STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαρέλα… από χρυσάφι, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΦΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΟΦΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με πέναλτι που κέρδισε ο Φερνάντο Βαρέλα και εκτέλεσε ψύχραιμα στο 87ο λεπτό ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού κι έφτασε τις 11 σερί νίκες στη σεζόν.

Μεγάλη νίκη, με πολύ κόπο και άγχος πήρε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο κόντρα στον αξιόμαχο Παναιτωλικό του Τραϊανού Δέλλα. Χρειάστηκε ένα πέναλτι που κέρδισε στο 85' ο Βαρέλα, σε ανατροπή του από τον Ενέα Μιχάι και εκτέλεσε ψύχραιμα ο Πρίγιοβιτς ένα λεπτό αργότερα, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα εκτός Θεσσαλονίκης στον ένα και πλέον χρόνο που βρίσκεται στον Δικέφαλο...

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο, βοηθούμενος και από τις αλλαγές του Λουτσέσκου κυριάρχησε πλήρως, έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του και έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο.

Βαρέλα… από χρυσάφι, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό
Βαρέλα… από χρυσάφι, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Νικόλας Πουλημάς (Κέρκυρας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (89΄ Βακράκος), Μάσουρεκ, Ρόσα, Κλέσιο (69΄ Βασιλούδης), Ντίας (80΄ Χαντάκιας), Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μοράρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78΄ Σάχοβ), Ελ Καντουρί (21΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Λημνιός (57΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 87' Πρίγιοβιτς (πεν.)

Κάρτες: 61΄ Κλέσιο, 73΄ Μαρινάκης, 78΄ Βασιλούδης, 80΄ Ροντρίγκες, 86΄ Μιχάι / 56΄ Μπίσεσβαρ, 90΄ Σάχοβ

Αποβολές:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του από νωρίς και να κυριαρχήσει. Μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή με υπέροχη ατομική ενέργεια του Κάμπος από την αριστερή πλευρά, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του Αγκολέζου στην κλειστή γωνία. Στο 8' ο Κυριακίδης έδιωξε ξανά τη μπάλα με τις γροθιές σε απειλητική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ενώ στην αντεπίθεση έγινε επικίνδυνος ο Παναιτωλικός, με τον Κλέσιο να φεύγει στον κενό χώρο και να σουτάρει ψηλά άουτ μετά, στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων που άρχισε από λάθος του Βιεϊρίνια σε προσπάθεια να απομακρύνει με το κεφάλι.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Κάμπος να είναι αρκετά ορεξάτος από το ξεκίνημα και να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις για να απειλήσει, πιέζοντας ψηλά όσο κυλούσαν τα λεπτά, με την ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή του. Στο 16' ο Μάσουρεκ σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, άουτ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ελ Καντουρί ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς, με τον Λουτσέσκου να περνάει στη θέση του τον Μπίσεσβαρ, στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή του ΠΑΟΚ που έγινε αρκετά νωρίς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά από το πρώτο 20λεπτο, καθώς υπήρξε διακοπή και για τραυματισμό του Μοράρ, που τελικά συνέχισε κανονικά. Στο 27' ο Βαρέλα απομάκρυνε ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ρόσα προς την εστία. Ο ΠΑΟΚ πάντως έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα στη λειτουργία του στη μεσαία γραμμή με αρκετά λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και κάποια κενά στον αμυντικό τομέα στο χώρο του κέντρου.

Στο 40', ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια από την δεξιά πλευρά, με τον Βαρέλα να βγάζει ωραία μπαλιά στον Μάτος, αυτός να "σπάει" την μπάλα στον Πρίγιοβιτς στην περιοχή, όμως το σουτ του Σέρβου στην κίνηση ήταν πολύ κακό και έφυγε ψηλά άουτ. Στο 42ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα και εντυπωσιακά ένα πολύ καλό σουτ του Κλέσιο που βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή.

Στο πρώτο από τα δύο λεπτά των καθυστερήσεων του 1ου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά, να δίνει πάσα "πάρε-βάλε" στον Κάμπος, που πλάσαρε στην κίνηση ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Το 1ο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ, με τον ρυθμό να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά και τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές φάσεις, με κορυφαία την ευκαιρία του Κάμπος.

Βαρέλα… από χρυσάφι, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, που μπήκαν πιο συγκρατημένα. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 53', όταν ο Παναιτωλικός εκδήλωσε ωραία επίθεση βρίσκοντας κενούς χώρους στην ανοιχτή άμυνα του ΠΑΟΚ, με τελικό αποδέκτη τον Μοράρ, που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής κι ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του ρυθμού και με κυκλοφορία της μπάλας έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του, όμως δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις.

Στο 64', ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με πλασέ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Ροντρίγκες παίρνοντας ύψος και αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε πολύ δύσκολη και εντυπωσιακή επέμβαση, παραχωρώντας κόρνερ με το ένα χέρι. Στο 66' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μιχάι στην περιοχή μετά από γύρισμα του Κάμπος, αλλά ο Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο τηλεοπτικό ριπλέι της φάσης φάνηκε πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του Παναιτωλικού από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, για τις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε ο Παντελής Κωνσταντινίδης από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μάτος να πηδάει ψηλότερα από όλους παίρνοντας την κεφαλιά, τον Κυριακίδη να κάνει ασταθή απόκρουση και τον Πρίγιοβιτς -που μπήκε στη φάση- να στέλνει την μπάλα από πολύ κοντά πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος κράτησε το μηδέν.

Στο 72', ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα ένα σουτ του Κλέσιο, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Πρίγιοβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα και γύρισε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό και έφυγε άουτ. Στο 73ο λεπτό, ο Θάνος απέβαλε και τον Λούμπος Μίχελ από τον πάγκο του ΠΑΟΚ για διαμαρτυρία. Στο 74' ζήτησε πέναλτι ο Παναιτωλικός για ανατροπή του Ντίας από τον Κρέσπο, αλλά στο ριπλέι της φάσης φάνηκε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Όσο το ματς πλησίαζε προς το φινάλε, οι "ασπρόμαυροι" κυριαρχούσαν απόλυτα, πολιορκώντας την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 76', ο Μάτος έκανε την κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια και ο Ροντρίγκες πρόλαβε τελευταία στιγμής να παραχωρήσει κόρνερ με προβολή, πριν μπει στη φάση ο Πρίγιοβιτς. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ στο 77', ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, με τον Μάτος να κατεβάζει την μπάλα με το στήθος αλλά να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Στο 80' κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε ασφυκτικά, ο Δέλλας έβαλε στο παιχνίδι τον Χαντάκια, αλλάζοντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 5-4-1, με τρία στόπερ, ενώ ο Μάσουρεκ πέρασε στη δεξιά πλευρά.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στο 85ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Μιχάι στον Βαρέλα μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση στο 87' και νίκησε τον Κυριακίδη από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στα λεπτά που απέμεναν, ο ΠΑΟΚ διατήρησε εύκολα το προβάδισμα παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στο Αγρίνιο.

Βαρέλα… από χρυσάφι, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Υπήρχαν αρκετές μεγάλες φάσεις στον αγώνα, σίγουρα όμως ξεχωρίζει το πλασέ άουτ σε -ουσιαστικά- κενή εστία του Κάμπος στο φινάλε του 1ου μέρους. Αν εκεί ευστοχούσε ο Αγκολέζος, δεν θα χρειαζόταν το άγχος των τελευταίων λεπτών για τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και τους φίλους του Δικεφάλου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Θάνος μπήκε με διάθεση να μην δώσει πολλές κάρτες, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει, όταν το ματς άρχισε να ξεφεύγει. Σωστές οι υποδείξεις των φάσεων οφσάιντ από τους βοηθούς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βιεϊρίνια λειτούργησε ως πραγματικός αρχηγός και ηγήθηκε της επίθεσης του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο. Οι σέντρες του ήταν φαρμακερές κι έδωσαν την ευκαιρία να γίνουν αρκετές φάσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι δυο τερματοφύλακες. Τόσο ο Δημήτρης Κυριακίδης, όσο και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης απέδειξαν ότι είναι δύο πολύ αξιόλογοι Έλληνες τερματοφύλακες. Αμφότεροι είχαν εντυπωσιακές επεμβάσεις (περισσότερες ο γκολκίπερ των γηπεδούχων) και έσωσαν τις ομάδες τους από δύσκολες στιγμές.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η λειτουργία της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ. Το κενό των Πέλκα (κυρίως) και Τσίμιροτ δεν καλύφθηκε από τους Ελ Καντουρί και Κάνιας και ειδικά η συμμετοχή του Μαροκινού, που αποχώρησε τραυματίας στο 21', δημιούργησε ερωτήματα, καθώς δεν ήταν έτοιμος να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι. Καλή παρουσία είχε ο Σάκχοβ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ