STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Η Βέροια σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 4-0 και παίρνοντας μια νίκη που ουσιαστικά εξασφαλίζει την ομάδα της Ημαθίας την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Με 10' παίκτες από το 33' σωστά οι φιλοξενούμενοι.

Μια σπουδαία νίκη με 4-0 πήρε η Βέροια επικρατώντας κατά κράτος του Αστέρα Τρίπολης και ουσιαστικά με το τρίποντο αυτό εξασφάλισε την παραμονή της στην Super League ενόψει και της επόμενης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έπιασαν εξαιρετική απόδοση και με πρωταγωνιστές τους Μπεν και Ντουμίτρού εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και την αριθμητική υπεροπλία που είχαν από το 33' λεπτό μετά την δικαιολογημένη αποβολή του Θεοδωρόπουλου.

Οι παίκτες του Στέφανου Γαϊτάνου ήταν κυρίαρχοι σε όλο το παιχνίδι ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Στάικου Βεργέτη γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα της στην διάρκεια της φετινής σεζόν και ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απειλητικοί για την εστία του Καντιμοίρη.

Οι Αρκάδες έδειξαν να επηρεάζονται πολύ από την απουσία του Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης τους καθώς δεν είχαν τον παίκτη αναφορά στην επιθετική τους γραμμή ενώ φάνηκε και η απουσία του Γκόϊαν.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδειξαν περισσότερο πάθος και διάθεση να πάρουν το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι για αυτούς το τρίποντο θα σήμανε ουσιαστικά και την παραμονή τους στην Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Βέροιας"

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Δημήτρης Τάτσης

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Νέτο, Μαραγκός, Βέρτζος, Καλί, Βεργώνης, Μπαλάφας (83' Μπατιόν), Καλτσάς, Ντουμίτρου (80' Κάμπορα), Γεωργιάδης (46' Καμπαγιέρο).

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο (34' Κοσίσκι), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (75' Τσοκάνης), Γιαννιώτας, Πάρα (58' Μπαντιμπαγκά).

Γκολ: 12' Ντουμίτρου, 33'-65' Μπεν, 57' Καμπαγιέρο

Κίτρινες: 13' Γεωργιάδης, 20' Βεργώνης, 27' Βέρτζος, 77' Καλί, 90+ Χινάρ/40' Ρόλε

Κόκκινες: 31' Θεοδωρόπουλος

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Φωτιά στις αντεπιθέσεις η Βέροια

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τον Μάσα ως κύριο εκφραστή των επιθετικών τους ενεργειών και με την Βέροια να τους δίνει χώρο προκειμένου να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο 9' όσο και στο 11' οι Αρκάδες είχαν δυο ευκαιρίες με τον Μάσα.

Αρχικά ο Καντιμοίρης είπε όχι στην πρώτη ευκαιρία διώχνοντας με το γόνατο το σουτ του Αργεντινού ενώ εν συνεχεία το σουτ του έφυγε έξω.

Η Βέροια όμως στην πρώτη της καλή στιγμή έφτασε στο γκολ όταν οι Μπεν και Καλτσάς έκαναν ωραία το ένα-δυο από τα δεξιά με τον Έλληνα άσο να κάνει την όμορφη συρτή κάθετη προς τον Ντουμίτρου ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ο Αστέρας προσπάθησε γρήγορα να φέρει το ματς στα ίσια αλλά στο 14' η κεφαλιά του Σανκαρέ μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Ρόλε έφυγε έξω.

Πέναλτι για τη Βέροια, αποβολή για τον Αστέρα

Οι παίκτες του Στέφανου Γαϊτάνου μετά το 1-0 έδωσαν και άλλο χώρο στους φιλοξενούμενους θέλοντας να χτυπήσουν και πάλι στην αντεπίθεση με τους Καλτσά, Ντουμίτρου, Μπεν και Γεωργιάδη.

Το κατάφεραν και μάλιστα στον απόλυτο βαθμό στο 31' όταν οι παίκτες της Βέροιας έκλεψαν την μπάλα και ο Ντουμίτρου έδωσε στον Μπεν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και απέφυγε τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος τον ανέτρεψε. Πέναλτι και αποβολή για τον γκολκίπερ των γηπεδούχων ο οποίος άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Μπεν ανάλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών νικώντας τον Κοσίσκι που είχε περάσει στην θέση του Μουνάφο και έστειλε δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο διαιτητής υπόδειξε επανάληψη μετά την πρώτη εκτέλεση.

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Το 2-0 έδωσε και άλλο αέρα στην ομάδα της Βέροιας που ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και έκανε ότι ήθελε ενώ η αριθμητική υπεροπλία της ομάδας της Ημαθίας φυσικά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια του αγώνα.

Στο 37' ο Γεωργιάδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην σέντρα του Μπαλάφα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες τρεις φορές. Με τον Ντουμίτρου στο 42' και στο 45' και τον Καλτσά στο 46' αλλά και οι τρεις προσπάθειες ήταν άστοχες.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου με τους γηπεδούχους να είναι συνέχεια στην επίθεση και να εκμεταλλεύονται πλήρως την αριθμητική τους υπεροπλία.

Ίδια εικόνα και στο β' ημίχρονο

Ο Αστέρας κατάφερε να γίνει απειλητικός με την έναρξη του ματς και το απευθείας σουτ του Ρόλε από πλάγια αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα της Ημαθίας.

Στο 52' ο Νέτο μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε μια όμορφη μπαλιά προς τον Καμπαγιέρο ο οποίος έπιασε το βολέ με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Ζησόπουλο. Η φάση συνεχίστηκε με τον Νέτο να γίνεται πάλι κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, αυτή τη φορά έδωσε στον Μπεν ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε έξω.

Δυο λεπτά αργότερα η Βέροια έχασε νέα ευκαιρία για να "κλειδώσει" το ματς όταν ο Ντουμίτρου βγήκε τετ α τετ με τον Κοσίσκι αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε έξω.

Ότι δεν κατάφερε ο Ντουμίτρου όμως το κατάφερε ο Καμπαγιέρο στο 57'. Ο Μπεν έκανε πολύ όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκανε την όμορφη μπαλιά προς τον Ισπανό άσο ο οποίος μπήκε στην περιοχή και από κοντά με πλασέ έγραψε το 3-0 για την ομάδα του.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να μειώσει στο 60' με τον Σανκαρέ αλλά το πλασέ του αμυντικού των Αρκάδων μετά το φάουλ του Ρόλε έπιασε δύσκολα ο Καντιμοίρης.

Διαστάσεις θριάμβου

Η Βέροια έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της στο 65' όταν ο Ντουμίτρου συνεργάστηκε και πάλι με τον Μπεν ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ένα δυνατό σουτ νίκησε και τον Κοσίσκι ο οποίος φέρει και ευθύνη για το γκολ αυτό με το οποίο η ομάδα της Ημαθίας διαμόρφωσε το 4-0.

Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν τους ρυθμούς τους και στο 72' ο Καλτσάς απείλησε και πάλι την εστία των Αρκάδων αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ήταν άστοχο.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Θεοδωρόπουλου. Στο 31' ο Μπεν βγήκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος δεν μπόρεσε να ανακόψει τον επιθετικό της Βέροιας με αποτέλεσμα όχι μόνο να κάνει το πέναλτι αλλά και να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για μια ώρα περίπου.

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι της αναμέτρησης και των βοηθών του. Δεν έκαναν κάποιο λάθος και ήταν σωστοί στις περισσότερες αποφάσεις τους όπως για παράδειγμα και στο πέναλτι αλλά και στην συνέχεια του αγώνα.

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπεν. Ο επιθετικός της Βέροιας πέτυχε δυο γκολ για την ομάδα του, έδωσε την ασίστ σε ένα ακόμα και ήταν μέσα στην φάση και στο τέταρτο. Τι άλλο να κάνει προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη.

Μας άρεσε

Η αφιέρωση στα γκολ της Βέροιας. Τόσο μετά το πρώτο γκολ της Βέροιας όσο και μετά το δεύτερο οι παίκτες των γηπεδούχων έτρεξαν στον πάγκο και σήκωσαν μια λευκή μπλούζα με την οποία εξέφραζαν την θλίψη τους για τον χαμό της μητέρας του Σεντρίκ που έφυγε από την ζωή πριν μερικές μέρες.

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης 4-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Αστέρα Τρίπολης. Πολύ κακό παιχνίδι από τους Αρκάδες στην αναμέτρηση με την Βέροια. Σε κανένα σημείο η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν μπόρεσε να απειλήσει τους γηπεδούχους και έκανε μια από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ