STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βασιλειάδης: "Χωρίς δεσμεύσεις δεν έχω πρόβλημα να μην αρχίσω το πρωτάθλημα"

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τόνισε μεταξύ άλλων πως αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις, δεν έχει πρόβλημα να μην ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ξεκάθαρος όσον αφορά στις προθέσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μην ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Παράλληλα, είπε πως το Grexit είναι πιθανό, αλλά δεν θα ευθύνεται η Πολιτεία, αλλά οι ίδιες οι ομάδες.

"Προσπαθώ να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Αποκόψαμε την ΚΕΔ από την ΕΠΟ και αν γινόταν, θα φέρναμε ξένους αρχιδιαιτητές από το καλοκαίρι", ανέφερε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος σε σχόλιο των Διαμαντόπουλου και Φιλέρη ότι η διαιτησία δεν είναι καλή φέτος, απάντησε πως " τα λάθη τις περισσότερες φορές ήταν ισορροπημένα και όχι προς μια κατεύθυνση".

Επιπλέον, τόνισε πως "εμείς επιμείναμε για το VAR, έχουμε μπει στην τελική ευθεία και το τρέχουν ο κ. Περέιρα και η ΕΠΟ". Για την στάση των διεθνών συνομοσπονδιών, σχολίασε πως "η FIFA κουνάει το δάχτυλο δεικτικά, λέει 'σοβαρευτείτε' στους συλλόγους"

Ο υφυπουργός είπε ακόμα πως "έχει κενά ο πειθαρχικός κώδικας και κοιτάζουμε να τον βελτιώσουμε και αυτό που θέλουμε να κάνουμε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη λήψη των δικαστικών αποφάσεων, είναι να κοπούν οι αναβολές και να έχουμε πιο γρήγορες διαδικασίες. Οι αλλαγές στις αποφάσεις από το ένα όργανο στο άλλο να είναι νομικής κρίσης και όχι προϊόν πίεσης και συνδιαλλαγών. Η ΕΠΟ να λύσει αυτά τα κενά, να μην υπάρχουν αντινομίες".

Για την απόφαση της διακοπής, τόνισε πως "καλούμε κάθε εβδομάδα τον κόσμο σε πόλεμο. Μια σειρά γεγονότων με έφτασαν σε αυτή την απόφαση, αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις λαμβάνοντας το κόστος σύγκρουσης με κάποιες ΠΑΕ. Αν ενδιαφέρονται να προχωρήσουμε κανονικά και όχι σε πόλεμο, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

Να δεσμευτούν εγγράφως οι ομάδες και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αμέσως. Οι αλλαγές δεν μπορούν να εφαρμοστούν από φέτος, αλλά από του χρόνου. Η έγγραφη δέσμευση θα πάει στη FIFA. Εύχομαι να μην έχουμε Grexit, δεν θα φταίει όμως η Πολιτεία, αλλά οι ομάδες".

Παράλληλα, έκανε κριτική στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας "να βάζουμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σοβαρευτεί".

Για τα όσα έγιναν στα Ιωάννινα στο ματς του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε πως "όποια ποινή έρθει για τα Ιωάννινα, θα έρθει με βάση την έκθεση της ΔΕΑΒ", ενώ σχολίασε ότι "οι μεγάλες ποινές στις ομάδες έχουν επηρεάσει τον κόσμο. Με το χέρι στην καρδιά, τι θα περιμέναμε να δούμε σε παλαιότερες εποχές, αν ακυρωνόταν γκολ τίτλου στην Τούμπα;".

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, είπε ότι "δεν μου αρέσει να κόβεται το πρωτάθλημα, διαφωνώ. Δεν μου άφηνε περιθώρια αυτό που έγινε την Κυριακή. Χωρίς μίνιμουμ δεσμεύσεων, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην αρχίσω ξανά το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρξει αλλαγές στο πλαίσιο ασφαλείας και η ευθύνη πλέον να πηγαίνει στις ΠΑΕ. Αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα, να ισχύει ό,τι και στην Ευρώπη. Να πέσει και κάποιος αν χρειαστεί, ναι".

Μάλιστα, τόνισε με τρόπο δεικτικό πως "ορισμένοι παίζουν ξύλο και νομίζουν ότι θα πάρουν βραβείο. Να λυθεί η αντινομία. Οι ξένοι μας λένε πως αν δεν επιβάλλετε εσείς τις ποινές, θα τις επιβάλλουμε εμείς. Γι' αυτό συνεννοούμαστε καλά με FIFA και UEFA. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον διαιτητή, ούτε και τους ξένους. Θέλω να διασφαλίσω την ασφάλεια των πολιτών, αυτό με ενδιαφέρει, να είναι εντάξει οι πολίτες και να μην υπάρχει κοινωνική αναταραχή"

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ