STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Άρης 3-1

Βέροια - Άρης 3-1
INTIME SPORTS

Η Βέροια νίκησε 3-1 τον Άρη στον "τελικό" των δύο ομάδων για την παραμονή, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καλτσά που μπήκε αλλαγή στο 61' και με δύο γκολ γύρισε το ματς για τους γηπεδούχους! Δυόμισι ώρες κράτησε ο αγώνας, που είχε συνεχόμενες διακοπές και το σφύριγμα της λήξης ήρθε όταν άδειασε το γήπεδο!

Σε ένα από τα πλέον επεισοδιακά ματς της φετινής Super League, που είχε τέσσερα γκολ, διψήφιο αριθμό καρτών, αμέτρητα λάθη και δύο μεγάλες διακοπές εξαιτίας εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, η Βέροια νίκησε 3-1 τον Άρη σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα "τελικού" και για τις δύο ομάδες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες (ουσιαστικά η Βέροια ήταν εκείνη που απείλησε 2-3 φορές τους Θεσσαλονικείς), όμως στο δεύτερο τα γκολ έπεσαν βροχή...

Ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ στο 49' με τον Αγγελούδη (είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 28' λόγω τραυματισμού του Ψυχογιού) όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολλή ώρα το προβάδισμά του, με τη Βέροια να ισοφαρίζει στο 65' με τον Καλτσά (πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 61') και να βάζει φωτιά στα επόμενα 25 λεπτά.

Ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που απογείωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων στο 92' καθώς με διπλή προσπάθεια παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Διούδη και ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή για την ομάδα του.

Αυτό όμως δεν ήταν το τελικό σκορ, με τον Ολαϊτάν να βάζει την τελευταία πινελιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή με το οποίο έκανε το τελικό 3-1.

Το γκολ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο γήπεδο οπαδοί του Άρη και να ακολουθήσουν άνδρες των ΜΑΤ για να τους σταματήσουν, με τον διαιτητή Παππά να μην έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει το ματς δύο λεπτά πριν το τέλος του!

Μετά από περίπου μισή ώρα διακοπής και αφού οι περισσότεροι θεατές είχαν αποχωρήσει από τις εξέδρες, παίχτηκε ο εναπομείνων χρόνος, για να ολοκληρωθεί το ματς και να σφραγιστεί η σπουδαία νίκη της Βέροιας με 3-1.

Σημειώνεται πως με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα της Ημαθίας έφτασε τους 26 βαθμούς, πιάνοντας στη βαθμολογία ΟΦΗ, ΑΕΚ και Πανθρακικό και αφήνοντας τον Άρη τέσσερις πόντους πίσω, στην προτελευταία θέση.

Όσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο έχασε ένα ματς-κλειδί και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στη μάχη της για παραμονή, αλλά επιπλέον κινδυνεύει με τιμωρία εξαιτίας της επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών της που ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει δύο φορές το ματς.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας) / Γεώργιος Αμυγδάλης (Σερρών)

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Γεωργιάδης (90+5' Μπερτέν), Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Μορένο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Μπαργκάν (61'Καλτσάς), Κόστλι

Άρης (Μιχαλήτσος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος (90' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (80' Τσουκάνης), Ψυχογιός (28' Αγγελούδης), Κοέλιο

Γκολ: Καλτσάς (65', 90+2'), Ολαϊτάν (90+6') / Αγγελούδης (49')

Κίτρινες κάρτες: Μορένο (5'), Μπάρμπας (32'), Γεωργιάδης (45+1'), Κόστλι (58'), Καλτσάς (90+3') / Γιαννιώτας (10'), Τριανταφυλλάκος (στον πάγκο), Παπαστεριανός (23'), Τάτος (37'), Κοέλιο (55'), Αγγελούδης (64'), Πουλίδο (87')

Το ματς

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Βέροιας μόλις στο 2', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννιώτα να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, ωστόσο αυτή ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στο ξεκίνημα.

Και αυτό γιατί η συνέχεια βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε αρκετά φάουλ και να "βγάζουν" πολλά νεύρα στο παιχνίδι τους μέσα από δυνατές μονομαχίες, με τον διαιτητή Παππά να δείχνει τρεις κίτρινες κάρτες μέχρι το πρώτο 15λεπτο.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 17' για λογαριασμό της Βέροιας, με τον Ολαϊτάν να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Διούδη να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει.

Από το κόρνερ που ακολούθησε, οι γηπεδούχοι είχαν νέα (διπλή) ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Διούδη να εξουδετερώνει όμως αρχικά το σουτ πάνω στην κίνηση του Κόστλι και στη συνέχεια να λέει "όχι" στην κεφαλιά του Μπάρμπα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Άρης "τρόμαξε" τη Βέροια στο 32' όταν το σουτ του Παπαζαχαρία μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από το δοκάρι, ενώ επτά λεπτά αργότερα (39') χάθηκε από την ομάδα της Ημαθίας η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πέρεθ έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Μπαργκάν έπιασε μονοκόμματο σουτ στην κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής, με τον Διούδη να μένει άγαλμα αλλά για καλή του τύχη η μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία του.

Όσο για τα τελευταία λεπτά, αυτά κύλησαν μέσα σε ένταση και κοκκορομαχίες μεταξύ των παικτών, με τις επτά κίτρινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή να αποτυπώνουν ανάγλυφα την εικόνα του αγώνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ωραία προσωπική ενέργεια του Ολαϊτάν στο 48' η οποία δεν συνδυάστηκε με καλό τελείωμα (απέφυγε δύο αντιπάλους αλλά το πλασέ του ήταν άψυχο), για να έρθει ένα λεπτό αργότερα η απάντηση του Άρη που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ηχηρή...

Μετά από σουτ του Παπαστεριανού εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αγγελούδη, με την αλλαγή του Μιχαλήτσου (μπήκε στο 28' αντί του τραυματία Ψυχογιού) να γίνεται από αναγκαστική ... "χρυσή" αφού με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κούνησε τα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ αυτό (3ο για τον Αγγελούδη στο πρωτάθλημα) προκάλεσε έκρηξη στους περίπου 4.000 οπαδούς του Άρη, με αρκετούς να μπαίνουν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και το ματς να σταματάει για μερικά λεπτά μέχρι να "καθαρίσει" η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Άρη πήραν τα ηνία του αγώνα έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους, όμως η Βέροια απέδειξε πολύ γρήγορα πως δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα.

Στο 61' ο Καλαϊτζίδης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση, με τον Καλτσά να αντικαθιστά τον Μπαργκάν και μετά από τέσσερα μόλις λεπτά είδε να δικαιώνεται απόλυτα.

Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε στην περιοχή των "κιτρινόμαυρων" από τα δεξιά και έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Πουλίδο και άλλαξε ελαφρώς πορεία, για να καταλήξει τελικά στην αριστερή γωνία του Διούδη για το 1-1!

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες συνέχισαν το ρεσιτάλ λαθών (είχαν φτάσει τα 70 πριν καν σημειωθεί η ισοφάριση!) με το "κερασάκι στην τούρτα" ενός νευρικού ματς να μπαίνει στο 81', με τον διαιτητή Παππά να αποφασίζει προσωρινά διακοπή ελέω παρουσίας οπαδών του Άρη γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από πέντε λεπτά αναμονής όπου έγιναν οι απαραίτητες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα και τους παίκτες, το ματς συνεχίστηκε, προκειμένου οι δύο ομάδες να "παίξουν τα ρέστα τους", ψάχνοντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Αυτό τελικά ήρθε στο 92' και πάλι από τον Καλτσά, ο οποίος έγινε ο άνθρωπος του αγώνα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Μετά από σέντρα από τα δεξιά του Γεωργιάδη, ο 21χρονος φορ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Διούδης απέκρουσε ασθενώς, αλλά η μπάλα έφτασε και πάλι στον νεαρό άσο που με κοντινό πλασέ την προώθησε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της "βασίλισσας του βορρά".

Η νίκη της Βέροιας μετατράπηκε δε σε θρίαμβο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ολαϊτάν να νικάει με εξαιρετικό δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή τον Διούδη και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 που κρατάει την ομάδα του ολοζωντανη στην υπόθεση της παραμονής.

Ο σκόρερ του τρίτου τέρματος της Βέροιας τραυματίστηκε μάλιστα την ώρα των πανηγυρισμών, χτυπώντας στα κάγκελα, χωρίς πάντως η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων παίχτηκε περίπου 25 λεπτά μετά το γκολ του Ολαϊτάν (!), καθώς ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς λόγω (νέας) εισβολής οπαδών του Άρη στο ταρτάν.

MVP

Ο Αγγελούδης πήγε να πάρει τη δόξα βάζοντας τον Άρη μπροστά στο σκορ στο 49', όμως ο προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης έβγαλε στο 61' τον άσο που είχε κρυμένο στο μανίκι του. Αυτός λεγόταν Νίκος Καλτσάς, με τον νεαρό άσο να φέρνει το ματς στα ίσια στο 65' και στις καθυστερήσεις να ολοκληρώνει την ανατροπή, δίνοντας στην ομάδα του πιθανότατα το πιο σημαντικό της τρίποντο στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αδύναμος κρίκος

Θα γράφαμε για τα πολλά νεύρα των ποδοσφαιριστών που είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάζει κάθε τρεις και λίγο την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι ή τα αμέτρητα λάθη που πλησίασαν επικίνδυνα τα... 100, όμως οι "ομορφιές" στις εξέδρες είχαν και πάλι την τιμητική τους. Η καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε το ματς ο διαιτητής λόγω παρουσίας οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν συνέτισε κάποιους, έτσι είχαμε πεντάλεπτη διακοπή στο 81' για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για να έρθει και νέα μεγαλύτερη διακοπή αμέσως μετά το 3-1! Αρκετοί θερμόαιμοι οπαδοί του Άρη μπούκαραν στο γήπεδο στις καθυστερήσεις, τα ΜΑΤ τους ακολούθησαν και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από αρκετή ώρα, με σχεδόν άδειες εξέδρες. Συμπέρασμα; Μυαλό δεν βάζουν κάποιοι με τίποτα...

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 1
1 Ασίστ 0
10 Τελικές Προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 1
1 Αποκρούσεις 5
11 Επεμβάσεις 17
17 Κλεψίματα 26
20 Φάουλ 25
5 Οφσάιντ 0
7 Κόρνερ 2
45 Λάθη 49
5/22 Γεμίσματα 2/15
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ