν καλός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Απέδειξε στις προηγούμενες αναμετρήσεις της Βέροιας, ότι είναι αυτός που συνήθως παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Το ηθικό του ήταν ακμαίο μετά την ανακοίνωση απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι περισσότερες επιλογές που έκανε, δεν τον δικαίωσαν. Το γκολ στο 88ο λεπτό, ίσως μετριάζει, την κακή εικόνα του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ